Неверство

• Креатор на темата Креатор на темата kat.<3
  • Време на започнување Време на започнување
Уште кога го нарекувате "дедо боже"..викате горе во Рајот и долу во Пеколот(14км длабочина)..нормално е дека мислењето за тоа ви завршува со...пф...

Фин сарказам.
Јас убаво го акцентирав и тоа со голема буква Господ. Да не велите има непочитување кон вашиот шеф.

И фино лепо прашав дали ти, лично, освен кодекс на однесување за дигање морални вредности има повеќе во религијата?
Дали библијата треба да ја сфаќаме буквално или симболично?
Еве Пф, за ако пак игнорираш прашањата да имаш материјал за уште еден саркастичен пост.

:smir:

Уште кога го нарекувате "дедо боже"..викате горе во Рајот и долу во Пеколот(14км длабочина)..нормално е дека мислењето за тоа ви завршува со...пф...

Некој се уште си го нарекува “Исус“ а тој е всушност Џешуа.

А дали знаеш како се вика Тома Близанецот во оригинал ???
(и чиј близнак е тој)

Фин сарказам.
Јас убаво го акцентирав и тоа со голема буква Господ. Да не велите има непочитување кон вашиот шеф.

И фино лепо прашав дали ти, лично, освен кодекс на однесување за дигање морални вредности има повеќе во религијата?
Дали библијата треба да ја сфаќаме буквално или симболично?
Еве Пф, за ако пак игнорираш прашањата да имаш материјал за уште еден саркастичен пост.
:wink: Библијата е полна со симболика но и со буквални наредби...што да ти одговорам..сега е ерата на Светиот Дух..тој ти открива што е правилно, а што не е...
Мене лично ако ми беше до кодеци на оденсување и правила..ќе си го читав куќниот ред од зградата...и ќе барав амбициозни тетки(колку да не останам без сарказам):smir:
Сакам да кажам дека Библијата е повеќе и од религија и од кодеци..многу повеќе..тоа е вера..од која никој не може да те отргне ако си ја доживеал вистински

Некој се уште си го нарекува “Исус“ а тој е всушност Џешуа.

А дали знаеш како се вика Тома Блзанецот во оригинал ???
Просветли ме..ЕВН:pos2:

:wink: Библијата е полна со симболика но и со буквални наредби...што да ти одговорам..сега е ерата на Светиот Дух..тој ти открива што е правилно, а што не е...
Мене лично ако ми беше до кодеци на оденсување и правила..ќе си го читав куќниот ред од зградата...и ќе барав амбициозни тетки(колку да не останам без сарказам):smir:

Просветли ме..ЕВН:pos2:

Тома на арамејски значи буквално близнак Тома близнак како вие го нарекувате всушност значи Близнак Близнак.
Тој му е брат близнак на Џешуа.

А Петар е камени (како во партизанските филмови прекар на комесарот на 3-а бригада друг Камени)

wow, наредби.
Значи буквална е религијата. Во главно?
Ако не е кодекс значи останува дека веруваш во тој горе.

Ќе те поштедам од мојот обичен и не-доволно смешен сарказам.
Ќе речам само, СЛАВА МУ НЕМУ. :)

wow, наредби.

устата отворен гроб, а под јазикот лажливост..срамота е ова нешто..

wow, наредби.

Имаш премногу цитати во Библијата каде Бог директно им наредува на луѓето што да сторат..но има и доста симболика..параболи..и да верата е главна во Христијанството....без неа....:toe:
Фала што ме поштеди wot...
назад на темата за неверството..

Тома на арамејски значи буквално близнак Тома близнак како вие го нарекувате всушност значи Близнак Близнак.
Тој му е брат близнак на Џешуа.

А Петар е камени (како во партизанските филмови прекар на комесарот на 3-а бригада друг Камени)
Ги знам значењата на имињата на доста личности од Библијата(би било глупо од мене да се нарекувам христијанин а да не знам барем дел од тоа)..сепак благодарам

Имаш премногу цитати во Библијата каде Бог директно им наредува на луѓето што да сторат..но има и доста симболика..параболи..и да верата е главна во Христијанството....без неа....:toe:
Фала што ме поштеди wot...
назад на темата за неверството..

Ги знам значењата на имињата на доста личности од Библијата(би било глупо од мене да се нарекувам христијанин а да не знам барем дел од тоа)..сепак благодарам

А Јуда Искариотски што значи?

Вероватно знаеш и дека Назарет нигде не се споменува во времето на Исус. Го нема ни во еврејски ни во римски карти, патеписи пописи текстови. Се појавува како населба мноогу подоцна. А велите дека Исус бил од Назарет. Да не е и тука погрешно толкување па дека Исус е НАЗАРЕН.

Вероватно знаеш и дека Назарет нигде не се споменува во времето на Исус. Го нема ни во еврејски ни во римски карти, патеписи пописи текстови. Се појавува како населба мноогу подоцна. А велите дека Исус бил од Назарет. Да не е и тука погрешно толкување па дека Исус е НАЗАРЕН.
Иако си со километри офтопик..Исус ако е Назарен..требало да не пие вино(на тајната вечера)..да не јаде грозје и да носи долга коса(која освен во филмовите) никаде ја нема спомнато..напротив апостол Павле вели дека е срамно маж да носи долга коса..а нему му верувам повеќе од на холивудските режисери
пак да си спомнам..темата е неверство

Јуда, човекот од (градот) Кариот?

Инаку, за неверството. Што точно е неверство? Дали на пр. еден брак кој е прекинат од некоја друга причина освен браколомствоо или смрт и започнување на нов е прељуба?
Дали поглед кон некоја туѓа жена е неверство? Се надевам дека не го вртите погледот ако некое чупе помине покрај вас или не дај боже си го копате едното око?

Иако си со километри офтопик..Исус ако е Назарен..требало да не пие вино(на тајната вечера)..да не јаде грозје и да носи долга коса(која освен во филмовите) никаде ја нема спомнато..напротив апостол Павле вели дека е срамно маж да носи долга коса..а нему му верувам повеќе од на холивудските режисери
пак да си спомнам..темата е неверство

A кога тоа Павле го видел исуса каква коса носи?

Всушност што ни кажуваат евангелијата, како изгледал Исус?
Имал брада? долга или кратка коса, бил висок или низок, полничок или слабичок... Која е најверната слика на Исус?

Јуда, човекот од (градот) Кариот?

Постојеа два града Кариот во новозаветно доба но Јуда кој кај Јован е наречен “син на Симеон“ а Симеон кај Лука и во Делата Апостолски е Симон Зелот а кај Матеј и Марко Симон кананит што е исто назив за зелоти, па многу веројатно е дека Јуда е всушност Јуда сикариецот, или Јуда ЗЕЛОТ

Мањебитно од каков карактер е, нели. Прашањето ми беше, неверство е, дали ако се покаеме ни е опростено?
Со самата помисла на неверство и потоа да се покаеш тоа не е каење, тоа ти е муабет за на форум, ни ти ни Лет 3 не знаете што е вистинско и искрено каење :toe:.

Ајде за изневерувањето малку од филозовска гледна точка. Лојалноста заедно со храброста ти се најценети човечки вредности и како спротивна страна на паричката се изневерувањето и предавството.
Дури човек и да не верува во виша сила не можи да замижи пред фактот дека сексуално преносливи болести постоеле од секогаш и ќе постојат секогаш и сето тоа благодарение на промискуитетноста. Потоа убиствата поради изневерувања итн.

Жените се највеќе криви за неверствата, погледнете само како се облекуваат, индиректен повик за секс!

Со самата помисла на неверство и потоа да се покаеш тоа не е каење, тоа ти е муабет за на форум, ни ти ни Лет 3 не знаете што е вистинско и искрено каење :toe:.

Јок ти знаеш!
Ти ме немаш видено ко ќе се кајам а бе солзи пуштам
Емоции се бе тоа!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom