Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Уште кога го нарекувате "дедо боже"..викате горе во Рајот и долу во Пеколот(14км длабочина)..нормално е дека мислењето за тоа ви завршува со...пф...
:wink: Библијата е полна со симболика но и со буквални наредби...што да ти одговорам..сега е ерата на Светиот Дух..тој ти открива што е правилно, а што не е...Фин сарказам.
Јас убаво го акцентирав и тоа со голема буква Господ. Да не велите има непочитување кон вашиот шеф.
И фино лепо прашав дали ти, лично, освен кодекс на однесување за дигање морални вредности има повеќе во религијата?
Дали библијата треба да ја сфаќаме буквално или симболично?
Еве Пф, за ако пак игнорираш прашањата да имаш материјал за уште еден саркастичен пост.
Просветли ме..ЕВН:pos2:Некој се уште си го нарекува “Исус“ а тој е всушност Џешуа.
А дали знаеш како се вика Тома Блзанецот во оригинал ???
:wink: Библијата е полна со симболика но и со буквални наредби...што да ти одговорам..сега е ерата на Светиот Дух..тој ти открива што е правилно, а што не е...
Мене лично ако ми беше до кодеци на оденсување и правила..ќе си го читав куќниот ред од зградата...и ќе барав амбициозни тетки(колку да не останам без сарказам):smir:
Просветли ме..ЕВН:pos2:
:wink: Библијата е полна со симболика но и со буквални наредби...што да ти одговорам..сега е ерата на Светиот Дух..тој ти открива што е правилно, а што не е...
Мене лично ако ми беше до кодеци на оденсување и правила..ќе си го читав куќниот ред од зградата...и ќе барав амбициозни тетки(колку да не останам без сарказам):smir:

устата отворен гроб, а под јазикот лажливост..срамота е ова нешто..wow, наредби.
Значи буквална е религијата. Во главно?
Ако не е кодекс значи останува дека веруваш во тој горе.
Ќе те поштедам од мојот обичен и не-доволно смешен сарказам.
Ќе речам само, СЛАВА МУ НЕМУ.![]()
Имаш премногу цитати во Библијата каде Бог директно им наредува на луѓето што да сторат..но има и доста симболика..параболи..и да верата е главна во Христијанството....без неа....wow, наредби.
Значи буквална е религијата. Во главно?
Ако не е кодекс значи останува дека веруваш во тој горе.
Ќе те поштедам од мојот обичен и не-доволно смешен сарказам.
Ќе речам само, СЛАВА МУ НЕМУ.![]()

Ги знам значењата на имињата на доста личности од Библијата(би било глупо од мене да се нарекувам христијанин а да не знам барем дел од тоа)..сепак благодарамТома на арамејски значи буквално близнак Тома близнак како вие го нарекувате всушност значи Близнак Близнак.
Тој му е брат близнак на Џешуа.
А Петар е камени (како во партизанските филмови прекар на комесарот на 3-а бригада друг Камени)
Имаш премногу цитати во Библијата каде Бог директно им наредува на луѓето што да сторат..но има и доста симболика..параболи..и да верата е главна во Христијанството....без неа....
Фала што ме поштеди wot...
назад на темата за неверството..
Ги знам значењата на имињата на доста личности од Библијата(би било глупо од мене да се нарекувам христијанин а да не знам барем дел од тоа)..сепак благодарам
Иако си со километри офтопик..Исус ако е Назарен..требало да не пие вино(на тајната вечера)..да не јаде грозје и да носи долга коса(која освен во филмовите) никаде ја нема спомнато..напротив апостол Павле вели дека е срамно маж да носи долга коса..а нему му верувам повеќе од на холивудските режисериА Јуда Искариотски што значи?
Вероватно знаеш и дека Назарет нигде не се споменува во времето на Исус. Го нема ни во еврејски ни во римски карти, патеписи пописи текстови. Се појавува како населба мноогу подоцна. А велите дека Исус бил од Назарет. Да не е и тука погрешно толкување па дека Исус е НАЗАРЕН.
А Јуда Искариотски што значи?
Иако си со километри офтопик..Исус ако е Назарен..требало да не пие вино(на тајната вечера)..да не јаде грозје и да носи долга коса(која освен во филмовите) никаде ја нема спомнато..напротив апостол Павле вели дека е срамно маж да носи долга коса..а нему му верувам повеќе од на холивудските режисери
пак да си спомнам..темата е неверство
Јуда, човекот од (градот) Кариот?
Со самата помисла на неверство и потоа да се покаеш тоа не е каење, тоа ти е муабет за на форум, ни ти ни Лет 3 не знаете што е вистинско и искрено каењеМањебитно од каков карактер е, нели. Прашањето ми беше, неверство е, дали ако се покаеме ни е опростено?
.Со самата помисла на неверство и потоа да се покаеш тоа не е каење, тоа ти е муабет за на форум, ни ти ни Лет 3 не знаете што е вистинско и искрено каење.