Несоница!

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Често ми се случува да имам несоници.
Пробувам буквално со се и пак не успевам да заспијам.
Многу се нервирам, затоа што стварно после цел ден сум чудна.

и јас често го имам тој проблем......................а решение=незнам..................се што сум пробала е неефикасно..........:toe:

Кога не можам да заспијам... си пуштам некоја балада (по можност љубовна) и одма заспивам..:D

луиѓе ова ми помина во сериозен проблем....почнав да рушам рекорди..од вообичаеното 4 саат насабајле сеа почнав у 5 и пол да се успивам,,а тогаш надвор е ден....Како што прочитав погоре ,,вистина е дека алкохолот успива,,ама зарем секоја вечер да пијам за да заспијам?:pos2::pos2: тоа е смешно,,дај кажете некое реално решение...мене не ми помага ни компјутер,,ни досадни филмови,,напротив дремам на комп затоа што не ми се спие....и почнав да станувам у 4 преку ден:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Бидејќи имам несоница во моментов.. и бидејќи ни апче за спиење не ми помага молам за помош!! :cry:
Што правите кога имате несоница и како успевате на најлесен начин да заспиете!?
е тоа е тешка болест и како медицинско лице ти кажувам дека на млади години не се труј со апчиња за спиење зш ствараат зависност!!!едноставно против несоница ти препорачувам да нејадеш касно навечер,посебно тешка храна за варење,да не спиеш до пладне,и иако може ти звучи бебешко,но цаша млеко со мед и тивка пријатна музика ке ти помогне полесно да заспиеш.секако во проветрена соба,без фриждер во собата или уклучен тв,се шо може да ти одвлекува внимание.а,и неколку лесни вежби и вдиши-издиши неколку пати пред спиење ке ти помогнат!извини ако те уморив од стручни совети,ама се надевам ке ти помогнат,но ако имаш нервози,некој проблем,кој не ти дава мира,тогаш,извини,потешко ке се ослободиш од несоницата,зш совеста е најголем непријател на сонот!

Јас имам несоница кога пијам кафе после 19 часот.:toe:
Сум го приметила тоа и затоа секогаш пијам кафе порано.

Јас имам несоница кога пијам кафе после 19 часот.:toe:
Сум го приметила тоа и затоа секогаш пијам кафе порано.
а у 18:59??? хеххехе....се заебавам...
иначе јас несоница често си иам...нз зашто...

а у 18:59??? хеххехе....се заебавам...
иначе јас несоница често си иам...нз зашто...
па зар на 16г несоница???прочитај го погоре мојот совет се надевам ке ти помогне,пиши ако ти помогне:helou:

и јас неможам да заспам пред 3 часот

па зар на 16г несоница???прочитај го погоре мојот совет се надевам ке ти помогне,пиши ако ти помогне:helou:
абе порано си пиев млеко, сеа ме мрзи...

Некогаш ич не можам да заспијам. Посебно летово. Да речам дека ми е од тоа што пијам кафиња многу, ама не зошто мене ако ми се спие и 10 кафиња да испијам пак ке заспијам. Летово пред 3 нема шанси да заспијам ама станувам во 3 на пладне . а кога идеме во школо тогаш и во 8 можам да заспијам, СМРТ ми е станувањето насабајле...

Не знам не сум имал проблем некој поголем со несоници. Тоа ми се случува обично кога се случува некоја важна работа па само мислам на тоа. Но секогаш ќе се обидам да не мислам на тоа и ќе се успијам, а ако и тоа не ми успее ќе пуштам ТВ на слип тајмер и ќе се успијам е ова 100% ми успеало до сега не ме изневерило.

Лееј у последно време и јас го имам тој проблем.
Или ке ми се приспие рано сабајле накај 4-5 ,или цел ден ке се мачам да заспијам ,а после нормално време ке прекине да ми се спие. И сега се обидувам да го оправам тоа, ама стандард летно време се дешава тоа...х( стварно е ...а и влијае ми на расположението и слабо излевам од дома кога не сум спијана, не за друго неможам да сум нормална.. ,за разлика од порано ...голема разлика има.

Абе луѓе, ако заспивате во 4 наутро, а се будите во 4 попладне тоа не е несоница туку пореметен биоритам. Несоница е еве во мојов случај, заспивам во 5 часот наутро, а се будам најчесто во 10 часот. И во тие 5 часа не спијам баш мирно, цело време сонувам некои чудни сонови и се будам намерно за да ги прекинам. По неколку напорни месеци со тоа темпо, во еден ден ми се смачува и спијам по 10тина саати, ама тоа е само тој ден :nesvest:.

А бе јас не спијам, јас стигам до креветот и се онесвестувам :vozbud:
недај боже да треба некој да ме буди - лудница

Back
На врв Bottom