Несакани "додатоци" во храната

• Креатор на темата Креатор на темата Papagal
  • Време на започнување Време на започнување
хаха гадно еј! ми се има и мене десено некад да најдам влакно у некој сендвич али ептеееееееен ретко дали еднаш или двапати.. него на другарче мое шо му се деси... иде у маалска сендвичара порачува хамбургер.. човекот само шо го пресече лебчето искочи ОГРОМНА БУБАШВАБА од лечето и место да го тртне овој само го зачисти и му вика АЈ БЕ ПА ТИ НИКОЈ НЕ УМРЕЛ ОД БУБАШВАБА!!! :pop: Мене да ми се деси нешто вакво ни пари ке види ни па мене ке ме види некад у сендвичарата !!!

Вегета и оригано.:nesvest:

едно сабајле во кифлата имав пластика... и таман сакав да си земам чоколадо ми испадна црв... не јадам веке ништо :uvo::nesvest:

Па за среќа не ми се има случено да најдам некој несакан додаток.
Иначе порано јадев многу цреши, ама откако ми кажа другарка ми дека честопати наоѓала црви престанав хаха
Не можам , на секое каснување цреша мислам дека во устата црв имам и престанав да јадам :)
Психа :)

:pos2::pos2::pos2:

Ништо не ви се случило чеда божји.

Јас еднаш кога сакав да пржам јајца знаете ли што добив после кршењето на истото?????

ЕМБРИОН:vozbud:

Поточно мало пиленце обвиено...уствари ќе ви се згади да не објаснувам...мене не ми се згади па приликата ја искористив да извршам разгледување на органите како што и правев со жабите(дисекција)....но ова истото го виде и татко ми па 6 месеци не јадеше јајца ич...ја па се надевам ќе начекам некое поново ама "тешко" јајце еднаш се паѓа:toe:

Најгаден додаток во храна ми се нечии раце-на пример, коа ти спремаат сендвич, ти сечат бурек, ти бираат кифличка и слично, убаво ќе ти го исфаќаат оброкот (откако претходно ќе фатат пари од претходниот муштерија) и ко капак на се ќе ти го завиткаат во хартија-као демек ти да не фаќаш со прљави раце...или ситуација ваква-сте приметиле како е у последно време модерно да се изложуваат пецива ВРЗ ВИТРИНИТЕ, така да доаѓаат у висина "под нос", да не речам уста, и коа некој нарачува пљук, пљук, пљук (у зборење, де) врз тестата-е тоа ми е ВРХ. Пошо сум прилично гадлива, мислам дека, да има едно влакно на земјава, кај мене у сендвич ќе се падне. Еднаш дури и мува си најдов.
Или, на пример муштерии склони кон ДЕТАЛИ-сте приметиле како некои ДЕТАЛНО го проверуваат секое изложено лепче со два прста, пред да се одлучат за едно?

Така, веќе мнооогу ретко купувам надвор. И коа купувам пецива, мнооогу пазам да се изложени внатре, во витрина или на ретро-пулт (ван дофат на муштерии). Нема гаранција дека истото е "полазено" од нечие раче, ама коа не гледам ми е полесно.

Уф .. седам во еден рестотрант, а газдата на ресторантот мој колега, седи до мене, порачав порција помфрит лелеееее што да видам :shok: цело влакно во помфритот и цела среќа што не избувнав, го тргнав влакното и го оставив помфритот.

немам промаршено ресторан кафана пицерија а да нема влакно во јадењето
досега да ги берев перика можев да направам :toe:

Хм, во ресторант немам наоѓано влакно и сл, а дома ми се има 2-3 пати случено на некој да му падне влакно во јадењето, ама ајде, домашни сме :)

Ако има нешто такво во храната, обавезно кај мене ке е. Нормално ми се згадува од јадењето и моментално прекратувам да јадам.:pov:

Еднаш од една сендвичара ( има нај добри тостови) јадев тост..
и накрајот од тостот имаше влакно... Се згадив и го фрлив тостот. Требаше фино лепо да и кажам ама некако ми беше срам дека ме знаит...

Ви се случила ли следнава ситуација : одите во ресторан и
нарачувате јадењето и додека јадете здогледувате влакно, нокт, трепка, или нешто друго во храната. Што сте направиле? Сте продолжиле ли со ручекот/вечерата или пак згозени од глетката го напуштате ресторанот?

Ова ме поттикна да ја отворам темава бидејќи мене ми се случува ова по втор пат и тоа во ист ресторан :vozbud:.
Беше тоа пред околу 2 години во вегера на рекорд кога си нарачав проја и додека јадев наидов на квалитетно големо црно влакно. Престанав да јадам. го земав парчето, го завиткав во салфетка и и' го поклонив на продавачката со сугестија дека такви работи не смеат да им се случуваат. Извесен период не одев да јадам таму се до пред некое време кога повторно почнав да одам чат-пат. Си нарачувам 1/4 бурек и додека јадам.. пак ВЛАКНООО.. од мене сигурно не беше затоа што имам кратка коса а и плус беше добро стуткано во корите... е веќе заслужија да не им стапнам во ресторанот, а ќе се јавам и да се пожалам.. само да им го најдам бројот...
Па мајкому стара кога работиш во ресторан ставај куварска капа да не се тресеш над јадењето... :nesvest:

Ајде "пофалете" се и вие сега нешто со некоја ваша слична случка.
mi se ima sluceno vo burekzdilnica da koga jadam nekoj od vrabotenite da vleze vo wc koe shto e blisku do masite i da sere i smrdea da izleguva i stanav i si otidov.

Ви се случила ли следнава ситуација : одите во ресторан и
нарачувате јадењето и додека јадете здогледувате влакно, нокт, трепка, или нешто друго во храната. Што сте направиле? Сте продолжиле ли со ручекот/вечерата или пак згозени од глетката го напуштате ресторанот?

Ова ме поттикна да ја отворам темава бидејќи мене ми се случува ова по втор пат и тоа во ист ресторан :vozbud:.
Беше тоа пред околу 2 години во вегера на рекорд кога си нарачав проја и додека јадев наидов на квалитетно големо црно влакно. Престанав да јадам. го земав парчето, го завиткав во салфетка и и' го поклонив на продавачката со сугестија дека такви работи не смеат да им се случуваат. Извесен период не одев да јадам таму се до пред некое време кога повторно почнав да одам чат-пат. Си нарачувам 1/4 бурек и додека јадам.. пак ВЛАКНООО.. од мене сигурно не беше затоа што имам кратка коса а и плус беше добро стуткано во корите... е веќе заслужија да не им стапнам во ресторанот, а ќе се јавам и да се пожалам.. само да им го најдам бројот...
Па мајкому стара кога работиш во ресторан ставај куварска капа да не се тресеш над јадењето... :nesvest:

Ајде "пофалете" се и вие сега нешто со некоја ваша слична случка.
ми се случило неколку пати и воопшто не сум рамнодушна на вакви невнимателности, многу сум педантна и тоа може да ме извади од колосек :mad: додека им се обраќам на гнасите го повишувам гласот да се засрамат и да ме чујат сите и си заминувам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom