Нервози!

• Креатор на темата Креатор на темата Маwечко
  • Време на започнување Време на започнување
Najveke se nerviram sto ima mnogu ligusi vo ovaa nasa prekrasna MAKEDONIJA.

Често се нервирам за апсолутни бесмислици.

Cudni mi se lugeto. Denes pravis "odlicen" muabet so niv, a utredenta treba da pustis potera za da ti kazat edno "zdravo".
Se nerviram po malku, no vo sebe. Ne gi okrivuvam. Gi svakam nivnite mislovni kvaliteti, no mislam deka sepak se dovolno izgradeni kako licnost, za da mozat da go iskazat gorenavedenoto.
Zatoa luge, ne se nervirajte, bidejki tesko mozete da gi smenite nastanite i lugeto.
Seto toa e verojatno od "opravdani" pricini. :smir:

Se nerviram postojano za razno razni gluposti za koi znam deka ne treba da se nerviram duri ponekogas mi se slucuva da ne mozam da zaspijam od nervoza a pusto sto ne mozam da se promenam a bi sakala.E sega od koga nervozata mi deluva negativno na zdravstvenata sostojba se kontroliram ,oti otidov ja so130 puls vo minuta i pri najmala nervoza,katastofa ej.:vozbud:A najbitno sto so nervozi nisto ne menuvam, ama aj toa da mi vleze vo glava ne ide!

Колку често и за што најчесто се нервирате?
Дали мислите дека со тоа што се нервирате можете да смените нешто и дали таа нервоза ви се исплати?
Дали се нервирате дури и за најмала ситница или на повеќето работи реагирате ладнокрвно?
Се нервирам во пмс редовно. Господова казна веројатно... Нервоза лечам со цигари. Припадник сум на живчаната пациентела во периодите кога сум разочарана од некоја работа во која залудно сум вложувала време и труд. Свесна сум за тоа дека во времето кога организмот е под стрес, ништо во него не функционира нормално. Сите органи се во неприродна состојба, се лачат повеќе хормони... Нервозата не се исплати, освен ако се залажуваме самите себе, кога истата ќе заврши. Се правдаме дека чувствуваме ,,олеснување" затоа што проблемот не е присутен повеќе.А всушност, верувам во тоа дека секојдневно се нервираме сите и тоа перманентно. Разликата е во дозите. И во кратките мигови во кои не чувствуваме нервоза, сметаме дека нешто не е во ред. Се нервирам на неправди, дискриминација, општествено слепило и недозреаност. Тоа не значи дека сум најправедна, најнедискриминирачки поставена, највидовита и најзрела, но од моја перспектива не можам да се справам лесно со оние кои не се на мое интелектуално ниво.

Се нервирам често, најмногу за школото и за тоа какви се нема луѓе, гадови без трошка осет :tapp:
Свесна сум дека со нервоза нема да стигнам далеку, ама шо ќе праиш тоа ти е човекот, некогаш неможиш да ги контролираш емоциите :toe:

Иако не сакам да се нервирам и гледам поретко да го правам тоа, едноставно некои работи иритираат до тој степен, што почнувам да чурам низ уши. Сепак, во последно време успевам некако да се контролирам повеќе, затоа што сум свесен дека со нервоза не се постигнува ништо, освен анвлекување на проблеми на сам себе.

Па пошто по природа сум нервозна личност, се нервирам за се и сешто . Некогаш може ептен да ме изнервира и некоа ситница, а недај боже да е нешто стварно за нервирање. Некогаш ми се случува и воопшто за ништо да не се нервирам се да ми биде ок ама тоа е еднаш во 2 год. Инаку многу ме нервира што воопшто се нервирам за ситници.:zid: Не сакам да се нервирам за работи кои неможам да ги сменам и безполезно е нервирањето ама не успевам во тоа. Многу пати сум пробала да не се нервирам за ситница ама неможам и тоа уште повеќе ме нервира. И тоа е тоа нема спас од нервоза:wink:.

Колку често и за што најчесто се нервирате?
Дали мислите дека со тоа што се нервирате можете да смените нешто и дали таа нервоза ви се исплати?
Дали се нервирате дури и за најмала ситница или на повеќето работи реагирате ладнокрвно?

Јас сум личност што се нервира за ситници..Тоа ми е многу голема маана..А да не збориме за деновите кога сум во ПМС..Тогаш едноставно самата неможам да се поднесам себеси..
Се трудам да го променам тоа..ама некако тешко иде..:smir:

Кај мене нервоза и нервирање се зависи од расположение. Обично гледам да бидам ладнокрвен и да се правам дека ништо не ме интересира во врска со некој проблем ама има моменти кога за некоја ептен ситна работа да се нервирам и за некоја најмала ситница.

Mnogu 4esto se nerviram, i sitnici mozat da me iznervirat. Epten retko se slucuva da bidam ladnokrvna i da ne se zamaram za nisto. Ne mi se isplaka nervozata, dzabe se nerviram ama takva sum.

Па не се нервирам многу, и гледам да го контролирам тоа некако, затоа што ако се изнервирам многу лошо по здравје ќе биди.

Осми ден како не се нервирам. Имало причина, ама не давам. И поубаво се живее. :pipi:

Има периоди кога сум тотално искулиран ама ако некој нешто ми префрли кога сум нанервиран е тогаш ептен лошо е. Си знаат поединци xD

знам да се изнервирам и да бидам лут како рис,е тогаш подобро никој да не ми се доближува и сл. а ме нервираат во последно време на работа бидејќи работам со посебен вид на луѓе т.е робијаши па повеќето од нив се наркомани и се е јасно но тоа е што е се трудам да бидам се поладен и поладен но нели живи луѓе сме па некогаш ке ти го качат притисокот до плафон,а знам да се изнервирам и кога гледам утакмица или кога ќе ми побегнат убави пари во кладилница за се друго ми е рамно

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom