Нереди во Подгорица

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.167
Поени од реакции
705
Во нередите во Подгорица има 34 повредени, меѓу кои 23 полицајци. Полицијата соопшти дека привела 28 личности. Меѓусебни обвинувања за организација помеѓу власта и опозицијата. Причина за протестот - признавањето на Косово од властите во Подгорица.

Повеќе

Neso se fura opozicijata deka kje ja blokira rabotata na parlamentot ako ne ja povlecat odlukata , deka kje baraat predvremeni parlamentarni itn itn.....

Imase eden film, prekrasen ....se vika....

Lajanje na zvezde.....

E taka e i tuka.... Iz supljeg u prazno...

Antibiroktskata revolucija,na Miloshevic misechini zapocha vo Porgorica.Edna od prichinite za mitinzite na "vistinata" beshe Kosovo

Ескалација на протестите во Подгорица

Нередите избувнаа по завршувањето на протестниот собир пред парламентот некаде по 19 часот и 30 минути. Група хулигани ја пробиле заштитната ограда и со камења и шишиња почнале да маваат кон зградата на парламентот и кон полицајците кои ја обезбедувале.
Фрлена е и димна бомба. Нередите продолжија на неколку места во градот, но најжестокиот судир меѓу полицијата и демонстрантите беше пред владата.
23 полицајци и 11 цивили се полесно повредени. Меѓу повредените има и новинари и фоторепортери, а причинета е и голема штета во центарот на градот. Состојбата во Подгорица сега е мирна, но по улиците и понатаму е присутно силно полициско обезбедување.
До нередите дојде и покрај повиците на опозиционите лидери мирно да се разотидат. Протестот против владината одлука за признавање на независноста на Косово го организираа четирите просрпски опозициони партии.
На митингот не изостана ниту говорот на омразата. Учестуваа околу 10 илјади луѓе кои бараат од црногорската Влада најдоцна до среда да ја поништи „нелегалната одлука“ за признавање на независноста на Косово и парламентот да распише референдум на кој граѓаните би се изјасниле дали се за признавање на Косово или не.
Во спротивно опозицијата ќе бара распишување на предвремени избори.

Извор А1

Обична манипулација на простиот народ.И опозицијата ќе бара предвремени избори.Значи кој ги организира протестите.ОПОЗИЦИЈАТА за да дојде на власт.Ништо повеќе.А луѓето нека се тепаат таму.

Зш подрофумов е политика и вести

Не видов дека има ваква тема слободно спојте ја или бришете ја

Taka treba bravo za niv.

Така треба и кај нас... Да покажеме дека и тука има некој кој се бори правдата да биде задоволена...
Само народ сам неможе така лесно да се организира, а никој од политичкиве партии кај нас нема муда да организира такво нешто...!!!

Тоа е затоа што во Македонија нема срби, а србоманите се пички.

Србимани НЕ ПОСТОЈАТ... Ако постојат , тогаш постојат и Бугарофили...
А во Црна Гора протести организираа сите опозициони партии и Српски и Црногорски... Нека организира некој овде, па ќе видиш кој што е... Сите Македонци ќе излезат...!!! Исто како и за АНТИНАТО ПРОТЕСТИТЕ...!!! :helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom