Непријатни ситуации во некои од нашите маркети

• Креатор на темата Креатор на темата Pat Bateman
  • Време на започнување Време на започнување
па отсега не влегувај ич не ги дупи.
македонска работа што очекуваш. ни воспитување, ни срам ни перде. секој глупак памет дојде да ти соли во денешницава :tapp:

Јас така еднаш во бутик си купив поштено 3-4 парчиња облека. Тргнувам надвор...пиштат сензорите.:unsure: Продавачката: „ Леле извини, не сме отстраниле некој од магнетите“. Ги проверува сите...нема магнет на никое. Почнува едно по едно од облеките да ги поминува на сензорите и ете спиште сензорот пак на едни шорцеви со едно... 8 џебови. Бара по џебовите, бара...ништо не најде. И вика: „Извини ништо нема, незнам зошто свири ова! Можеш да си одиш.“
И си излегов!
Ама будала, решив во друг бутик да влезам! Само што влегов...спишти пак тоа:facepalm:. Полукруг, искачање и правец дома! И дома најдов во еден џеб едно мало шугаво пластиче со бар-код на него:facepalm:

Одма на лице место тужи ги,како може таков срам и навреда да трпиш поради некоја кобила што и се причинило како некој краде.

Ајде некој од правниците и било кој што знае да пише дали може да се туже вакво нешто,иако сум сигурен дека мора да има.
Да ама мислам дека обезбедувањето има право да те претресе доколку има сведоци, за жал не пронашле ништо украдено, затоа може да ја тужи фирмата и вработената.

Не е непријатна ситуацијава баш напротив али смешна ми беше.

Во една трафкика прашувам колку им е кит-кетот.Овој ми вика 25.
Зимам 2 и му ги покажувам (споени едно до друго) и му давам стотка.
Овој ми враќа 70 ден.

Појма немам што мислеше. Ако мислел дека сум зел едно зошто не ми дал 75?
Битно јас "дим да ме њама" дур не му текнало. (у денешно време секој денар е битен :D ) Можда вака се смеел пошто не ми дал 5 повеќе од што сметал дека треба
4424690271_mr_burns_smithers_simpsons_voice_harry_shearer_answer_3_xlarge.jpeg

First 5 денари and then the world !

У Благоевград со брат ми у менувачница.. Јас му давам 10 евра на човеко, он требе да ми даде 19 лева и 50 стотинки. Арно ама овај нешто заблеан беше у телевизоро у еден фудбал (сигурно е бил у кладилница) и плус говоре на телефоно.. И ми дава 195 лева... И јас и брат ми се гледаме така меѓу себе o_Oo_O:cautious::cautious:o_Oo_O.. И му викам, абе човек, јас ти дадех 10 евра не 100... И овај коа почна да ми се заблагодарува, абе 2 минути говори, мерси мерси мерси.. И си ојдееме сите среќни и задоволни. :)

Непријатна ситуација во маркет ми е шо не можам на каса, ќеса да отворам. Не се научив и не.

Ќути и јас исто. Дувај, тегни неќе па неќе да се отворе. Ќе поминат 2-3 после мене на каса јас уште со ќесето се мачам.

Ќути и јас исто. Дувај, тегни неќе па неќе да се отворе. Ќе поминат 2-3 после мене на каса јас уште со ќесето се мачам.
Има финта, на едната страна на ќесата едниот раб е поширок од другиот, можеш таму да го фатиш и да ја раздвоиш и ќе се отвори ;)
Во Тинекс редовно имам проблем со чичкото што работи во рибарницата, не сака да ја пресече и исчисти рибата, а во Веро никако да сфатат дека сакам вода од литар, не од литар и пол и после се лутат кога им ја враќам.

Има финта, на едната страна на ќесата едниот раб е поширок од другиот, можеш таму да го фатиш и да ја раздвоиш и ќе се отвори ;)
Во Тинекс редовно имам проблем со чичкото што работи во рибарницата, не сака да ја пресече и исчисти рибата, а во Веро никако да сфатат дека сакам вода од литар, не од литар и пол и после се лутат кога им ја враќам.
ti zemi si od litro ipol, pa isturi pola litar i ke ti ostane samo eden litar za pienje.

Не е непријатна ситуацијава баш напротив али смешна ми беше.

Во една трафкика прашувам колку им е кит-кетот.Овој ми вика 25.
Зимам 2 и му ги покажувам (споени едно до друго) и му давам стотка.
Овој ми враќа 70 ден.

First 5 денари and then the world !

Ах таа математика...убаво ни викаа да ја учиме ама ние не :))
--- надополнето: 19 октомври 2012 во 16:50 ---
Да ама мислам дека обезбедувањето има право да те претресе доколку има сведоци, за жал не пронашле ништо украдено, затоа може да ја тужи фирмата и вработената.
како бе за жал не пронашле ништо украдено :)))

У Благоевград со брат ми у менувачница.. Јас му давам 10 евра на човеко, он требе да ми даде 19 лева и 50 стотинки. Арно ама овај нешто заблеан беше у телевизоро у еден фудбал (сигурно е бил у кладилница) и плус говоре на телефоно.. И ми дава 195 лева... И јас и брат ми се гледаме така меѓу себе o_Oo_O:cautious::cautious:o_Oo_O.. И му викам, абе човек, јас ти дадех 10 евра не 100... И овај коа почна да ми се заблагодарува, абе 2 минути говори, мерси мерси мерси.. И си ојдееме сите среќни и задоволни. :)
Многу непријатна ситуација у пичку матер си пропуштил можност да украдеш од бугар хаха :)

Најмногу ме нервира кога за еден денар ми раситнат 50ден. или 100ден. Абе ајде, не бива ќе се збогатат со 1 ден. а јас секогаш им ги оставам ситните пари, не ги земам.

Многу непријатна ситуација у пичку матер си пропуштил можност да украдеш од бугар хаха :)
Или сам добијал можност да видам дали сам човек или не. Зависи как гледаш на нештата.

пс. Не си ни првио ни па ќе си последен шо ми го вика истото. Ама да оправдуваш некое нешто само заради некакви национални омрази е у најмала рака, детешки.

Ах таа математика...убаво ни викаа да ја учиме ама ние не :))
--- надополнето: 19 октомври 2012 во 16:50 ---

како бе за жал не пронашле ништо украдено :)))
:D за среќа де :D :pos:

Исти случај пред две години в Битола. Влагам да купам чоколади 5, и ме обвинуваат за кражба, ме претресоа и не најдоа ништо и не се извинија. На излегување ги завлеков тие смоките и се разлетаа низ маркетот. Јас на бегање си заминав и не се вратив.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom