Непознато што вреди да се слушнe

• Креатор на темата Креатор на темата Erich Zann
  • Време на започнување Време на започнување
Не знам колку се непознати. За мене овој албум е еден од поинтересните што ги знам. Структурата на целиот албум ми е несекојдневен. Текстовите, иако не сум религиозен ми се интересни. Начинот на пеење и се`.

mewithoutYou - Wolf Am I! (and Shadow)

Сирова емоција. Акустичнава верзија ми се допаѓа повеќе и од оригиналот иако и тој не е лош, ама ова е врв.

https://www.youtube.com/watch?v=w5LYhN3Ir4E&list=RDMMw5LYhN3Ir4E

Гласот како да го црпи од друга димензија. Неодамна ја открив и навистина ми е guilty pleasure девојкава, вреди да се чујат и сите други нејзини изведби и композиции.

Giles Corey - No one is ever going to want me

Случајно налетав на албумов, го немам сретнато претходно никаде. Мислам дека припаѓа во темава. Меланхолично и акустично.

Giles Corey - No one is ever going to want me

Случајно налетав на албумов, го немам сретнато претходно никаде. Мислам дека припаѓа во темава. Меланхолично и акустично.
Го имам некогаш постнато, мислам во што слушате во моментов, ама скроз сум го заборавил нештово.

Logh - The Big Sleep

Првиот нивен албум ми беше многу добар, но овој е по-прогресивен и по жив, најјако нешто што го имам слушнато последниве 5-6 месеци.

ZARATHUSTRA - Also Spielt... [full album]

има неколку видеа со повеќе слушаност, ама сепак мислам дека спаѓа во скрени богатства :)

и уште нешто што мислев дека никогаш нема пак да го најдам .. ама ете само излезе сега баш .. за со темава.

Последно уредено:

ова треба да го напрај Erich Zann, ама кој го е.е (на скопски)
:D

Вториот човек кој го слуша бендов после мене шо сум сретнал. Во топ 5 омилени најнепознати бендови ми е. Пост панк со мадлаци. Го имам тупено низ форумов чинам.

Вториот човек кој го слуша бендов после мене шо сум сретнал. Во топ 5 омилени најнепознати бендови ми е. Пост панк со мадлаци. Го имам тупено низ форумов чинам.
Да ти кажам искрено, песнава прееска ми излезе во ``на денешен ден`` на ФБ. Сум ја постирал пред 2 години а од каде сум ја пронашол појма немам. Така да големи се шансите дека баш од тебе сум ја дознал на форумов (y)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom