Непотребни предмети

• Креатор на темата Креатор на темата Скулгрл
  • Време на започнување Време на започнување
Не читам од неа. Користам слични (е) книги на Англиски.
:pos2::pos2:Агора ај не го дрви.....
Знаеме колку ти оди англискиот.....сегде кај што бараш литература молиш да биде на македонски бидејки ништо друго не разбираш...еднаш ти дадов линк во врска со математиката, кукаше дека и таа една реченица на англиски поред равенките не ја разбираш..
Или овде се инатиш колку да бидеш интересен. Не мора да се инатиш те знаеме што капацитет си.

п.с. До кај стигна со изработката на експлозиви?

На што да реплицирам?
До сега не кажа ништо што е спротивно од она што јас го мислам.
Дечко, ја нафта не пијам. Ако три страни уназад моташ 6 члена за ништо, немој да мислиш дека ќе можеш и овде. На што да реплицирал. Побара пост во кој ќе ти пишува само дека некој не се согласува со таа твојата импровизација од став, да би ја побил после? Доби. Така што мене вакви длабоки реплики, не.
Причини за тоа постојат, не гледам причини македонскиот јазик да биде задолжителен.Ако постои, просветлиме.
О, јас гледам. Еве, дате просветлам.
Го создаваат Кирил и Методиј, ангажирани од византиската влада, а со цел да им го наматнат на некое племе ( кое подоцна не успеало да го зачува својот јазик ) кое доаѓало од зад карпатите, и по можност да ги експлоатираат. Морам да признаам дека византиската влада имала добра стратегија. Дури и ден денес не се знае вистината.
Пост до пост ти се сакам кажам не знам речам, хрпа квазидосетки и од ракав тресење, т.н. аргументи. Кирил и Методиј јазикот ни го направиле. На сон преку радио тоа чу? После ќе не` ебава кој кај стигне. Зашто? Зашто господинот сакал да не биде Македонски задолжителен. "Државата ова, државата она...". Тебе ти е премногу, државава, знаеш? Не си достоен за оваа по која толку плукаш, ако баш те интересира. Врати си се во кое и да е одделение, повтори си историја од почеток, и имај барем малку почит ако ништо друго.
Тие што толку ги мразиш и ги учиш за двојка, му дале и писмо, и јазик, и религија, и идентитет на цел словенски свет (што претпоставувам не знаеш која маса народи е), тој не сакал Македонски да учи.
Неважен податок.
Ти ќе решаваш што е важно, а што не.
Јасноста и егзактноста на твојот пост е многу мала, затоа и за да не дојде до некакви недоразбирања, со цел да го објасниш, појасниш и направиш поекзактен твојот пост, ќе ти поставам неколку прашања...

Да, но не се` она што се учи, туку тоа до одредена граница.

Причина може да постои, но не може да оди против силата и моќта.

Moжеби, но никогаш не вели никогаш.

Тоа не значи дека јас нема да ти реплицирам.

Знам да го сакам тоа што е од човекот, и она што е мое, и она што е од сите, т.е. не е од никого.

Не е за тоа.

Јас си имам идентитет. Јас сум материја и имам свој степен на огранизираност. Го ценам тоа.

Oва не е причина да мора македонскиот јазик да се учи, туку ова е причина зошто некој може да сака да учи македонски.
Ова од особена важност е, нели? Ванаби еднокамчев. А не е ни осмина од мудроста твоја напишана во прошливе пар саата.

Ти друже не си застанал до таа твоја фиктивна граница за учење на јазикот, си останал испод неа. Зоки Поки последно ти е веројатно. Ич не мораш да учиш Македонски. Пишуваш колку да пишеш, што значи малтретираш народ непотребно. Не е првпат, аналогно, тебе "ради реда" ти е слоганот. Глеј си компјутерите, бркај си работа. (Уште да беше компјутерската автоматика или што и да е причина/изговор/повод/оправдување за неписменост, арно ќе беше.)

Не читам од неа. Користам слични (е) книги на Англиски.
Нели врска си немаше англиски?

Јас колку што знам главен член (ако не и претседател на комисијата трета поред е Блаже Конески)....инаку тогашен Филозоф.....дури подоцна Филолог.

Не бил член на комисијата. Блаже Конески е роден 21-та година, а комисијата се состанала во 45-та, кога го озаконила правописот и азбуката, а јазикот е воведен како службен во 44-та.
Блаже Конески подоцна заедно со Крум Тошев го издал правописот, потоа Граматиката на македонскиот јазик во два дела(откако претходно тоа го направиле Круме Кепески и Хорас Лант), а потоа и Речникот на македонскиот јазик во три тома, со околу 64.000 зборови.

Никогаш не знаеш што ти носи животот,,можеби токму некој според тебе непотребен предмет некогаш ќе ти го промени животот за многу степени или едноставно ќе ти се најде за нешто..Никогаш не треба да се наситиме на знаење,,затоа што никогаш не е доволно и не постои човек кој знае се..:pipi:

Агора, гледам дека на сите им даваш одговори, зошто ме заборави вториов пат?
Не те заборавив, подоцна ќе реплицирам.
:pos2::pos2:Агора ај не го дрви.....
Знаеме колку ти оди англискиот.....сегде кај што бараш литература молиш да биде на македонски бидејки ништо друго не разбираш...еднаш ти дадов линк во врска со математиката, кукаше дека и таа една реченица на англиски поред равенките не ја разбираш..
Или овде се инатиш колку да бидеш интересен. Не мора да се инатиш те знаеме што капацитет си.

п.с. До кај стигна со изработката на експлозиви?
Тоа беше одамна. Пред неколку месеци почнав интензивно учење англиски.

Утре ќе му стигнел речникот... сега има мал застој :)
хехехе:pos2:

Дечко, ја нафта не пијам.
Мене ми е сеедно тоа.

Ако три страни уназад моташ 6 члена за ништо, немој да мислиш дека ќе можеш и овде.
Само си ги кажувам моите мислења и причините поради кои мислам дека се точни, затоа што, можно е да не се точни, па затоа барам објаснување на мислењата од останатите луѓе, за да ги проучам, да ги сфатам причините, да ги споредам со оние кои ги имам јас, и на крај да формирам едно мислење кое ќе биде точно. Сеедно ми е дали на почетокот тоа мислење било мое или не. Најважно е производот да биде точен.

На што да реплицирал. Побара пост во кој ќе ти пишува само дека некој не се согласува со таа твојата импровизација од став, да би ја побил после? Доби. Така што мене вакви длабоки реплики, не.
Како инаку ќе знам кое е твоето мислење и што го предизвикало?
Не, туку да би го кажал и моето мислење, причините за тоа мислење. И на крај да заклучиме што е точно и што не е точно.

О, јас гледам. Еве, дате просветлам.
Да видиме што гледаш...
Пост до пост ти се сакам кажам не знам речам, хрпа квазидосетки и од ракав тресење, т.н. аргументи.
Секој пост е она што јас го мислам и причините зошто тоа го мислам.
Кирил и Методиј јазикот ни го направиле. На сон преку радио тоа чу?
Тоа беше моја шега. Единствена на оваа тема.

После ќе не` ебава кој кај стигне. Зашто? Зашто господинот сакал да не биде Македонски задолжителен. "Државата ова, државата она...".

Не. Туку, јас само сакам да можам словодно да изберам и да одлучувам за мене. Несакам никој да ме принудува. Исто така и јас несакам никој да принудувам. Само сакам право на слободен избор.

Тебе ти е премногу, државава, знаеш? Не си достоен за оваа по која толку плукаш, ако баш те интересира. Врати си се во кое и да е одделение, повтори си историја од почеток, и имај барем малку почит ако ништо друго.
...?!

Тие што толку ги мразиш и ги учиш за двојка, му дале и писмо, и јазик, и религија, и идентитет на цел словенски свет (што претпоставувам не знаеш која маса народи е), тој не сакал Македонски да учи.
Јас им побарав нешто?

...Сакам слободен избор!

Ти ќе решаваш што е важно, а што не.
Јас го кажувам моето мислење. Моето мислење беше тоа. Ако некој има поразлично, нека го каже и нека ги каже причините за тоа, па на крај ќе се обидеме да формираме едно мислење.

Ова од особена важност е, нели? Ванаби еднокамчев. А не е ни осмина од мудроста твоја напишана во прошливе пар саата.
Зошто не би било од важност за темава?

Ти друже не си застанал до таа твоја фиктивна граница за учење на јазикот, си останал испод неа. Зоки Поки последно ти е веројатно. Ич не мораш да учиш Македонски. Пишуваш колку да пишеш, што значи малтретираш народ непотребно.
Сакам да можам да правам слободни избори и одлуки за мене.
Сакам јас да одлучувам за себе!

Не е првпат, аналогно, тебе "ради реда" ти е слоганот. Глеј си компјутерите, бркај си работа. (Уште да беше компјутерската автоматика или што и да е причина/изговор/повод/оправдување за неписменост, арно ќе беше.)
пак...Јас ќе одлучувам што јас ќе правам.

„Мој живот, моја ствар“
Нели врска си немаше англиски?
Да, немав.

Никогаш не знаеш што ти носи животот,,можеби токму некој според тебе непотребен предмет некогаш ќе ти го промени животот за многу степени или едноставно ќе ти се најде за нешто..Никогаш не треба да се наситиме на знаење,,затоа што никогаш не е доволно и не постои човек кој знае се..:pipi:
Јас ќе одлучувам дали јас ќе го учам тој предмет.

Не. Туку, јас само сакам да можам словодно да изберам и да одлучувам за мене. Само сакам право на слободен избор.

...Сакам слободен избор!

Јас го кажувам моето мислење.

Јас ќе одлучувам што јас ќе правам.

„Мој живот, моја ствар“

...
Тоа беше моја шега. Единствена на оваа тема.
Ок. :icon_lol: Толку од мене, со дискусијата со тебе. :icon_lol:

Edit::pos:...

Како инаку ќе знам кое е твоето мислење и што го предизвикало?
Не, туку да би го кажал и моето мислење, причините за тоа мислење. И на крај да заклучиме што е точно и што не е точно.

Да видиме што гледаш...

Не. Туку, јас само сакам да можам словодно да изберам и да одлучувам за мене. Несакам никој да ме принудува. Исто така и јас несакам никој да принудувам. Само сакам право на слободен избор.

Јас им побарав нешто?

...Сакам слободен избор!

Јас го кажувам моето мислење. Моето мислење беше тоа. Ако некој има поразлично, нека го каже и нека ги каже причините за тоа, па на крај ќе се обидеме да формираме едно мислење.

Зошто не би било од важност за темава?

пак...Јас ќе одлучувам што јас ќе правам.

„Мој живот, моја ствар“

Сфаќам различно мислење и став. Ама твоиве мислења се како излезени од некои од бугарите во "Политика и вести".
И нема теоретски шанси толку бргу да научиш англиски Од степен 0, за неколку месеца, па да почнеш дури и да процесираш на англиски.
Плус стручни термини има во тие книги, дипломирани професори користат Оксфордски речници, а не па ти.

Зошто?
Што барам јас?
Јас барам да не се учи македонски?! НЕЕ!
Јас само барам да можам да одберам дали ќе учам македонски. Ако некој е „голем македонец“, тогаш тој ќе одбере да учи. Ако некој не е, ќе одбере да не учи. Што има лошо во тоа?!

што убава тема у канта ке отиде :(

Зошто?
Што барам јас?
Јас барам да не се учи македонски?! НЕЕ!
Јас само барам да можам да одберам дали ќе учам македонски. Ако некој е „голем македонец“, тогаш тој ќе одбере да учи. Ако некој не е, ќе одбере да не учи. Што има лошо во тоа?!
Агора!!!:tapp:
Ај сиктер од темава!:drk:

И вие со цел памет сте се фатиле со Небесниов на оро, како да не знаете што особа е..

Го создаваат Кирил и Методиј, ангажирани од византиската влада, а со цел да им го наматнат на некое племе ( кое подоцна не успеало да го зачува својот јазик ) кое доаѓало од зад карпатите, и по можност да ги експлоатираат. Морам да признаам дека византиската влада имала добра стратегија. Дури и ден денес не се знае вистината.

Доволно за 2? ( да го кажам ова на проф. ќе добијам 1 и среќен ќе бидам ако положам на полагање..затоа кога ме испрашуваат, не кажувам ништо )

Не!!! Знаеш зошто? Затоа што Св. Кирил и Св. Методи не создаваат јазик туку само азбука. Јазикот е создаден по придоден пат и припаѓа на Индоевропските јазици. И ние не доаѓаме од зад Карпатите. „Од зад Карпатите“ е поим порано користен од Русите за тоа од каде доаѓаат нивните предци. Гледано од Русија зад Карпатите доаѓа...? Потруди се да најдеш на карта.
Е затоа треба да се учи Македонски. За да знаеш кој си.

И вие со цел памет сте се фатиле со Небесниов на оро, како да не знаете што особа е..
Има доста што уште не го научиле за жал.

Не е дека не му се учи Македонски... желбата за инает кај него е поголема, знае дека се расправа за дебилна работа, убаво знае.

Не!!! Знаеш зошто? Затоа што Св. Кирил и Св. Методи не создаваат јазик туку само азбука. Јазикот е создаден по придоден пат и припаѓа на Индоевропските јазици. И ние не доаѓаме од зад Карпатите. „Од зад Карпатите“ е поим порано користен од Русите за тоа од каде доаѓаат нивните предци. Гледано од Русија зад Карпатите доаѓа...? Потруди се да најдеш на карта.
Е затоа треба да се учи Македонски. За да знаеш кој си.
Не е важно дали сме од зад или од пред карпатите. Важно е дека Античките Македонци да ја избегнат романизацијата тргнале на преселба и стигнале до Карпатите. Таму биле неколку века и после ја започнале големата преселба на народите и биле наречени Словени. Словени = Антички Македонци. Извинете за офтопикот. А небесниов не е во право, ама ајде нема врска. И јас мислев да не се учи, ама ми го сменивте мислењето.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom