Непотребни навики...

• Креатор на темата Креатор на темата Маwечко
  • Време на започнување Време на започнување
Собата ако не ми е во хаотична состојба јас не функционирам.:nesum:

И имам некоја необјаснива навика да паничам пред нешто важно.Без разлика дали паниката е неоснована или не јас паничан.На моменти сум стварно...Бог да чува.

Непотребни навики имам,па со текот на времето ми станаа потребни.:pipi:
Без разлика што и да допрам потоа морам да си ги измијам рацете, ако сум излезена тогаш користам влажни марамчиња. Банално ама се мора да биде чисто и средено пред да излезам. Се нервирам ако ми штрчи макар и едно влакно од косата или пак не сум доволно средена за да излезам, а потоа и не излегувам. Порано ги грицкав ноктите, за среќа престанав на време.

Ги нервирам луѓето околу мене што сакам се да ми биде под ред. Не можам да пијам од иста чаша ниту пак од друга чинија да земам нешто, no way. Кога учам мора да биде тишина ако не ги бркам сите од дома или се принудени да спијат:toe:, книгите мора да ми бидат под ред, од десна страна кои треба да ги учам, од лева страна кои ми се научени. Значи ако сум се играла со Боно одма мијам раце, прво го облекувам десниот ракав па после се друго и слично. Ова го правам долго време и не знам од кога. Звучи чудно но секој ден поминувам низ ова и не ми е мака.:toe::helou::pipi:

sakam se da bide suredeno,nemozam da gledam nered,sakam site raboti da se na svoe mesto,uzasno pedantna...i mislam use edna nepotrebna navika mi e pusenjeto..definitivno..

Морам да додадам дека имам навика да бранам секој кој што е исмеван,понижуван(било тоа да е оправдано или не) и слично...јбг,секогаш барам правда и притоа знам дека сама си ја барам бељата.:hehe:

Sakam se da ide isplanirano odnapred,da receme 2-3 saati pred iskacanje MORA da se znae tocnata marsuta za vecerta ili zbesnuvam.
Premnogu sum gadliva(zbesnuvam koga se komentiraat gadni raboti u moe prisustvo).
Ja grickam dolnata usna postojano.

Прво грицкањето на ноктите, ми е прва голема и непотребна навика. Второ ми се случува многу често зборувам гласно и трето некогаш знам да се насмеам и кога не треба.

Не се конторлирам кога пијам пушам или било кој такви екцеси што се. Едноставно немам граница, секогаш моа до екстремеи да идам, иако во последно време се обидувам да се контролирам ама тешко е. Се си мисламќе пропуштам нешто па така увек без контрола идам.

Ова с однесува и на други работи. Знам два дена да седам гладен затоа штоедноставно или ме мрзи да спремам нештоили забравам, а понекад ако има некое јадење што ми с допаѓа сепрејадувам ко свиња и после вечерта повраќам(така одржувам телесна тежина:pos2:)

kade i da odam (u kuka), gi ostavam struite da svetat, pa duri i preku den, i vtora navika (nepotrebna) gi menjavam knigite nasabajle

Собата редовно ми е хаос. Таман ќе ја средам, за ден, два, па може и три, таа се враќа во својата стандардна состојба. Али и така ми е поубаво кога ми е растурено, знам се кај ми е :pos:, суредена коа е барај у кој шкав ми е тоа, у која фиока тоа, вака знам се е или на биро, или над телевизор или на кревет. :) Во тоа и лежи лошата навика. Ушивам кога собата ми е неуредна. toeto Друго, сакам се набрзина да биде, се набрзина да изработам, а нема некоја причина за брзање. Исто така и кога ќе дојде јајцето на гзот што се вика, реагирам панично, без да се сконцентрирам на проблемот.

Едит: А да, гирцкам и нокти од време на време :kesa:, али се одвикнувам

непотреба навика ми е крцкањето коски, се на мене кркцка, раце, прсти, грб, врат... мислам дека се некат ќе скршам врат кога го крцкам

Pravam mnogu nered okolu mene, sobata mi e vo konstanten haos vo koj prilicno dobro se snaogam:) i zaboravam da gi vratam filmovite u dvd-teka, e togas kolku se kurcam.... . .:tapp:

Непотребна навика ми е што сум си неорганизирам за некој си работи што се важни а не се по мој кејф и цело време си викам ајде утре ајде утре ке го направам тоа и на крај кога ке стигнам до моментот каде што нема веќе кај да се иде ме фака голема нервоза и се каам што сум чекал толку али јебига цело време викам ке се поправам али како што гледам тешко иде:)

Се најдов во скоро сите постови ... леле, срамота е тоа ако не па:pos2:

Јас на пример сум преголем хигиеничар и ако допрам и најмала ситница морам да ги ги измијам рацете,зашто во спротивно нема да можам воопшто да си го допрам лицето, а уште помалку да јадам.
Исто. Пред било што да правам, морам да измијам раце. Незнам како не ми се истенчила кожата досега од толку миење ...:nemoguce:

Се` мора да ми е однапред испланирано. Пример-за излегување мора да го знам првичниот план минимум 2 саати пред излегувањето, или се курчам и останувам дома.:icon_lol:
Исто! Недај Боже да ми јават нешто во врска со работата, па да морам да излезам одма ... ојде тој ден ... тие што ме знаат добро, ме избегнуваат тогаш.:toe:

Имам навика да ги ставам сите предмети на истото место каде што стоеле,ако бидат случајно разместени(понекогаш ми оди на нерви тоа,ама јебига,навика:))а,во последно време почнав да си ја грицкам цело време долната усна:uvo::toe:
Леле тоа со ставање секој предмет на истото место. Тешки сеири ми маваат на работа, ама ај де, како да се сменам. И со грицкање на долната уста ... незнам зошто, ама парче ја правам и јас во последно време ... кога палам цигара ме пече дури, а да не зборувам како ми е кога ставам карминче ...:nesvest:

а и левата веѓа често ја кревам нагоре кога нешо не ми е најјасно...:toe:
Јас само десната можам, а ја кревам секогаш кога се запрепастувам од нешто или во момент се нервирам.

Собата ако не ми е во хаотична состојба јас не функционирам.:nesum:
Лошо тоа со собата ... во последно време станот ми е во хаос поради кучињата, па подолго време ме мачи тежок немир ... додека не најдам начин да е све средено со нив, може и нема да се разболам!:pos2:

Се нервирам ако ми штрчи макар и едно влакно од косата или пак не сум доволно средена за да излезам, а потоа и не излегувам.
Леле и ова исто!:nemoguce:

kade i da odam (u kuka), gi ostavam struite da svetat, pa duri i preku den
Исто, исто ... неможе да ми се види станот во темница. Којзнае колку луѓе напињаат да ѕвонат кога не сум дома, мислејќи дека сум затоа што од надвор се гледа светло ...:podsmev:

Сигурно имам уште нешто, ама доволни се и овие непотребни навики, нали?:kesa:

п.с. Не легнувам да спијам без да запалам цигара, без оглед кога сум се вратила дома, дали веќе спијам на нозе итн. Кога сум пробала обратно, ме мачи несоница, па повторно станувам да испушам една и да си прилегнам пак.:pipi:

Me нервира ако некое ќоше е свиткано..На пример ќошето од постелнината или од тепихот. Е од такт ме вади бе!
Исто, грицкам нокти, а и од кога ќе дозборам на телефон сто пати провервам дали сум го остајла отворен телефонот.
Исто и со излегвањето. Сто пати ќе се вратам да проверам дали сум ја остајла вратата отворена..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom