Нема веќе отворање фирми на домашна адреса

• Креатор на темата Креатор на темата Plavooka
  • Време на започнување Време на започнување
Тој што ќе ги проневери тие 5-6 илјади евра, може да ги проневери од мој џеб. Да му завршам работа и да не ми плати никогаш. И тоа ми е многу побитно отколку тоа дали тие 10 милиони евра ќе завршеле за споменик на Александар или плати за администрација. Во двата случаи немам ќар од тоа.
И како регистрирањето на засебна адреса ќе помогне во тоа? Сигурно нема парите он да ги чува во службените простории.

Парите за Александар не ги плаќаш ти? Или можда си со посебни привилегии, не те знам....

И како регистрирањето на засебна адреса ќе помогне во тоа? Сигурно нема парите он да ги чува во службените простории.

Парите за Александар не ги плаќаш ти? Или можда си со посебни привилегии, не те знам....
Ќе ја отежни процедурата за регистрирање фирма, ќе намали број на ДООЕЛ, а ќе зголеми на ТП, ќе им ја олесни наплатата на извршителите. Тоа што го има во службените простории ќе биде сопственост на фирмата.

Даноците ги плаќаш секако. Дали ќе одат за Александар или за плати и пензии е сосема сеедно.

А на една адреса една фирма ќе може да се регистрира?

Тешка работа тоа дека ќе може во една канцеларија да се регистрираат 10 фирми !

Ама и да може , тогаш Кумот Ставре со подзаконски акти на Мин.за Финансии , дополнителни правилници и најразлични упатства ќе го оневозможи тоа да биде така !

Целата оваа работа ме подсеќа на срамежливата најава во едно блиско минато, дека парното ќе го плаќаат сите , се грееле или не се грееле...многу од нас ,а посебно жителите ма Метрополата ,тогаш се смеевме и тврдевме, дека тоа е невозможно да се случи , дека нема логика...:facepalm:

Арно ама си дојде БЕГ на Големиот Братучед ...си направија фирмиче во некој подрум , за прво време во Кисела Вода...па почнаа да си праќаат фактури,пресметки,предупредувања ...Уставниот Суд под команда пресуди , како што пресуди и сега за нив е Македонија БОНБОНА БИЗНИС...на кој не му се допаѓа нека си оди (y)

Од тој аспект и оваа работа е во многу слична...кучињата лаат, караванот си врви...за Буџетарите и за Пензионерите пари мора да има ...се останато е споредно :facepalm:

Буџетот на државата не е во сјајна кондиција , не зависно од тоа што ни го дроби Доктор-Професор Латас секоја вечер на Шител , пари нема , а трошоците се големи...мора секој денар да се прибере , па макар и носеле 100 закони на ден (y)

И НИЕ , А НЕ САМО ОНИ , СЕ АРЧИМЕ ЗА МАКЕДОНИЈА ТАКА ДА ЗНААТ !

Никако. Ќе платиш за туѓа гаража наместо за своја, за туѓа соба од испразнет стан наместо за своја испразнета соба. Во крајна линија ќе се зголемат трошоците, автомацки и цените за муштериите или затворање. Малце ни се зголемените блокирани сметки на граѓани и фирми, распаднатите продавници низ Македонија, само ова беше неопходно.
Секако, народот ова сам си го бараше

Најрекетарска држава сме ,нас низ историјата ,ни војна ни болест не не уништи ,ама затоа сами ќе се уништиме за инат на сите што сакале да не уништат.Да видат они како се ништи ваков народ.Државата од овие фирми живее секоја недела шијат инспекции од УЈП стрижат ,ама малку е ,изгледа не пишале доволно казни па мора уште рекет да се земе .Ќе бидеме како кореја сите истомисленици и ако немаш партиска книшка ќе си свириш пред ГТЦ со гитаратa:facepalm:.

Безобразните во Маврово и на Шапка исто со години наплаќаат влезница за ски патеките. Blasphemy, што би рекле енглезите. Кај се чуло и видело да се плаќаат влезници со цел да се подобри инфраструктурата. Све тоа смислено од Ставрески за буџет. Таму одат парите, сигурно!

И се подобри инфраструктурата во Маврово и на Шапка?

Ova cudovo od zakon e za novo registriranite firmi ili gi opfaka site(veke registrirani i novi).
Najverovatno i kiriite ke poskapat .

И се подобри инфраструктурата во Маврово и на Шапка?
Со оглед на тоа што во двата центри воведоа ноќно скијање, огранизираа инструктори за деца, ги средија угостителските објекти и ски лифтовите, очигледно да. И тоа во Маврово уште повеќе откако го дадоа под концесија.

Со оглед на тоа што во двата центри воведоа ноќно скијање, огранизираа инструктори за деца, ги средија угостителските објекти и ски лифтовите, очигледно да. И тоа во Маврово уште повеќе откако го дадоа под концесија.
И за Пелистер почнаа влез да наплаќаат,а Планинарски дом Копнаки после пожарот абер немаат да го обноват,иако градоначалникот Двојче тоа го ветуваше...,а инаку во врска со темата па јасно е дека мора да се носат закони/подзакони кој ќе ја закрпат буџетската дупка,еве овие дена фрчат инспекциите низ фирмите,ги носат инспекторите со автобуси,и овие реденка прават од дуќан во дуќан,од фирма во фирма...

Cel zivot makedonce go eb*t u gz i ubavo mu e, bara uste.
I na sekoj cetiri godini go prasuvaat dali saka uste da go eb*t? Makedonce ednoglasno DA vika.

otkoga go procativ ova od simpatizer na VMRO poleka stanuvam nnajgolem ANTI VMROVEC..navistina mi e sram da kazam deka na poslednite izbori mojot glas go dadov za ovaa partija...

otkoga go procativ ova od simpatizer na VMRO poleka stanuvam nnajgolem ANTI VMROVEC..navistina mi e sram da kazam deka na poslednite izbori mojot glas go dadov za ovaa partija...

Да не бегаме од темава ... ама во наредните 3 години до 2017 кога што ќе бидат локалните избори , уште многу ќе има како тебе кој што тврдеа дека 2046 проекти се во прашање , ама не било до проектите :facepalm:

Мислам дека ова е само почеток на наоѓањето на нај различни начини да се дојде до пари...а пари слаба работа (n)

Како и да е спремај те се ...ЗА МАКЕДОНИЈА СЕ РАБОТИ :)

Дај не сери. Не ти било срам да гласаш после помилувањето на терорирстите, ама па сега, срам ти е ради законов.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom