Нема да умрете

• Креатор на темата Креатор на темата marcus
  • Време на започнување Време на започнување
Тешко е да се каже зашто:
- Бог допиштил силување
- допуштил зачнување нов човек по НАСИЛЕН пат
Значи неможеш да објасниш зошто.
Сеа следно шо ке кажеш е дека патиштата на Бога никој неможе да ги одреди.Поштеди ме од тоа.
Обично, Бог го допушта злото за да преку тоа зло, некому „му дојде умот„.
Значи Бог намерно допушта некоја девојка да биде силувана,за да и дојде паметот?Ахам...оди тоа нејзе да и го кажеш...
sepak e mnogu interesno mozebi i glupavo koga negirame nekakvo postoenje a sepak go spomnuvame.
Епа неможам да не го спомнам,баш поради тоа што дискутирам околу неговото (не)постоење.Ако ти смета,одсеа нема да го викам Бог,ке го викам Аладин...може така?

Не се на овој свет од Бог..има и друга страна..иако би се поставило и прашањето зошто би ти дозволил тебе да пишуваш против неговото постоење..ама еве сепак си тука...Си ми е дозволено, но не е си полезно. И тоа ќе го направиме ако дозволи Бог.Искушение..можеби..

Искушение..можеби..
Можеби.
Но има премногу искушенија во животот ако е така.
Искушенија кои ја ограничуваат креативноста на лугето.
Искушенија кои одат против природата на човечкото суштество.
Искушенија,на кои,за да им оддолееш,треба да ја пикнеш главата во земја и да не проговориш ништо,од страв дека ке одиш во пеколот.
Тоа ме наведува да помислам,дека ова не се граници поставени од некоја божествена сила,која има безгранична љубов кон човечкиот род,туку само догми измислени од себични луге на врвот,кои прават се за да ги задржат своите позиции:Од перење на мозокот на лугето,до елиминирање на секој оној кој би се осудил да навлезе подлабоко во покондираната тиква наречена религија,и да го открие нејзиниот шуплив дел.

Iskusenijata se samo za utvrduvanje na verata, sekoe iskusenije e po Bozjo dopustanje, no vo granicata vo koja mozeme da izdrzime. covekot e sozaden za dobro no zaradi neposlusnost otpadnal od zaednicata so Boga i zatoa i e ostaven na samiot sebe.

ti kolku sakas mozes da drnkas ali to ti e vo zabluda siiiiiiiii

Od kaj si siguren deka ti ne si vo zabluda?
pa da znais deka pa tebe nikoj nisto ne te prasa. Nema so da se mesas jas pravam, muabet so prijatelot pred tebe, bez navreda ako sakas da se ufrlas vo temata nema priblem samo toa sto me ousdi mislam deka ne ti e bas najdobar pocetok.poz.

pa da znais deka pa tebe nikoj nisto ne te prasa. Nema so da se mesas jas pravam, muabet so prijatelot pred tebe, bez navreda ako sakas da se ufrlas vo temata nema priblem samo toa sto me ousdi mislam deka ne ti e bas najdobar pocetok.poz.
Сеа свакам.
Имаш нешто како тактика,да не одговараш на прашања кои не ти по мерка и за кои немаш никакво рационално објаснување,па затоа напагаш некој,за да го оттргнеш вниманието од таквото прашање....
ti kolku sakas mozes da drnkas ali to ti e vo zabluda siiiiiiiii
Некој е во заблуда,само мислам дека тоа не е Tipster...

Сеа свакам.
Имаш нешто како тактика,да не одговараш на прашања кои не ти по мерка и за кои немаш никакво рационално објаснување,па затоа напагаш некој,за да го оттргнеш вниманието од таквото прашање....

Верувај немат одговор . За ништо . Цело време вртат , Исус ова Исус она , православието вика така , вика вака ... немаа конкретен одговор за ништо .

Пази го ова :

МИКИ1 е правосалвен и не убедува дека земјата е стара 6000 години ( приближно ) ..

симеон ( погоре ) е отец ( искушеник ) и ми вели дека Земјата е стара , прво 4 000 , па после од коа прашај за дино анд неадратал , рече дека е грешка и дека Земјата е стара 40 000 години ?!?!

40 000 според уцењето на Светите оци ..

Значи , МИКИ вика дека е стара 6000 ( и он според православието ) , а симеон вика ( исто православие ) дека е стара 40 000 ...

Епа сега кој е во право :pos2:

Ни они самите не знаат...а иста религија и гранка се ...

Сеа коа ке се прочитаат воа,ке се испокараат мегу себе:
-Нели ти реков бе да им речеш дека е 6000 години стара бе...
-Абе извини брат,забораив...
-Како бе забораи...ај сеа 20 оченаша,оти ке одиш директно у пекол !!!
Па после ке ги нема два-три дена на форум,за да се консолидираат и консултираат со пет-шеснаасе попа...:pos2::pos2::pos2:

Ти викаш дека е смртник,но будистите веруваат дека е бог.

Буда не е Бог, и никој, не верува во тоа - поготово не будистите.

За притивречноста на исказите:
Од Бога се бара само ЕДНА работа: спасението на душата! Сам Христос вели: „...но најпрво барајте го Царството Небесно а се друго ќе ви се придодаде и преумножи...
и
СЕ што ќе побарате од Отецот во Мое име-ќе добиете

Во суштина, нема противречност. Бог е дух, и духовното е пред материјалното - тоа е тема која постојано се повторува во Новиот Завет. Следователно, ако некому му требаат пари, не може само да му се моли на Бога и да ќека од небо да му падне кеса со пари - тоа нема никојпат да се случи. Но ако побара ум и способност за заработување пари, ќе ги добие - зашто тие се во доменот на нематеријалното.

Спореди го претходното со она што е во основата на учењето на Гаутама Сидарта Буда: “сето страдање потекнува од желбата да се има нешто“, и во учењето дека бесмртност се постигнува преку ослободување од сите желби за имање нешто. Тоа е истата мисла што ја изрекол Исус - со поинакви зборови: “кога се молите, не барајте што да јадете, или пиете, или што да облечете - туку барајте го Царството Божје - се друго ќе ви се придодаде“. Буда би го објаснил тоа со: ако постигнете единство со бесконечното и вечното, тогаш не ви останува да посакувате ништо, зашто нема ниту еден предмет или суштество што не е дел од бесконечното.
[/QUOTE]

Буда не е Бог, и никој, не верува во тоа - поготово не будистите.

За притивречноста на исказите:
Од Бога се бара само ЕДНА работа: спасението на душата! Сам Христос вели: „...но најпрво барајте го Царството Небесно а се друго ќе ви се придодаде и преумножи...
и
СЕ што ќе побарате од Отецот во Мое име-ќе добиете

Во суштина, нема противречност. Бог е дух, и духовното е пред материјалното - тоа е тема која постојано се повторува во Новиот Завет. Следователно, ако некому му требаат пари, не може само да му се моли на Бога и да ќека од небо да му падне кеса со пари - тоа нема никојпат да се случи. Но ако побара ум и способност за заработување пари, ќе ги добие - зашто тие се во доменот на нематеријалното.

Спореди го претходното со она што е во основата на учењето на Гаутама Сидарта Буда: “сето страдање потекнува од желбата да се има нешто“, и во учењето дека бесмртност се постигнува преку ослободување од сите желби за имање нешто. Тоа е истата мисла што ја изрекол Исус - со поинакви зборови: “кога се молите, не барајте што да јадете, или пиете, или што да облечете - туку барајте го Царството Божје - се друго ќе ви се придодаде“. Буда би го објаснил тоа со: ако постигнете единство со бесконечното и вечното, тогаш не ви останува да посакувате ништо, зашто нема ниту еден предмет или суштество што не е дел од бесконечното.
[/quote]

И после цел свет милионери :pos2:

Не се бара од Бога памет , кој го има , го има , кој го нема нема да го добие , едноставно .

Замисли си сите да се молиме да ни даде способност и ум за пари правење , шо ќе биде тогаш ?

Успат како определува страчето , кој од верниците да добие ум и способност , не добиваат сите , па нели се сите исти према него ?

Значи,сите религии се исти,само терминологијата и фаците се различни.
Е сеа,оди тоа фино лепо,објасни му го на Мики....
Но ако побара ум и способност за заработување пари, ќе ги добие
Епа коа ке го добие тоа,ке добие и пари.Пак е истото.Повторно,желбата е материјална,само е искажана со други зборови.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom