Нека ни е честит празникот

• Креатор на темата Креатор на темата Epics™
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Нека ни е честит празникот и вечна благодарност на сите Македонци и други Луѓе, кои ги дадоа животите или поднесоа големи напори за Победата над фашизмот.
http://www.youtube.com/watch?v=BaWvmXYy8d4&feature=related

За многу години празникот.
Замислете ја само припремата вечерта пред востанието , и целата возбуда и неизвесност кај нашите херои :)

Само ме интересира , кога пукнала првата пушка , дали метакот го испукале во воздух , во стилот "напаѓаме" , или завршил во челото на некој турчин .

Со среќа празникот уште многу години да го славиме.Него колку што видив ниеден од БРАЌАВА наши не ни го честитаа,па нели Македонија и нивна била,барем такаа викаа.

Од мене поздрав со една партизанска::pipi:

А бре Македонче, леле каде се спремаш?
Борба те чека, борба за слобода.
Борба за слобода, за Македонија,
за Македонија, земја поробена.

Момци наредени, моми накитени,
борба ќе одат, борба за слобода.
Борба за слобода, за Македонија,
за Македонија, земја поробена.

Нека разберат, клетите фашисти,
Македонско име нема да загине...

За многу години, вечна им слава на сите паднати борци кои го дадоа својот живот за ние денес да живееме во слободна Македонија. Нивните заложби за ослободување на Македонија од фашизмот, а потоа и борба за признавање на Македонија и македонскиот народ како конститутивен народ во рамките на Југославија се дела кои НЕ СМЕАТ да бидат заборавени! Нивната несебична пожртвуваност заслужува само поклонување!

11. 10 е голем ден!!

Само ме интересира , кога пукнала првата пушка , дали метакот го испукале во воздух , во стилот "напаѓаме" , или завршил во челото на некој турчин .
Koj turcin be majstore? Ti nesto ja utna rabotaa...bugar, megju rogovi...

Тогаш сме се бореле против пушки, репресија, сега се бориме против татарската пропаганда, убаво некој напиша погоре, борбата сеуште трае. Честит празник, да живее Македонија.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom