Не станувам без кафе!

• Креатор на темата Креатор на темата girlll
  • Време на започнување Време на започнување
Поради тоа што обично седам до подоцна.. И кога сум втора смена ми е тешко да станам.. Ама зошто сум да речеме - Кафе зависник, без кафе неможам да се освестам, цел ден ми е наопачки и поспано ми иде се.. Не помага ако се напијам кафе подоцна.. Мора кога ќе станам, и онака на пример навечер можам и да заспијам после кафе, и го пијам по цел ден, а не го чувствувам, ама она утринското секогаш ми ги отвара очите..
Како е кај вас, има ли Добро Утро без Утринско кафе?
Нема,ако не испијам едно кафе пред да тргнам на школо заспивам на часевите,а обично дневно пијам по 3 кафиња.:kesa:

Па не пијам толку одсабајле, пијам обично навечер за да се расонам посебно кога треба да учам :tapp:

Значиии самоо кај мене кафетоо имаа обратенн Ефектт...! А се напијам кафее дремкаа ме фаќааа :pos2::kesa:

Пијам кафе со хектолитри, а наутро ниту не можам да се освестам ако не се напијам кафе.

Паааа во последно време станав кафехолик....ццц ќе се отрујам бре некој ден...распустов шо помина е крив...секој ден на кафе идев...

Ауу неможам без кафе никако ,уште очите не ми се отворени како што треба ама битно кафенце си праам,цигарчето...ееее кој е како мене :pipi:

Секое сабајле ми е истиот ритуал, станувам, ставам вода за кафе, се мијам лице и заби, го турам кафето и палам цигара. А понатаму во денот дали ќе се напијам уште едно или не не ми менува...Може нес кафе да ми побара душава:pipi:

Секој ден иста приказна иако до предходно не бев вакава од спиење уште пижами не соблечени да правам кафе, ама веројатно беше поради тоа што тогаш не пиев нес кафе туку морав да варам турско , аме мрзи насабајле:pos2:
Сега со несов станување и кафето на маса одма

Охрид пиев најмногу кафе на работа, сега од ко дојдов Скопје пијам секое утро ко ќе станам капучино и после на фах, па по кафичи и... :)

Taka eeee ni jas ne mozam oci da otvoram bez kafence :pipi:p.s po moznost tursko za dobro rasonuvanje

Obavezno, edno otvoranje oci i kafeto i cigarata. Brz kafe sum ko zasemetena cel den. A i vo tekot na denot znam da ispijam mnogu kafinja. Ednostavno mnogu mi e kef na dusata koga si pijam kafence.

Можам да станам и без кафе :baeh: си станувам јас секогаш безкафе , не се сеќавам кога во мојот 19и нешто годишен живот кога сум станал да сум пиел кафе:toe:

Значиии самоо кај мене кафетоо имаа обратенн Ефектт...! А се напијам кафее дремкаа ме фаќааа :pos2::kesa:
верувај не си единствена на која не и делува кофеинот мислам декаи поубаво за тебе:) мене ни енергетски пијалок не ми делува :)

И јас можам да станам без кафе.. Едно време пиев по 5 кафиња на ден.. Ама добро е што ја искоренив таа навика. Сега по 1, доста е:smir:..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom