Не ми е сеедно кога....

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување
Не ми е сеедно кога немам инспирација и имагинација за животот.
Не ми е сеедно кога сум внатре во проблемот а не од страна и да го решавам.
Не ми е сеедно кога се чувствувам потиштено и несреќно.
Не ми е сеедно кога ќе стресам некоја зелена затоа што некогаш јазикот ми е побрз од умот.
Не ми е сеедно да се наоѓам во место каде што мислам дека не припаѓам.
Не ми е сеедно кога ќе се разбуди вионот во мене со желба за некого да повредам.
Не ми е сеедно кога на моменти сум интровертиран (затворен во себеси).

сега се ми е сеедно ништо не вреди поке

Не ми е сеедно кога гледам како нешто лошо им се случува на луѓето што ги сакам, а знам дека јас не можам да сторам ништо што би можело да го промени тоа, освен да ги утешам.
Не ми е сеедно кога гледам како некој има се во изобилство, а некој др. моли на улица за парче леб.
И не ми е сеедно кога ги гледам оние деца од Африка, како умираат од глад и жед...додека јас јадам тоа што сакам.
Не ми е сеедно кога гледам како старите и изнемоштени лица се отфрлени од поголемиот дел од општеството, попрецизно младината, и се ставени на потсмев.
Не ми е сеедно кога гледам како мојата генерација, се повеќе и повеќе се уништува себеси, користејќи цигари, дрога итн., и се повеќе ја губи смислата за поимот култура и домашно воспитување.
Не ми е сеедно кога гледам како секој околу тебе гледа да те за*бе, да ти го зарие ножот во грб...без притоа да има никаква грижа на совест.
Не ми е сеедно кога гледам како некој што се труди, учи и прави се за да постигне нешто во животот, а некој онака се на готово си добива, со помош на мама и тато кои биле некои луѓе на функција.
Не ми е сеедно што во нашава држава се функционира врз принцип на врски и крајно талентирани луѓе не можат да постигнат ништо поради оние горенаведените.
Не ми е сеедно кога знам дека за сите работи што не ми е сеедно, не можам да направам скоро ништо за да ги сменам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom