Не чуствувам ништо во текот на односот

• Креатор на темата Креатор на темата swangirl91
  • Време на започнување Време на започнување
Значи вака имам проблеми во текот на сексуалниот однос , т.е. не осекам никакво дразнење ! Се е ок во текот на предиграта желбата е тука , ама кога имам однос не осеќам воопшто ништо , никаква дразба ! А да свршам ми е поим ! Не поднесувам ни партнерот да ми продира со прсти во мене , некако неубаво ми е ! Имам 22 години и овој партнер не ми е прв , имам и предходно сексуално искуство , и скоро со бившиот партнер така ми беше. Што би бил проблемот ? Со кого можам да се консултирам да најдам решение ? Ви благодарам однапред !

Пенетрација не е еднакво на секс. Исто како сексот, и предиграта не треба да е процедурална ствар, механички и тајмирана. Не се преминува во ништо се дур не стигнеш ултра-осетлива стадиум, а тоа немора да значи дека треба да те продира nomatterwhat. Oколу свршувањето, ништо страшно, многу неможат да свршат од чиста пенетрација ради раздалеченoста на клиторисот, или/и без масажа на иститот. Како што реков, не е само пенетрацијата тука и мисионерска, експериментирајте, чепкајте, понекогаш е и психичка блокада, може да те спобудали ако ти збори валкано, може палец у гз.. опушти се, не мисли на тоа и забавувајте се, очигледно традиционалниот секс doesn't rock your boat.

Со среќа и со лесно.
*се согласува на авторски права и не го користи за никакви профитабилни цели ова* :D

Сама со мастурбација ми е ок се е некако друго . Сме пробале и надвор и во кола и кај се не , сепак многу малку чуствувам во текот на односот. Ова ми се случува со последните два партнери , со друг не беше така.Чудно ми е, не е изгледа до големината со два различни партнера иста ситуација ми се случува , како некоја блокада да има. Ќе посетам гинеколог во секој случај . Благодарам на одговорите

Сама со мастурбација ми е ок се е некако друго . Сме пробале и надвор и во кола и кај се не , сепак многу малку чуствувам во текот на односот. Ова ми се случува со последните два партнери , со друг не беше така.Чудно ми е, не е изгледа до големината со два различни партнера иста ситуација ми се случува , како некоја блокада да има. Ќе посетам гинеколог во секој случај . Благодарам на одговорите

Сигурна си дека доволно те привлекува партнерот , и дали можеш да направиш споредба со првиот ? Не треба да посетиш гинеколог туку психолог , но ова ако навистина те привлекува партнерот и си заљубена во него , тогаш би се сметало дека имаш психолошка блокада . Но ако недоволно те привлекува , тогаш ете го клучот на непријатноста која ја чувствуваш.

За заљубена сум и тоа бајаги , во споредба со првиот , овој сегашниот знае каде каде повеќе и ми посветува внимание се е како што треба , немам никакви проблеми со него, дечко си е на место . Ќе да е некоја психолошка блокада само се чудам од кај би потекнувала , скоро на исти временски интервал се случува како и со предходниот , првите два три односи беа ок , осеќав нешто колку толку не беше без ич , сега апла ништо , исто ко да немам однос

ако е до психички проблем, нека поделат една екстаза со партнерот и нема промашај.

....прво и основно треба да се опуштиш....лошо искуство од минатото ти прави блокада и секој нареден пат се плашиш од повторување на истото, а со тоа и повеќе си напната и нормано секое следно искуство е исто или полошо од предходното

пробај да се опуштиш и да стекнеш доверба во партнерот, ако не си расположена или си напната не се впуштај во однос бидејќи однапред е осуден на неуспех, а само повеќе ќе се фрустрираш

Мислам,поточно сум убеден дека твојот проблем е фригидноста која сеуште е табу тема во нашето општество и ретко која девојка се осмелува да се произнесе за ваков проблем.Поточно,да се обрати на лекар.Преку форум е полесно,да,но никој овде нема да ти го реши проблемот.Читам разни совети кои врска немаат со прашањето кое ти ги постави.

Корените на фригидноста или половата заладеност,се наоѓаат уште во детството или пубертетот во раната фаза на сексуалното созревање.Доколку си била казнувана од некој од родителите,поради поседување и читање на сексуална литература се јавува условена реакција поради која се развива страв од сексот и тој се доживува како нешто неморално,валкано и слично.Фригидноста се манифестира на повеќе начини,меѓу кои е и тој што ти го пиша-не можеш да доживееш оргазам и не чувствуваш пријатност за време на односот.

Не се работи за техника,големина,стимулација на анусот,споделување дрога,туку се работи за психички проблем.За тоа ќе истражиш на нетов поопширно,а ако те интересира ќе ти пратам нешто и по ПП.Подетално ќе се распрашаш,зашто не сум сигурен дали воопшто има и кој е поквалитетен сексуален психотерапевт во градов,секако доколку си од Скопје.

Чим самозадоволување ти е Ок и немаш проблем да свршиш, онда според мене тебе проблемот ти е у главата, како што е случајот со повеќето проблеми од оваа област.

Да не ти досадува брзо случајно?Можеби првиот и вториот пат испробувате поголем дел од позите,па после кога преминуваат во рутина тебе ти станува досадно...затоа што монотонијата може да ја убие и најголемата страст... Тоа е се до психата.. Мој предлог е следен пат да смените окружување..средина... одете на некоја вечера...правете нешто што би правеле и со пријателите и на крај закитете го сето тоа со одлична партија водење љубов..значи не секс... него љубов.. :)
Би требало да ги смени работите барем на некое време...

Мислам,поточно сум убеден дека твојот проблем е фригидноста која сеуште е табу тема во нашето општество и ретко која девојка се осмелува да се произнесе за ваков проблем.Поточно,да се обрати на лекар.Преку форум е полесно,да,но никој овде нема да ти го реши проблемот.Читам разни совети кои врска немаат со прашањето кое ти ги постави.

Корените на фригидноста или половата заладеност,се наоѓаат уште во детството или пубертетот во раната фаза на сексуалното созревање.Доколку си била казнувана од некој од родителите,поради поседување и читање на сексуална литература се јавува условена реакција поради која се развива страв од сексот и тој се доживува како нешто неморално,валкано и слично.Фригидноста се манифестира на повеќе начини,меѓу кои е и тој што ти го пиша-не можеш да доживееш оргазам и не чувствуваш пријатност за време на односот.

Не се работи за техника,големина,стимулација на анусот,споделување дрога,туку се работи за психички проблем.За тоа ќе истражиш на нетов поопширно,а ако те интересира ќе ти пратам нешто и по ПП.Подетално ќе се распрашаш,зашто не сум сигурен дали воопшто има и кој е поквалитетен сексуален психотерапевт во градов,секако доколку си од Скопје.
Девојката рече дека не чувствува ништо. а не дека не чувствува пријатност, во текот на односот. не нашла соодветен партнер за нејзиниот калап... очигледно е

Јас мислам дека посета на гинеколог не би го решила проблемот, повеќе ми изгледа дека е на психолошко ниво.

Велиш дека чувствуваш желба за секс, дека уживаш во предиграта, но со почетокот на самиот чин желбата и уживањето се губат. За тоа може да има различни причини. Можеби едноставно си во период каде што повеќе ти е потребна емоционална, отколку сексуална поврзаност. Такви периоди се случуваат кај речиси секого. Но, кај тебе очигледно премногу трае. Ме интересира, пред колку време за првпат ти се појави овој проблем (со претходниот партнер)?

Освен тоа, размисли која е причината што не успеваш целосно да се внесеш во односот. Да не си под стрес периодов? Да не те мачи нешто сосема неповрзано со љубовниот и сексуален живот? Во многу случаи стресот од секојдневието се пренесува и во креветот. Пробај кога си со партнерот да не размислуваш за било што друго, и препушти се на моментот.

Исто така, мислам дека би помогнало доколку разговарате со партнерот за тоа што ви се допаѓа и не ви се допаѓа во сексот. Посветете една цела вечер само на ЗБОРУВАЊЕ за секс. Кажете си еден на друг што е она што ве пали, што ви се допаѓа еден кај друг, споделете ги своите сексуални фантазии, дури и оние „највалканите“, разговарајте за тоа што би сакале да пробате и како би го зачиниле сексуалниот живот. А потоа тие разговори искористете ги за да внесете возбуда во креветот. Играње улоги, врзување, гледање порничи... пробајте било што што не причинува непријатност за ниту еден од вас. Доколку мислиш дека ќе помогне, посетете и секс шоп и пронајдете нешто што дополнително ќе ја вжешти ситуацијата. Бидејќи велиш дека при мастурбација немаш проблеми, доколку си доволно храбра, од голема корист може да биде и самозадоволување пред партнерот. Дозволи да те гледа како уживаш, да види какви допири те палат, тоа ќе го инспирира да се потруди да ти го пружи истото задоволство.

И доколку никако не успееш сама да си помогнеш, единствено преостанато решение е специјалист (психолог, не гинеколог).

Поздрав, ти посакувам се најубаво и мнооогу оргазми :)

читај книги запознавај луѓе излегувај често пиј чаеви шири позитвна енергија иди у теретана вежбај смеј се

Јас мислам дека посета на гинеколог не би го решила проблемот, повеќе ми изгледа дека е на психолошко ниво.

Велиш дека чувствуваш желба за секс, дека уживаш во предиграта, но со почетокот на самиот чин желбата и уживањето се губат. За тоа може да има различни причини. Можеби едноставно си во период каде што повеќе ти е потребна емоционална, отколку сексуална поврзаност. Такви периоди се случуваат кај речиси секого. Но, кај тебе очигледно премногу трае. Ме интересира, пред колку време за првпат ти се појави овој проблем (со претходниот партнер)?

Освен тоа, размисли која е причината што не успеваш целосно да се внесеш во односот. Да не си под стрес периодов? Да не те мачи нешто сосема неповрзано со љубовниот и сексуален живот? Во многу случаи стресот од секојдневието се пренесува и во креветот. Пробај кога си со партнерот да не размислуваш за било што друго, и препушти се на моментот.

Исто така, мислам дека би помогнало доколку разговарате со партнерот за тоа што ви се допаѓа и не ви се допаѓа во сексот. Посветете една цела вечер само на ЗБОРУВАЊЕ за секс. Кажете си еден на друг што е она што ве пали, што ви се допаѓа еден кај друг, споделете ги своите сексуални фантазии, дури и оние „највалканите“, разговарајте за тоа што би сакале да пробате и како би го зачиниле сексуалниот живот. А потоа тие разговори искористете ги за да внесете возбуда во креветот. Играње улоги, врзување, гледање порничи... пробајте било што што не причинува непријатност за ниту еден од вас. Доколку мислиш дека ќе помогне, посетете и секс шоп и пронајдете нешто што дополнително ќе ја вжешти ситуацијата. Бидејќи велиш дека при мастурбација немаш проблеми, доколку си доволно храбра, од голема корист може да биде и самозадоволување пред партнерот. Дозволи да те гледа како уживаш, да види какви допири те палат, тоа ќе го инспирира да се потруди да ти го пружи истото задоволство.

И доколку никако не успееш сама да си помогнеш, единствено преостанато решение е специјалист (психолог, не гинеколог).

Поздрав, ти посакувам се најубаво и мнооогу оргазми :)

За да разговараме малце ми е незгодно , ептен сме тазе со овој парнер не знам како точно да му објаснам а да не свати ништо погрешно .Со предходниот партнер исто првите 3 месеци беше во ред , е после тоа беше неподносливо , како со сила да имав односи , за мене беше како со сила некако се ми се чинеше механички , ради реда . И си беше се така додека не заврши врската . Со сегашниот партнер првите два односи беа ок не беше без ич , ама после тие пак се по старо . Мене не ми смета ни еден од погорните предлози ама пак како да му предложам на партнерот дека сме тазе некако ми е незгодно .

Фала на сите што ми одговоривте !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom