wot
aloof
- Член од
- 20 мај 2008
- Мислења
- 19.786
- Поени од реакции
- 34.441
Значи вака имам проблеми во текот на сексуалниот однос , т.е. не осекам никакво дразнење ! Се е ок во текот на предиграта желбата е тука , ама кога имам однос не осеќам воопшто ништо , никаква дразба ! А да свршам ми е поим ! Не поднесувам ни партнерот да ми продира со прсти во мене , некако неубаво ми е ! Имам 22 години и овој партнер не ми е прв , имам и предходно сексуално искуство , и скоро со бившиот партнер така ми беше. Што би бил проблемот ? Со кого можам да се консултирам да најдам решение ? Ви благодарам однапред !
Пенетрација не е еднакво на секс. Исто како сексот, и предиграта не треба да е процедурална ствар, механички и тајмирана. Не се преминува во ништо се дур не стигнеш ултра-осетлива стадиум, а тоа немора да значи дека треба да те продира nomatterwhat. Oколу свршувањето, ништо страшно, многу неможат да свршат од чиста пенетрација ради раздалеченoста на клиторисот, или/и без масажа на иститот. Како што реков, не е само пенетрацијата тука и мисионерска, експериментирајте, чепкајте, понекогаш е и психичка блокада, може да те спобудали ако ти збори валкано, може палец у гз.. опушти се, не мисли на тоа и забавувајте се, очигледно традиционалниот секс doesn't rock your boat.
Со среќа и со лесно.
*се согласува на авторски права и не го користи за никакви профитабилни цели ова*