Не чуствувам ништо во текот на односот

• Креатор на темата Креатор на темата swangirl91
  • Време на започнување Време на започнување
За да разговараме малце ми е незгодно , ептен сме тазе со овој парнер не знам како точно да му објаснам а да не свати ништо погрешно.
Ајде де, само отворено... нема што да се изгуби, баш напротив, ќе добие врската на цврстина и отвореност за разговарање (или ќе заврши, во двата случаи си на поарно отколку статус кво)... Луѓе сме, се дешава, башка шо треба да сме еден до друг во секакви ситуации, добри или лоши... Не е животот бајка.

Има шанси ако му кажеш и него да ги уплашиш, ова ти го ка=увам од искуство ако е машко, Јас кога згрешивме со девојката и мислевме дека готово се зачна(на крај се испостави дека не) толку ми се заеба животот еден месец што ни на најјак порнич не се палев, едноставно ниту едно женско не сакав, ништо не ме возбудваше....а то остај настрана, после тоа се испостави дека нема зачнато пшочнав да се плашам да не сум стерилен а знам дека се отиде внатре таму, абе незнам, греој....значи ако му кажуваш одбериги најдобрите зборови и смирено и не набрзина како на батерии. :)

За да разговараме малце ми е незгодно , ептен сме тазе со овој парнер не знам како точно да му објаснам а да не свати ништо погрешно .Со предходниот партнер исто првите 3 месеци беше во ред , е после тоа беше неподносливо , како со сила да имав односи , за мене беше како со сила некако се ми се чинеше механички , ради реда . И си беше се така додека не заврши врската . Со сегашниот партнер првите два односи беа ок не беше без ич , ама после тие пак се по старо . Мене не ми смета ни еден од погорните предлози ама пак како да му предложам на партнерот дека сме тазе некако ми е незгодно .

Фала на сите што ми одговоривте !

Без разговор и обостран труд тешко дека нешто ќе се смени. Голема е веројатноста дека дечкото воопшто и не насетува дека нешто не е во ред. Доколку тој ужива во сексот, најверојатно е сигурен дека и тебе ти е убаво. И ќе продолжи да мисли така додека ти не му кажеш што се случува.

Бидејќи врската ви е премногу свежа за да навлегуваш во детали, и за да не го навредиш/повредиш, можеш да почнеш така што ќе му кажеш дека ти е многу убаво со него и дека сакаш да бидете интимни, но дека си во период во кој сексуалната желба ти е многу намалена. Битно е да потенцираш дека не мислиш дека проблемот е во него, за да не изгледа како да го напаѓаш и да не почувствува потреба да се брани. Можеш (а и не мораш) да спомнеш дека вакво нешто ти се случило и порано, НО во никој случај не ја прави споредбата со бившиот партнер во стилот:
Ова ми се случува со последните два партнери , со друг не беше така.Чудно ми е, не е изгледа до големината со два различни партнера иста ситуација ми се случува , како некоја блокада да има.
или
За заљубена сум и тоа бајаги , во споредба со првиот , овој сегашниот знае каде каде повеќе и ми посветува внимание се е како што треба .............................................................................скоро на исти временски интервал се случува како и со предходниот , првите два три односи беа ок , осеќав нешто колку толку не беше без ич , сега апла ништо , исто ко да немам однос

Со самото тоа што ќе знае дека постои проблем, тој ќе настојува истиот да се реши (пошто како што велиш, не е од оној тип на „фраери“ кои мислат само на сопственото уживање). Многу е веројатно дека ќе почне повеќе да се труди за време на сексот, ќе пробува различни начини да те возбуди и да те задоволи. Исто така многу е веројатно дека со некој од тие начини ќе успее во тоа.

Велиш дека првите два односи биле океј. Сега не знам кое е за тебе значењето на океј, ама доколку си уживала во тоа, и уште повеќе, доколку успеал да те донесе до оргазам, значи дека не станува збор за некомпатибилност на партнерите или нивните полови органи, како што предочија некои членови. Според мене, најверојатно се работи за фактот дека (речиси) секогаш, во првите односи со нов партнер се вложува најмногу труд. Секако, треба да се остави впечаток, да се постави некаков си стандард. Но, за жал во голем број на случаи, партнерите со тек на време забораваат и дека истиот тој стандард треба да се одржува. И кога зборувам за трудот кој се вложува при првиот однос, не мислам само на машкиот партнер. Секако дека првиот пат и ти си се потрудила добро да се покажеш (пошто нели, не копнеат само машките да бидат the best sex of her life), но не треба да очекуваш партнерот да ја врши целата работа . И ти како рамноправен партнер во тој однос треба истовремено и да даваш и да добиваш. Со самото тоа што ќе види дека се трудиш да го задоволиш, и тој ќе добие поголема желба да ти возврати.

Сепак, ти најдобро знаеш каква ви е врската и колку отворена можеш да бидеш. Битното е дека за да се подобри ситуацијата, колку и да е непријатно, МОРА да се разговара. А ти самата размисли и одбери го најдобриот начин.

Абе ја кажав,нека проба она,и ако не и се бендисува значи сум ја грешил работта.Па за проба пари не се зема,така да мој конечен одговор под C) примање на поголем за задоволство.

то е многу лош начин на советување, значи ако 10 души како тебе траснат совети за нешто шо самите појма немаат дали помага ќе треба некој да испробува еден куп непроверени и непотврдени работи??
Значи ако немаш поим од нештото - не се мешај таму. ќе направиш појќе штата од колку корист. Се гледа дека си изгорен за пиче дека сакаш да се истакнеш и ова ти се виде како погоден момент но си се утнал. Овде девојчето има стварно проблем и бара решени, не и требаат фалења со пениси големини. Не и е до тоа. На други теми можеш да си удоволиш твоите страсти, немој овде, не е човечки.

Јас го осеќам половиот орган на партнерот во мене , само не осеќам дразнење , не знам дали ме свакаш или не .

Без разговор и обостран труд тешко дека нешто ќе се смени. Голема е веројатноста дека дечкото воопшто и не насетува дека нешто не е во ред. Доколку тој ужива во сексот, најверојатно е сигурен дека и тебе ти е убаво. И ќе продолжи да мисли така додека ти не му кажеш што се случува.

Бидејќи врската ви е премногу свежа за да навлегуваш во детали, и за да не го навредиш/повредиш, можеш да почнеш така што ќе му кажеш дека ти е многу убаво со него и дека сакаш да бидете интимни, но дека си во период во кој сексуалната желба ти е многу намалена. Битно е да потенцираш дека не мислиш дека проблемот е во него, за да не изгледа како да го напаѓаш и да не почувствува потреба да се брани. Можеш (а и не мораш) да спомнеш дека вакво нешто ти се случило и порано, НО во никој случај не ја прави споредбата со бившиот партнер во стилот:

или

Со самото тоа што ќе знае дека постои проблем, тој ќе настојува истиот да се реши (пошто како што велиш, не е од оној тип на „фраери“ кои мислат само на сопственото уживање). Многу е веројатно дека ќе почне повеќе да се труди за време на сексот, ќе пробува различни начини да те возбуди и да те задоволи. Исто така многу е веројатно дека со некој од тие начини ќе успее во тоа.

Велиш дека првите два односи биле океј. Сега не знам кое е за тебе значењето на океј, ама доколку си уживала во тоа, и уште повеќе, доколку успеал да те донесе до оргазам, значи дека не станува збор за некомпатибилност на партнерите или нивните полови органи, како што предочија некои членови. Според мене, најверојатно се работи за фактот дека (речиси) секогаш, во првите односи со нов партнер се вложува најмногу труд. Секако, треба да се остави впечаток, да се постави некаков си стандард. Но, за жал во голем број на случаи, партнерите со тек на време забораваат и дека истиот тој стандард треба да се одржува. И кога зборувам за трудот кој се вложува при првиот однос, не мислам само на машкиот партнер. Секако дека првиот пат и ти си се потрудила добро да се покажеш (пошто нели, не копнеат само машките да бидат the best sex of her life), но не треба да очекуваш партнерот да ја врши целата работа . И ти како рамноправен партнер во тој однос треба истовремено и да даваш и да добиваш. Со самото тоа што ќе види дека се трудиш да го задоволиш, и тој ќе добие поголема желба да ти возврати.

Сепак, ти најдобро знаеш каква ви е врската и колку отворена можеш да бидеш. Битното е дека за да се подобри ситуацијата, колку и да е непријатно, МОРА да се разговара. А ти самата размисли и одбери го најдобриот начин.
ќе се обидам некако најбезболно да го кажам , па ќе видиме што ќе се случи на крај.

Уште еднаш им благодарам на сите што ми помогнаа и одвоиа време за мојот проблем.

Значи вака имам проблеми во текот на сексуалниот однос , т.е. не осекам никакво дразнење ! Се е ок во текот на предиграта желбата е тука , ама кога имам однос не осеќам воопшто ништо , никаква дразба ! А да свршам ми е поим ! Не поднесувам ни партнерот да ми продира со прсти во мене , некако неубаво ми е ! Имам 22 години и овој партнер не ми е прв , имам и предходно сексуално искуство , и скоро со бившиот партнер така ми беше. Што би бил проблемот ? Со кого можам да се консултирам да најдам решение ? Ви благодарам однапред !
Kako i predhodno kazano pravec ginekolog samo toj moze da ti kaze sto i kako i zosto.Moze i do psihata da ti e.Samata na sebe blokadi da si stavas cim ne sakas nekoj raboti.Probaj malku da se opustes,open mind so predhodna konsultacija na lekar i se ke bide ok.

Има две работи: или тој е проблемот, или ти самата во психата.

Има многу такви жени а богами и мажи(со клапнати).
Најчесто се замонашуваат и на тој начин и се откажуваат од овоземските задоволства.
Во животот ако не ви иде сексот најдете некое друго исполнување.

Има многу такви жени.
Најчесто се замонашуваат и на тој начин и се откажуваат од овоземските задоволства.
Во животот ако не ви иде сексот најдете некое друго исполнување.
може да се омажи за поп, ем ќе се клецка ем ќе биди поблиску до госпот

Во некое село дошол нов поп, млад личен поп.
Имал навика незгодна да не тропа по вратите кога влегува и затоа им заповедал на селаните да стават ѕвонец на прагот на вратата влезна.
Но исто така покрај тој табиет имал и друг. Бил голем љубовџија и често ги обљубувал селанките кога тие биле сами по дома додека нивните мажи работеле по полињата.
Еден ден на еден од селаните му се слошило и морај да си појде дома порано.
Кога ја видел жена му со попот во кревет му кажал на попот.

"АМАН бе дедо попе, тебе треба да ти ставиме ѕвонец на курот наместо на вративе !!!"

Во некое село дошол нов поп, млад личен поп.
Имал навика незгодна да не тропа по вратите кога влегува и затоа им заповедал на селаните да стават ѕвонец на прагот на вратата влезна.
Но исто така покрај тој табиет имал и друг. Бил голем љубовџија и често ги обљубувал селанките кога тие биле сами по дома додека нивните мажи работеле по полињата.
Еден ден на еден од селаните му се слошило и морај да си појде дома порано.
Кога ја видел жена му со попот во кревет му кажал на попот.

"АМАН бе дедо попе, тебе треба да ти ставиме ѕвонец на курот наместо на вративе !!!"
во кое село?

Свиниште нема поп, тие се Коселска парохија која ја опслужува свештеник кој мислам е во Косел
Некое друго село ќе да е во Свиништа има 50 стина души старци нема таму ништо вредно за клецкање
То на времето ко се поштувал попо. Сеа, која селанка ке легне со поп? НемеТ, сиве се по градојне преселени.:icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom