NBA

2007/2008 НБА шампион

• Вкупно гласачи
    125

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.566
Поени од реакции
2.784
nesum vo tek so slucuvanata vo NBA navivam za Lakers so napravija so zedoa koj igraci
Лејкерси досега одиграа два натпревари и имаат еден пораз од Хјустон и една победа против Феникс пред два дена. Се донесоа некој нови имиња немаше некој си голем трансфер врзан за овој клуб најважно Коби Брајант си остана сега во тандем со Ламар Одом, се врати исто така и Дерек Фишер оваа година имаат 3 центар играчи и би требало да се во добра конкуренција на другите тимови:)

Mr.Deni

Член од
4 мај 2007
Мислења
3.566
Поени од реакции
2.784
Распоред на денешните натпревари во НБА за ден 4 ноември 2007

Бостон против Торонто

Сиетл против Лос Ангелес Клиперс

Минесота игра против Њу Јорк

Шарлот против Мајами

Атланта против Детроит

Њу Орлеанс против Денвер

Кливленд игра со Феникс

Јута против Лос Ангелес Лејкерс

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Лејкерси досега одиграа два натпревари и имаат еден пораз од Хјустон и една победа против Феникс пред два дена. Се донесоа некој нови имиња немаше некој си голем трансфер врзан за овој клуб најважно Коби Брајант си остана сега во тандем со Ламар Одом, се врати исто така и Дерек Фишер оваа година имаат 3 центар играчи и би требало да се во добра конкуренција на другите тимови:)
Па ко успеаја да го тепат Феникс не се за фрлање. Нели лани ептен си имаја мака со нив ;)

Mr.Deni

Член од
4 мај 2007
Мислења
3.566
Поени од реакции
2.784
Винс Картер достигна 15000 поени .Картер стана третиот активен играч во НБА што постигнал 15000 поени.Овој рекорд го направи постигнувајки 6 поени вчера во првата четвртина од натпреварот во неговиот 623 настап во НБА.Двајцата активни играчи кој го постигнале овој успех пред него се само Шекил О'нил(547 настап) и Ален Ајверсон(557 настап)

Mr.Deni

Член од
4 мај 2007
Мислења
3.566
Поени од реакции
2.784
Цитат:Напишано од scarface34
Лејкерси досега одиграа два натпревари и имаат еден пораз од Хјустон и една победа против Феникс пред два дена. Се донесоа некој нови имиња немаше некој си голем трансфер врзан за овој клуб најважно Коби Брајант си остана сега во тандем со Ламар Одом, се врати исто така и Дерек Фишер оваа година имаат 3 центар играчи и би требало да се во добра конкуренција на другите тимови

Па ко успеаја да го тепат Феникс не се за фрлање. Нели лани ептен си имаја мака со нив ;)
Ги победија заради тимската игра што ја имаа Лејкерси дури 5 играчи нивни постигнаа двоцифрен број на поени а Коби Брајант постигна за него скромни 16 поени.Главни беа првата четвртина што Лејкерси ја добија со 33-20 и третата ја добија со 32-17 и таму се направи големата разлика за на крај да победат.Сепак ова е само прв нивни дуел а се знае квалитетот на Феникс кој е па ке биде интересна и нивната втора средба кога ке играат.

Mr.Deni

Член од
4 мај 2007
Мислења
3.566
Поени од реакции
2.784
Оваа година доста внимание привлекува тимот на Бостон Селтикс со оглед на новото трио кое е во тимот а тоа се Пол Пирс,Реј Ален и големото засилување Кевин Гарнет па очекуваме јака конкуренција од нив оваа нова сезона:)

Грмуш

Пичкмајчин
Член од
11 октомври 2007
Мислења
1.118
Поени од реакции
90
Abe slusnavte za toj deckoto so go minal rekordot na Michael Jordan vo prvata sezona od negovata NBA kariera???
Durant na prviot natprevar vo NBA karierata postigna 18,a vo vtoriot 27 poeni so sto go nadmina Michael Jordan!!!
Jordan na prviot natrevar postignal 16 a na vtoriot 21 poen!!!
Dali se rodi noviot Jordan???

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Нов Џордан никогаш нема да има. Крај. Еден е Џордан.

Иначе да не знаете Филаделфија дали ќе зема нешто, трампа ова она?

Mr.Deni

Член од
4 мај 2007
Мислења
3.566
Поени од реакции
2.784
Играта на Џордан може некој да ја копира али како него да игра некој нема шанси такви таленти еднаш се раѓаат кога се присеќавам на некој негови игри од порано едноставно он тоа што го има правено тешко некој да го постигне пак.

Прашањето за Филаделфија некое познато име овака специфично да се каже некоја ѕвезда нема засега нивен најак адут им е Андре Игуадала има помош од Корвер,Андре Милер и веќе стариот Кевин Оли.Не им давам некој шанси и оваа година од како си отиде Ајверсон од клубот се изгуби таа Филаделфија.

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Играта на Џордан може некој да ја копира али како него да игра некој нема шанси такви таленти еднаш се раѓаат кога се присеќавам на некој негови игри од порано едноставно он тоа што го има правено тешко некој да го постигне пак.

Прашањето за Филаделфија некое познато име овака специфично да се каже некоја ѕвезда нема засега нивен најак адут им е Андре Игуадала има помош од Корвер,Андре Милер и веќе стариот Кевин Оли.Не им давам некој шанси и оваа година од како си отиде Ајверсон од клубот се изгуби таа Филаделфија.

Го знам тимот на Филаделфија баце, од прво одделение за Филаделфија сум. :)
Корвер има ѓаволска рака - секогаш распалува кога најмногу треба. Игуодала е сега водач во тимот, по заминувањето на Ајверсон (продадена душа).
Милер исто добар, малце непостојана форма али јебига.
А Кевин Оли да си оди побрзо да не го гледам, ме нервира ненормално, многу губи топки кога треба да се чува топка заради време.

Mr.Deni

Член од
4 мај 2007
Мислења
3.566
Поени од реакции
2.784
Резултати од вчерашните натпревари во НБА лига 4 ноември

Бостон го совлада Торонто со 98-95

Лос Ангелес Клиперс ги победија на Сиетл со 115-101

Њу Јорк издвојува победа против Минесота со 97-93

Шарлот го совлада Мајами тесно со 90-88

Детроит ја совлада Атланта со минимални 92-91

Њу Орлеанс го победи Денвер со 93-88

Феникс издвојува победа против Кливленд со 103-92

И за крај Лос Ангелес Лејкерс ја совладаа Јута со 119-109

Mr.Deni

Член од
4 мај 2007
Мислења
3.566
Поени од реакции
2.784
Вчера 5 ноември се одигра само еден натпревар во НБА лигата.

Далас го совлада Хјустон со 107-98

За Далас најдобар играч беше Џејсон Тери со 31 постигнат поен и 5 асистенции а за Хјустон најдобар играч вчера беше Трејси Мегреди со постигнати 35 поена и 8 асистенции

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.936
Поени од реакции
23.073
sampioni ovaa godina boston .najdobri igraci ima . moze i san antonio da dojde do zavrsnicata i dalas , a oti sum za lakers ke kazam deka i oni mozat da dojdat do zavrsnicata

LoveAshlee

I dont have a plan..thats the point
Член од
27 мај 2007
Мислења
475
Поени од реакции
2
Корвер има ѓаволска рака - секогаш распалува кога најмногу треба. Игуодала е сега водач во тимот, по заминувањето на Ајверсон (продадена душа).
А Кевин Оли да си оди побрзо да не го гледам, ме нервира ненормално, многу губи топки кога треба да се чува топка заради време.

Не беше продадена душа туку тие од тимот го продадоа !
Беше филаделфија во криза и требаа пари , Ајверсон и до ден денес има на сите негови интервјуа кажано дека сепак во срце ги носи 76ките и никогаш нема да ги заборави , се разбира да си играч во некој тим 10 години нема туку така да ти биде кога ќе си заминеш од тимот .

Оваа година НБА шампиони или Денвер :smir: или Бостон дефинитивно ...

Грмуш

Пичкмајчин
Член од
11 октомври 2007
Мислења
1.118
Поени од реакции
90
Da u pravo si za Krover!!!
I plus filadelfija igra mnogu podobro posle 'All Star'!I ja sum za Filadelfija i Chikago!
MILO ME I SO IMA NEKOJ SO NAVIVA ZA ISTIOT TIM KO I JAS!!

Kajgana Shop

На врв Bottom