НБА сезона 2021/22

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    75
Штама темава освен рандом клипови на Сааско колку да ни кажи дека е тука.. Никој не ги заќутва хејтерите ко LeGoat :cuc:
Еве го Тејтум вечерва дал 54 поени на Бруклин кои играле со Дурант, Ирвинг, Кари, Олдриџ...
Баталете поединечни остварувања, за месец дена почнува журката ;)

Викендов после Ол-Стар им годи на добрите играчи. Дали Џа Морант ќе уфрли 60 поени против Хјустон?

И еве го мислењето на еден од моите омилени јутјубери за листата на 75 најдобри играчи во НБА лигата, се согласувам со човеков до збор. Ilz ќе се љути, ама тоа нема да биде ништо ново.

Последно уредено:
Nikola Jokic is the first player in NBA history to record 40+ points, 10+ rebounds, 10+ assists, 3+ steals and 3+ blocks in a game, since steals and blocks were first tracked in 1973-74 .

He is also the second player in NBA history to record a 45-point triple-double on 70%+ shooting, joining: Wilt Chamberlain: 53 points, 32 rebounds, 14 assists (24-29 FG) on 3/18/1968

у нба има толку многу рекорди што не би ме изненадило да почнат со најмногу изедени бургери и 50 поена дадени категорија, циркуз лига.

После лудиот викенд на кој неколку кошаркари имаа извонредни натпревари да видиме што се случува:
ЛеФлоп не игра, Лејкерси губат.
Јокиќ игра, и повторно со трипл дабл и победа на неговиот тим. Јес да Голден Стејт дојдоа без 7 играчи, ама победа си е победа. Од ова можеме да заклучиме дека клупата на Вориорс е длааааабока и дека Јокиќ и ѕвер.
Далас ја победи Јута. Лука вообичаено со ѕверска партија 35 поени и 16 скокови и маестрално водење на тимот. Донован Мичел катастрофа вечерва. Руди Гобер колку и да е ѕвер не може сам да носи цела екипа.
Чикаго со 5 порази по ред... Што се случи со луѓево, ќе стигнат ли до плејофф? Ако стигнат ќе поминат ли прва рунда...?

Прва утакмица на Оладипо после 11 месеци.

Na poslednite 13 utakmici samo ednas ima staveno 20 poeni

битно го изедоа од Бостон и навивачите му скандираа KYRIE SUCKS !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom