Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Klay Thompson doesn't like this.Во плејоф со здрави и комплетни Лејкерс немаат шанси ГСВ. Пин слободно на постов, ќе праиме муабет у мај/јуни.
Ова е можеби најголемото "ако" во спортската историја. Дејвис е за мене најстаклениот играч што некогаш заиграл, а да биде толку добар. Едноставно телото не му издржува ваков напор, не знам каде точно има проблем ама човекот никогаш немал ниту ќе има можност да изигра целосно регуларна сезона + плејоф без повреда (без да го штедат со load management).КОМПЛЕТЕН ЛЕЈКЕРС напишав, а не полуинвалидизиран со 15 изостаноци секоја текма. Ова го кажувам зашто нема играч што може да го брани Дејвис, едноставно е.
Сега се сите две години постари, и тие повреди (фрик или не) има поголеми шанси да се случат.Можеби... Ама истото го слушавме и преклани, па освоија титула.
Исто го слушавме и лани, ама само пар фрик повреди стоеја меѓу нив и титула.
Од друга страна ајде направи сценарио каде на било кој од шампионите ќе им се повреди најдобриот играч, и кажи ми дека сепак ќе ја освоеле титулата... Во спорт повреди и среќа се составен дел колку и знаење и талент и стратегија.
Автоматски споено мислење:
Пар повредени се вратија и веднаш се осеќа (Вестбрик помалку шанси има усерува, а не дека не усеруваше)... Втора година руки е момаков иначе.
Врати се малку наназад, АД е еден од подобрите играчи што беше достапен а сакаше да дојде во Лејкерс. Кавај/Џорџ беа повикани, не дојдоа (пошто Лејкерс одбија да ги третираат со специјален статус, приватни авиони, недоаѓање на тренинзи, итн)... Муабетот е тим правиш со тоа што е достапно. АД има нежно здравје ама е извондреден играч.Заебано е кога да ли тимот ќе победува или не зависи од еден единствен играч
А тој играч има стаклени нозе...
Вестбрик освен негативни има и позитивни страни, работата на добар тренер да направи ситуација каде ќе се истакне второто а ќе се скрие првото.Вестбрук рачунај го за минус еден играч во плејоф
Лејкерс не мора да ги пратат со темпо Вориорс, доволно е да стигнат релативно здрави во плејоф и да си ја средат одбраната и односот кон играта. Макар како 6-ти (да нема замарање со плеј-ин. А потоа би било фино со Вориорс да се сретнат во серија од 7 утакмици па да се решат дилемиве овде.Да, но колку ќе можат пензионерите да го испратат темпото на ГСВ
За мене овој Лејкерс е преценет и мислам дека немаат шанси за титула.
Повреди секогаш има шанси да се случат, ама нереално е да кажеш дека возраста е фактор во повреда што се дешава од рeтардирано странично фрлање право во ноги (на глупакот Саломон Хил во неважна утакмица). Тука и било кој помлад играч ќе изедеше повреда.Сега се сите две години постари, и тие повреди (фрик или не) има поголеми шанси да се случат.
Не правам споредби ниту предикции која екипа без главен играч освојува или не, тоа не е тема на дискусија што ја почнав. Јас зборувам конкретно дека Дејвис е направен од стакло и едноставно не може да издржи една сезона целосно. Ниту хејтам ниту ми е гајле, од друга страна и го почитувам како играч, ама ова се фактите.