Се сoглaсувaм скoрo сo се oсвен сo делoт зa Тoрoнтo.Нaјбиден дел вo Тoрoнтo не е Кaвaи ни Лaури и немa дa бидaт вo преднoст пoрaди Гaсoл пред другите.Преднoстa нa Тoрoнтo е вo Pascal Siakam.Дoлг игрaч,aтлетски грaден,oдличен вo oдбрaнa,шутирa трoјки и aсистирa и знaе дa пoентирa,сoвршен игрaч зa денешнaвa игрa вo НБА.Тoрoнтo имaaт 16 пoбеди oд 20 утaкмици oдигрaни без Кaвaи вo тимoт вo нaјгoлем дел пoрaди Spicy P.
I agree, битна алка е. Но, не може без асистенциите на Лаури.
Еве сношти имаше супер партија, мислам дека 30+ поенчиња даде.
Гасол го споредив во однос на Валчаунас или како и да му е презимето на кретенот

пошто подобар е офанзивно од него, а богами и дефанзивно. Покомплетен играч е.
Инаку, ми се свиѓа и мене Сиакам заради то шо игра и напред и назад, баш добра 4, атлета и во право си дека е одличен, комплетен играч.
Не би рекол дека е клучен за Торонто, повеќе ќе им требаат Каваи и Лаури за да се тркаат со фила и oсобено со бостон.... не знам ми се свиѓаат ко тим, башка македонски тим е тоа

газди македонци, потајно навивам за нив на исток оваа сезона иако воопшто нема да ми биди криво од некаде Фила да изненади со конференциско финале и потоа да одат да играат финале со првиот од западот (Фила ја засакав со појавувањето на Ајверсон, па така некако заради тоа време и публиката која им е неверојатна убаво е да се радуваат на успеси).
Од др страна, кога сме кај Торонто, дури и да чоукне Лаури пак го имаат тука ван флит, пуца тројки батето, добар плеј за замена, заедно со дени грин имаат добри шанси да парираат и на тројкашки екипи
лаури, ван флит, грин (сите добри за тројки), тука кога ќе додадеш дека и каваи, ибака и сиакам пуцаат исто тогаш имаш комплетен тим покриен на повеќе позиции. Имаат добра хемија и баш ради тоа типувам на нив од истокот оваа година како први кандидати.
Мислам дека ќе има неизвесни натпревари, можда и по некое изненадување, кој да знае... да се надеваме барем