НБА Сезона 2017-2018

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Ако ги исклучиме 6те фаворити (GSW, LAL, SAS, BOS, 76ers, HOU) кои останати 10 ќе стигнат до плејоф?

• Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Ги видовме Вориорс како играат кога е тесна утакмицата, да не се летаме. Инаку кога последен пат во двете конференциски финалиња се играле седум утакмици? Не ќе да е пред малку време. Најјак плејоф жими се.

Цела сезона си чекавме финалиња пред финалето и си дочекавме. Уште вгодина Леброн или да го носи веѓата во тим или да оди кај него :D или пак да оди во Хјустон па да гледаме суперфинале. :roker:

Како пишите ко ГСВ да ги изгази Хјустон а цело прво полувреме надиграни. Ако играше Пол оваа тешко дека ќе ја свртеја ГСВ. Паднаа скроз Харден и Гордон и тогаш фалеше Пол да ја контролира утакмицата но ништо. Хјустон имаше 20+ изгубени топки што е последица на тоа што играа без класичен плеј и треба да жалат за повредата на Пол, оваа утакмица можеше да се добие.

Првпат после 1979 двете конференциски до 7ма утакмица терат.. Штета шо два клучни играчи нема да играт (Пол и Лав)

Ama za toa mislam deka ovaa godina playoff-ov mislam deka vkupno kma najmlace sedmi utakmici. Ako dobro pamtam bez nitu eden OT.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ama za toa mislam deka ovaa godina playoff-ov mislam deka vkupno kma najmlace sedmi utakmici. Ako dobro pamtam bez nitu eden OT.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Имаше на Филаделфија - Бостон... не ги заборавај конфетите за продужетци.

Ова е таа кошарка за која трубам цела серија дека треба да ја игра ГСВ. Јесда Хјустон беа без Пол ама евидентна е разликата кога има проток на топката, повеќе движење, блокови онаа класична голден стејт игра со стварање отворени шутеви за Клеј и Кари, а не тоа мртвото форсирање на изолација на Дурант.

Него, има шанса да се врати CP3 за гејм 7 или тешко?

Кари мајсторе.. секоја чест доказ дека е клач и не се губи во битни моменти.. Двете тројки со ред за 6 поени водство..
Клеј исто така второто полувреме матер му еба со тројките :cuc:

Цела сезона си чекавме финалиња пред финалето и си дочекавме. Уште вгодина Леброн или да го носи веѓата во тим или да оди кај него :D или пак да оди во Хјустон па да гледаме суперфинале. :roker:

Може тоа да се случи само ако ги трејдуваат Лов/Смит/Томпсон...Иначе и Клеј е слободен агент од лето, ако не се лажам?

Може тоа да се случи само ако ги трејдуваат Лов/Смит/Томпсон...Иначе и Клеј е слободен агент од лето, ако не се лажам?
искрено не знам дали е можно ама секако е пожелно.

Клеј е слободен, ако се паметни ќе го задржат. Ненормално добар и корисен на двете страни од теренот. :)))

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom