НБА Сезона 2017-2018

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Ако ги исклучиме 6те фаворити (GSW, LAL, SAS, BOS, 76ers, HOU) кои останати 10 ќе стигнат до плејоф?

• Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
И каква врска има дали играл или не 7ма утакмица немие јасно[/QUOTE]

>>> saka da ti kaze kolku bil Jordan dominanten vo finalinjata... Bez potreba od 7mi utakmici...

Lebron e najdobar momentalno,,
Sepak diskutabilno e koj bil najdobar vo istorijata, moe mislenje Lebron...

Кај беше Џордан без Пипен и Родман. Пистонс на почетокот или. ..?

Кур мој шо имаше 39 температура и изигра така само се лажи народот и се величи тој како личност.

И каква врска има дали играл или не 7ма утакмица немие јасно

Тоа е проблемот што Џордан и со Пипен и со Родман освојуваше титули и НЕМА изгубено финале... 6 од 6, end of story !!!

А Леброн со играчи кои сам ги избира, тренери кои сам ги избира, со еден Вејд и Бош во Мајами губеше до факинг Далас.

Така да, џабе маубетот... сеа брат ќе речиш дека Бош и Вејд не се добри колку Пипен и Родман, па ќе се прснам смеење и така се' во круг...

Да не ни спомнувам после Реј Ален шо праеше во то истото Мајами и кој е еден Реј Ален... ;)

Што има врска 39 температура? Стварно не знам на ова што да ти кажам... навистина непотребно се величи Џордан и се лажи народот шо почнал да гледа кошарка ОД ПРЕД 10 ГОДИНИ.... срамота е ова шо се прај :D

Нема врска шо Џордан никогаш не играл седма утакмица, нема врска шо не ни дозволил да стигни едно финале до таму туку решавал во 6 утакмици максимум. ИЧ нема врска.

Нема врска шо Леброн е КЛАСА ИГРАЧ и GOAT арно ама изгубил еден куп финалиња и ќе ги губи уште толку ако не премини во Хјустон или пак ако не го земи веѓата кај него во екипа па да се надава на нешто пореални шанси за 4 титула од 44 обиди...

знаеме сите кој е главниот проблем на Леброн, покрај цел негов талент и се' останато околу него, а тоа е неготовото ЕГО.
Истото ЕГО го имаше и Коби па го набркаа Шек од Лејкерси и си остана двајцата по некоја титула помалку ;) (дури и еден Коби има повеќе титули од Леброн, ама ај да не ти го спомнувам тој факт оти уште толку ќе затераме во реплицирање...)

Заебанцијата е што НЕ се одбира сам тренер, не се одбира сам соиграчи... има некој кој зема плата за тоа во организацијата каде што играш... АМА не, крал е чоекот и се' си прај САМ.

и ете САМ си игра против индијана и одвај ја помина, сам игра против еден куп руки играчи во Бостон... ЕЕЕЕЕЕЕЈЈЈЈЈЈ РУКИ ИГРАЧИ, АЛООО

ами да беше Кајри Ирвинг во екипа? Знаеш колку утакмици ќе се играа серијава?
да пројди во финале (што треба и да пројди пошто подобар е сам индивидуално од пола екипа на бостон на купче) знаеш во тоа финале против ГСВ како ќе си помини?

Најдобар играч на денешницава, за GOAT мало јуче, а можда и касније.
без разлика колку се лутиш или не кога ќе читаш различно мислење ;)

јас не ти се лутам ко ќе навиваш за него, слободно. играчиште е, тоа не можи да му се одземи :D

Ич не сум Лебрoн фaн, aмa никaкo не мoжaм дa ве рaзберaм кaкo тoa штo Брoнoт игрaл 8 финaлињa е негaтивен фaкт[emoji55][emoji55][emoji55]

Дaли Џoрдaн ќе имaше перфектен скoр aкo успееше дa ги пoмине Пистoнс вo некoлку нaврaти?

Лебрoн имa реaлни шaнси зa уште бaрем 2 титули. Би сoбрaл еднa титулa пoмaлце oд Џoрдaн и дуплo пoвеќе финaлињa oд негo. Амa Џoрдaн имa перфект скoр 6/6 и Тaјсoн Чендлер имa перфект скoр 1/1.

Sent from my LG-H830 using Tapatalk

Во целава оваа GOAT дискусија, не ми е јасно само како може според вас да е подобар играч оној кој 2 пати влегол во финале и 2 пати ќе освои од некој што 5 пати влегол во финале и 2 пати освоил. Како може да е подобро да не дојдеш до финале отколку да играш финале и да го изгубиш?

Во целава оваа GOAT дискусија, не ми е јасно само како може според вас да е подобар играч оној кој 2 пати влегол во финале и 2 пати ќе освои од некој што 5 пати влегол во финале и 2 пати освоил. Како може да е подобро да не дојдеш до финале отколку да играш финале и да го изгубиш?

Абе народот гледа само тоа што сака да го види, а не тоа што е реално

Можно е. Зависи која конкуренција ја имаш за тоа финале.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Кај беше Џордан без Пипен и Родман. Пистонс на почетокот или. ..?

Кур мој шо имаше 39 температура и изигра така само се лажи народот и се величи тој како личност.

И каква врска има дали играл или не 7ма утакмица немие јасно
Џордан и без родман освои три прстени. Така да не се брукај со глупости. Џордан си чекаше да напраи тим не плачеше ко пилче за трејд и не се договори во ист тим да отиде со бирд и маџик и притоа да изгуби финале во ист тим со нив. Пипен прерасна во еден од најдобрите покрај Џордан а не беше веќе естаблирана ѕвезда која дошла во Чикаго.Да де не ти одговара и не било вистина дека играл со 39 темпрратура.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Џордан никогаш не играл против 73-9 тим со 4 суперѕвезди.

и мит е дека Џордан не играл елиминациони утакмици, само во 3 или 4 сезони нема играно таква утакмица.

и мит е дека Џордан не играл елиминациони утакмици, само во 3 или 4 сезони нема играно таква утакмица.
Немаа 4 суперѕвезди таа година Голден стејт. А и Леброн беше во тим со 3 супер ѕвезди. Не е како да играл во слаб тим. Не е мит него се мисли на НБа финалето дека не дозволил да дојде до 7 натпревари. И да Џордан не играл против таков тим бидејќи и он самиот имал приближно таков рекорд од што бил предобар и не плачел ко пиче за трејдови да си напраи сам тим и на крај да избуги. Леброн изгуби од ДАЛАС во финале. Со Мајами во кој беше преполн со квалитетни играчи и уште 2 суперѕвезди.

ако имаше уште еден џордан во лигата можеби ќе играше :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

нормално дека не играл, неговиот тим имаше 72-10, против кој да игра?

добри се и двата, прашање на вкус е... но исто така реално треба да се гледа на тоа дека ако играа еден против друг леброн ќе беше само бледа сенка. не дека го мразиме или било што друго, играчиште е, но сепак не е на нивото на џордан, ниту по мајндсет, ниту по килер инстикт, ниту пак индивидуално ќе можеше да му се спротистави, a верувај против џордан се пробале најдобрите... што бекови, што крилни центри, центри... буквално не постоеше екипа или играч што му влегуваа во глава па да изгуби финале од нив, обратно беше.

друг факт е што леброн ги прави сите овие статистики во време на исклучително слаб исток и во време на исклучително поинакво судење во нба (ова е дури и позначајно како факт)...
сега секој контакт е фаул и во една таква ситуација физички доминатниот леброн нема гајле, кој би го загрозил?

од др страна колку што има џорден ќотек изедено во 1 сезона толку нема бронко во 10. тоа беа други времиња кога се играше поостар баскет и при таков вид на баскет џордан доминираше во лигата. има повеќе околности кои треба да се земат во предвид, не само статистиките во тимот бидејќи џордан имаше кој да остави под кош да му собира скокови (не мораше сам да оди), џордан имаше кој да прави асистенции (најчесто беа кон него оти тој ја завршуваше работата), џордан имаше соиграчи - ДА, соиграчи кои му ги бираа од екипата и од стручниот штаб (а не обратно)...
и сите тие соиграчи покрај него станаа поквалитетни, сите требаше да поминат низ неговите плукања, навреди, провокации, пцовки.... психички да бидат силни.

А не онде Кливленд (пази молим те шампионски тим - таму се' уште има играчи кои имаат прстен и не се трејдани) да губи од 4 руки играчи во бостон или да губи од непознатата факинг индијана.

Мило ми е за Леброн и за кариерата што ја направи, дефинитивно во топ 10 играчи ALL TIME заслужува место. Голема плачипичка ама во исто време и невероватен талент со кошаркарски IQ и ненормални физички предиспозиции за игра (секако и работна етика, бидејќи да го одржуваш она тело во форма толку години со ред... бара РАБОТА).

НО малку избрзани и несмани се коментарите дека е GOAT, не треба до толку да се слушаат коментаторите на СпротКлуб :D можда и тие пратат баскет само во последните 10-15 години :D :D :D :D :D :D :D :D

А никој нејќе да спомене дека Бостон има страшно генијален тренер за разлика од Тајрон Лу кој ни тим во развојна лига не може да води? За тоа Г. О. А. Т. би бил сигурно да му е бил тренер Фил Џексон, бидејќи тој го створи најголемиот на сите времиња Џордан и најдобриот играч после ЛеБрон кого сум го гледал Коби

Jordan od Chicago napravi fransiza so 6 tituli. Ne se mrdna od fransizata i nikoj od negova generacija igraci ne ni dobi sansa da da mu ja zeme krunata.

Sent from my iPhone using Tapatalk

А никој нејќе да спомене дека Бостон има страшно генијален тренер за разлика од Тајрон Лу кој ни тим во развојна лига не може да води? За тоа Г. О. А. Т. би бил сигурно да му е бил тренер Фил Џексон, бидејќи тој го створи најголемиот на сите времиња Џордан и најдобриот играч после ЛеБрон кого сум го гледал Коби
Шo му фaли нa Тaјрoн Лу? Дoбaр пoмoшен тренер е, Брoн сaмиoт си гo избрa.

Fun fact: Пoследниве 10 гoдини сaмo двaјцa игрaчи игрaле минимум 4 пaти седмa утaкмицa и не изгубиле. Тoa се Лебрoн и Хoрфoрд.

Кевин Лав аут за гејм 7, concussion protocol.

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom