НБА Сезона 2017-2018

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Ако ги исклучиме 6те фаворити (GSW, LAL, SAS, BOS, 76ers, HOU) кои останати 10 ќе стигнат до плејоф?

• Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Газење, секоја чест, летаат на терен, тимска игра, од секој можиш да очекуваш да блеска на паркетот :cuc:
Од 20:7 ко му напраја на почетокот, се знаеше каков тек ќе има мечот :D На полувреме нула тројки Кавси :lolzz:
Браун машина, страшен играч !
Хорфорд професор, доктор, магионичар :cuc: Паметно од Бред, мораше да се игра преку него Хорфорд можи паркетот да го избриши со Лав, како игра во плејофот Ал е за чиста 10ка, очекувам истото и да е во следните утакмици, ќе се пензионира Лав :D
Клучен играч за мене за победата беше Маркус Морис (y)
Во одбрана одлично го затвори Леброн, не се виде, за во напад 21 кош + 10 скока :цицки:

Страшно добра поставеност Бред.. Досадни сме више секој меч да го потенцираме ама тоа е реалноста. Човекот успева да има поголем импакт на мечот, него самите кошаркари на теренот. Лу мора да менува од следнава партија (ако воопшто има нешто да смени), зошто вака нема што да бараат. Каква дефанзива Бостон еј.. Еден напад не му даваат на Бронко да влезе, го тераат на изнудени шутеви за три, другиот го пуштаат на влез и доаѓа Браун од страна удвојува. Не му дадоа да дише. Не му се криви ни соиграчи ни никој за денешнава, прочитани беа.
После ова што коментар е потребен? - 32 кога бил во игра. Најголем минус од сите.
download.png

Сепак не би се осудил прерано да прогнозирам. Дури по мое мислење пак е фаворит Кливленд. И со Индијана вака почнаа и тоа на домашен терен. Бостон дома е посебна приказна, нема брејк дозволено цел плејоф, така да не ме изненади ова денес. Ама очекувам да паднат при евентуална долга серија, немаат доволно ротација.. Ќе видиме, рано е.

Требa дa се биде реaлен и дa се спoмне декa скoрo пoлa oд шутнaтите трoјки нa Кaвси вo првoтo пoлувреме беa oтвoрени, нo oвие ги прoмaршијa. Вaкoв oчaј oд шутерскa вечер немa пaк дa им се здеси.

Sent from my LG-H830 using Tapatalk

Vecerva se igra finaleto vo NBA. Luda serija ke bide. Tipuvam i navivam za Hjuston.

Vecerva se igra finaleto vo NBA. Luda serija ke bide. Tipuvam i navivam za Hjuston.
Ми олесна кога видов на кој типуваш :vozbud:
Мала шала.Не се возбудувај одма.
Хјустон ако ги запри некако ГСВ,тоа ќе биде само поради домашниот терен и некој сплет на околности со 2-0 по првите 2 меча.

Ми олесна кога видов на кој типуваш :vozbud:
Мала шала.Не се возбудувај одма.
Хјустон ако ги запри некако ГСВ,тоа ќе биде само поради домашниот терен и некој сплет на околности со 2-0 по првите 2 меча.

Heheh :) tri opcii Imam za vecer, 1 (1.85) 222.5+ (1.80) ili harden over. Nekako najmnogu sum za 1.[DOUBLEPOST=1526308539][/DOUBLEPOST]I cetvrta opcija koja dobro mi izgleda, dvete ekipi da postignat po minimum 108 poeni (1.85)

Не се залетувајте многу по Харден + , барем не прва утакмица кога не се знае кој ќе го чува. Ако го чува Дурент, и ако не ги погоди првите 2,3 шута, скоро невозможно е плус да го даде. Дурент со таа висина ќе то натера тројки од 8 метри да шутира, на влезови ќе го запира, итн.

Сакаат ли Хјустон нешто повеќе да направат, мора да му тргне на Гордон. Сметам дека тој може да биде Х фактор серијава, секако ако почне да погодува, зашо против Јута беше мизерен.

Не се залетувајте многу по Харден + , барем не прва утакмица кога не се знае кој ќе го чува. Ако го чува Дурент, и ако не ги погоди првите 2,3 шута, скоро невозможно е плус да го даде. Дурент со таа висина ќе то натера тројки од 8 метри да шутира, на влезови ќе го запира, итн.

Сакаат ли Хјустон нешто повеќе да направат, мора да му тргне на Гордон. Сметам дека тој може да биде Х фактор серијава, секако ако почне да погодува, зашо против Јута беше мизерен.
А и воопшто 10 утакмици по ред Харден нема утакмица со 30+ поена со Голден Стејт.

Playoff e ova. Full minutaza. Ke prefrli 29.5.

Од каде па Дурант да го чува Харден? Клеј со Игудала ќе се менват.. Нема шанса да го заморват Дурант а и да ризикуват лични..

Клеј е надпросечен дефанзивец и има и доволно висина да го чува, тука е и Иги ако затреба поагресивен фластер.

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom