НБА Сезона 2017-2018

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Ако ги исклучиме 6те фаворити (GSW, LAL, SAS, BOS, 76ers, HOU) кои останати 10 ќе стигнат до плејоф?

• Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
КОЈА превара од утакмица OKC vs MIL, судиите чудо прават особено оваа сезона во НБА. Играчите на миловки изгазени преморени b2b утакмица за нив, судиите дозволуваат погруба игра (океј тоа) али во клучни ситуации не им судат фаули на OKC и на крај им даваат поклон победа во последниот напад на Милвоки (недосуден аут, гргот газеше на линија пред да поентира).
ја имав h2, не зборам од хејт или ме падна на кладилница, башка и MIL ми е подрага екипа него OKC, но КАТАСТРОФА од судење што не доликува на 3 лига во еквадор камоли НБА.

Aх бе булси не знаат ни да танкаат ко што треба. Сеа ќе изборат плеј оф место ќе имаат одлична основа за иднина за на крај менаџментот пак се да сјебе. Иначе финецов кое играчиште ќе биде само...
Иста приказна како Њујорк ;) дали ќе одат во ПО прашање, добра основа со Порзингис за да градат тим и на крај ќе укакаат и за едно и за друго.

Марканен е животиња!!!

КОЈА превара од утакмица OKC vs MIL, судиите чудо прават особено оваа сезона во НБА. Играчите на миловки изгазени преморени b2b утакмица за нив, судиите дозволуваат погруба игра (океј тоа) али во клучни ситуации не им судат фаули на OKC и на крај им даваат поклон победа во последниот напад на Милвоки (недосуден аут, гргот газеше на линија пред да поентира).
ја имав h2, не зборам од хејт или ме падна на кладилница, башка и MIL ми е подрага екипа него OKC, но КАТАСТРОФА од судење што не доликува на 3 лига во еквадор камоли НБА.

Иста приказна како Њујорк ;) дали ќе одат во ПО прашање, добра основа со Порзингис за да градат тим и на крај ќе укакаат и за едно и за друго.

Марканен е животиња!!!
Зошто не ја гледаа на снимка последната ситуација (при очигледен аут со пола стапало газеше) ?

Зошто не ја гледаа на снимка последната ситуација (при очигледен аут со пола стапало газеше) ?

не знам, чудно е. има некое глупо правило изгледа дека ништо не е досудено (свирнато) и затоа практично нема одлука која треба да е разгледана (така кажа коментаторот на крајот од мечот).
милион други ситуации барем еден од судиите ќе досудеше поинаку па се гледа снимка, овде не. цел меч судиите носеа одлуки во полза на милвоки, особено за недосудени лични во одбрана.

Клиперси како така ќе си влезат у плејоф. Уште повредениве да им се вратат и ништо чудно некој фаворит (Хјустон) да исфрлат уште на старт...[DOUBLEPOST=1514614463][/DOUBLEPOST]Инаку Кавс ако до сега не знаеа кој е лекот за ГСВ, ваљда после денешниов пораз на ГСВ, и тоа како ги издоминира Двајт, ќе им стане јасно дека единствена шанса им е да ја искористат катастрофалната покриеност на ГСВ на 5ка. Нека престанат со бркање по терен со ниска постава додека е време, зашто во тоа со ГСВ никој не поминал добро. Не може единствен висок играч да ти е Лав кој од 2015та не е влезен у рекет (офанзивно) и шета од ќош во ќош, се отвара на три.
Под итно трејд и 5 души нека дадат ако треба, ама Казнс, или Диандре ако веќе не може првиот, мора да ги земат.

Последно уредено:
Леле висока постава на Клиперс. ДиАндре Џордан, Блејк Грифин, Керол... Да бидат сите тројца здрави у плејофф ќе бидат и те како опасен меч ап за сите :)

Рaкетите 5 пoрaзи пo ред,Брaдaтa гo фaти зaмoр плус крaткa клупa.

Хјустон многу лошо играат во clutch Океј е филозофијата на ДиЕнтони, ама такви избрзани напади и тројки преку играч не се најпаметни кога се одлучува утакмицата.

Леле висока постава на Клиперс. ДиАндре Џордан, Блејк Грифин, Керол... Да бидат сите тројца здрави у плејофф ќе бидат и те како опасен меч ап за сите :)
Кoј Керoл?Керoл игрa вo Бруклин,дa не мислиш нa Хaрел штo дoјде oд Хјустoн,тoј личи нa Керoл и мoментaлнo е влезен вo ритaм и игрa дoбри пaртии зa Клиперси.

Хјустон многу лошо играат во clutch Океј е филозофијата на ДиЕнтони, ама такви избрзани напади и тројки преку играч не се најпаметни кога се одлучува утакмицата.
Кога даваат една вечер 41п во последна четвртина и примаат исто толку следната вечер (ова пред недела дена) за да добијат/изгубат натпревар... плукни се.
Симпатичен е стилот на ДиЕнтони - да ама да не беше CP3 уште поголема тиња ќе беа во одбрана.

А за длабочина на клупа и особено клач ситуации си во право, that is not the way to win a match...

Во плејоф може да им е океј едино ако им тргне шутот, тоа е тој стил на игра мада до седум победи така тешко... Особено во полуфинале/финале.

Барем кај леброн да избркаат 4-5 старци и да донесат играч од кош ... да гледаме колку толку интересно финале годинава.
Ајзеа кога ќе се врати ќе има и трета опција за напад барем...

Кој и да игра ПО и какви и да се финалињата ме плашат судиите, од година во година судењето е катастрофа и се полошо...

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

И со 5 порази по ред Ракетите сеуште се 2 на Запад,LOL!
ДиЕнтони е тренер што има одлични замисли за во напад но истото неможе да се каже за во одбраната.Први се со 114,3 постигнати поени по утакмица но просечно примаат 105,8.
И пак ке потенцирам дека имаат тенка клупа,25 се во НБА по постигнати поени од бенч со 28,4 поени по натпревар од кои грото сам ги постигнува Eric Gordon.

Хјустон се луди со аналитиката. Мid range шутевите од 8-16 ft. и 16-24 ft. се непостоечки, секој шут доаѓа внатре од рекетот или од три.

И Капела е луд сезонава, игра со огромен спејсинг внатре во рекет и има топ бројки како бенефит од системот на МДА и Харден.

Имаше заебанција на твитер, ПиЏеј Такер шутна со една нога на линијата за три, изгледа ќе треба да си бара нов тим од утре.

Phoenix Suns general manager Ryan McDonough told reporters Thursday that rising star Devin Booker will have a say in all of the team’s major decisions going forward.

Booker is the face of the Suns and will play a significant role in helping Phoenix’s front office build the franchise into a winner around him.

“With his emergence and importance to not only what we’re doing in the short term but hopefully in the next decade-plus, I think it’s important to make him a partner in the process,” McDonough said. “Kind of show him the blueprint and vision we have not only for the rest of this season, but for the summers of 2018, 2019, 2020, etc. In terms of what he thinks are important characteristics for a head coach to have, what’s important to us as an organization and how we build over a number of years.”

LeGM approves
lbj-approves-that-flop.jpg

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom