НБА сезона 2014-2015

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

The Finals:

• Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Локација Лос Анџелес, Калифорнија, Холивуд, треба да продолжувам? Секако дека цел свет се тепа да земе карта за да го гледа Лејкерс, а не Бостон.
Не е само ради доминацијата популарен.

Пред 30 години искрено не знам, ама од 1990 наваму сигурно е повеќе популарен. А тоа се скоро 25 години, што не е мала бројка. Мада и пред тоа не верувам да било многу поразлично со тоа што Бостон бил повеќе популарен одошто е денес ради тоа што освојувал повеќе титули. Али секако мислам дека не повеќе од Лејкерс. Ипак Меџик, Џабар, а и пред нив Чембрлејн и компанија биле многу популарни. Локацијата си била иста, Холивуд. :D

Лејкерси ко франшиза и клуб се најпопуларни во историјата на НБА. По титули Бостон е најдобар.
2ih1ctv.png

11qu2cy.jpg

Како ја шитна Хајнрих, поглуп фаул немам видено.[DOUBLEPOST=1417578449][/DOUBLEPOST]Rose with the wild shot for the tie!

Сакаше да прави фаул, за да шутира две слободни Елис, ама во моментов и тој се крена на шут. Само не ми е јасно која беше потребата за фаул, на 1 секунда до крајот, Елис беше на 10 метри од кошот, опкружен од Хамилтон и Гасол мислам. :facepalm:

Од ко почна сезоната за едно 7-8 екипи се рече ќе играат конф. минимум.. Знајте дека само 2 екипи играт конференциско??
Е добро де не реков ја за 8 екипи,сите си кажуваат свое мислење,а тоа што сите кажуваат различни екипи значи дека ниедна екипа не се одвојува

Од ко почна сезоната за едно 7-8 екипи се рече ќе играат конф. минимум.. Знајте дека само 2 екипи играт конференциско??

Реалноста на западната коференција in a nutshell :)

И јас сметам дека Мавс ќе играат Конференциско финале. Многу добро балансирана екипа имаат, имаат еден куп искусни играчи.
Сепак на западот и не е така лесно да прогнозираш во конкуренција на Спарс, Мемфис, Клиперс, ама јас уште на почетокот на сезоната им фрлив око на Мавси. :)

Пак ќе се повторам.
Клиперс сериозна екипа за финале на конференција?? :cautious::facepalm:

Утакмица ипол, само што на Капетан Кирк му беше одземан чинот и сега е резервист у АРМ..

прва група претенденти би ги клал спарси, мемфис и ОКЦ, втора клиперси и вориорс, трета мавси, хјустон и портланд

Јас ќе бидам малку досаден, ама заборавете на тие прогнози кој ќе игра конференциско финале на западот. Според мене, конференциско финале ќе играат двете екипи (од оние главни 7-8) кои ќе бидат најздрави на западот во Мај. А кој ќе биде тоа немам поим. Секоја друга прогноза реално е грешна. Секој секого може да победи моментално меѓу овие тимови и разликите се главно во повредите.

Е сега на страна од тој муабет, Голден Стејт, Мемфис и Далас ми бодеа очи уште од пред почетокот на сезоната и засега одлично се држат. Моментално ми изгледаат како посериозни екипи од Клиперс, Хјустон, и Портланд. Акцентот на моментално. Се можи да се смени. А Сан Антонио секако ќе биди во комбинација, од тоа нема бегање. Исто и ОКЦ ако успеат да стигнат до плејоф после промашениот месец на Вестбрук и Дурант (доволно рано ми се чини се вратија за да успеат ама нема да биде воопшто лесно).[DOUBLEPOST=1417621270][/DOUBLEPOST]Или ако сакате уште подетално, ми го знаете мене ставот, реален кандидат за титула (а со тоа и кандидат за конференциско финале на западот) е тим што има топ 10 во лигата и напад и одбрана. Моментално најсигурни како такви ми се Голден Стејт, Сан Антонио и ОКЦ. Останатите сеуште треба да се докажуваат и не ми се толку сигурни (Мемфис во напад, Клиперс, Портланд и Далас во одбрана). Хјустон е најголема мистерија од сите. Ако минатата сезона беа јака напаѓачка екипа, а слаба одбранбена, оваа сезона се сосема спортивно засега. Којзнае што се случува, не сум ги гледал премногу, досадни ми се за гледање (само слободни фрлања цело време).

Последно уредено:
Мемфис лани ќе играа финале у конф. штета шо З-Бо се изглупира со Адамс, скроз без мозок: Оваа година Гасол е претендент за MIP, така да ќе се скроз заебана екипа, иако мислам дека им фалат играчи на клупа.

Кога сме кај MIP не гледам за сега кој би можел да земе пред Џими Батлер.

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom