НБА Сезона 2013/2014

• Креатор на темата Креатор на темата grande-juve
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во сезоната 2013/14?

• Бостон Селтикс

Гласови: 2 2,5%
  • Њујорк Никс

• Чикаго Булс

Гласови: 17 21,5%
  • Мајами Хит

Гласови: 17 21,5%
  • Сан Антонио Спарс

Гласови: 9 11,4%
  • Индијана Пејсерс

Гласови: 1 1,3%
  • Хјустон Рокетс

• Оклахома Сити Тандер

Гласови: 8 10,1%
  • Денвер Нагетс

• Лос Анџелес Клиперс

Гласови: 5 6,3%
  • Лос Анџелес Лејкерс

Гласови: 6 7,6%
  • Голденс Стејт Вориорс

Гласови: 0 0,0%
  • Бруклин Нетс

• Атланта Хоукс / Перо Антиќ

Гласови: 6 7,6%
  • Мемфис Гризлис

• Вкупно гласачи
    79
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Голден Стејт го отпуштиле Џексон :facepalm: Колку лоша одлука е ова.Сега во најдобри 5 слободни тренери е сигурно Џексон и ме интересира кој ке го земе.Направи победнички тим од Вориорс и поради испаѓање во прва рунда во плејоф го бркаат.Без Богут против вакви Клиперси кој и да им беше тренер немаше повеќе од него да извади.Колку би сакал сега Фил да го донесе во Њу Јорк и да не експериментира со Стив Кер и слични тренери кој допрва треба да направат репутација...

Која катастрофа е нападов на Бруклин, никакви акции, никаква креативност, последни 5-6 напади од 1/4 им ги решаваат Андерсон и Кириленко :tapp:

Ама антипатична екипа ми се Бруклин..чудо некое... не можам да ги гледам преплатениве дебили ај нека фаќаат метла

Голден Стејт го отпуштиле Џексон :facepalm: Колку лоша одлука е ова.Сега во најдобри 5 слободни тренери е сигурно Џексон и ме интересира кој ке го земе.Направи победнички тим од Вориорс и поради испаѓање во прва рунда во плејоф го бркаат.Без Богут против вакви Клиперси кој и да им беше тренер немаше повеќе од него да извади.Колку би сакал сега Фил да го донесе во Њу Јорк и да не експериментира со Стив Кер и слични тренери кој допрва треба да направат репутација...

e ova ti e klasika debilizam......lakers go lapaat odma

мораа да убрзаат како на почетокот Мајами, полека влегуваат во машината :cautious:

ова за тебе и за тој шо ти мана лајк важи? оти јас како шо гледам сите очекуваа долга серија и некој да победи во 6 или 7 утакмици.. оди провери на ЕСПН 4 експерти го имат вашингтон, само двајца ја имат во 5 за индиана др сите во 6 или 7
еве за споредба за клиперс-окц 11-8 имат гласано, за Спарс скоро сите ( најчесто во 6 или 7 ) освен еден кој го има Портланд во 6, за Мајами сите ама разновиден број на утакмици

А да провереше прво што имам прогнозирано пред да коментираш? Јас баш бев меѓу тие долга серија кои предвидуваа. Коментарот ми беше повеќе во смисла дека Вашингтон пак игра добро како и во првата серија, а не дека нема лесно да изгубат. Разликата е што долга серија повеќе очекував заради слабостите на Индијана, а не заради јачината на Вашингтон.

Буши гиии wanna be tough guys

Ќе се прошетаат Мајами и тука, максимум една може да земат Нетс. :нинџ:

Бруклин како награда шо тепаа у 7та "текма" ги добиваат одморените Хит :D.Баш сеа гледав од кога им заврши утакмицата со Торонто па до почетокот на утакмицата со Мајами имаат 48 саати и 2600 километри да поминат од Торонто до Мајами,ќе бидат преморени!Првава мислам дека Мајами ќе тепа со 15,20 разлика.
Ама е убаво кога се само-цитираш :D

реков старите не ги бива поќе.. чистка ќе јадат
сеа да се навива за изненадување на блејзерси

Машинеријата на Сан Антонио уште во финишот на серијата со Далас влезе во топ форма. Чудо ќе му треба на Портланд за гостинска победа. Дома веројатно ќеземат некоја, доста квалитетен домашен терен имаат, ама повеќе од тоа е доста тешко да се замисли. Сан Антонио делуваше како лежерно да си отвори 20+ разлика за 20тина минути и потоа само си ја приведе утакмицата до крајот.

Засега 2та рунда во однос на интересност далеку под нивото на првата. Да се надеваме тоа ќе се промени.[DOUBLEPOST=1399453372][/DOUBLEPOST]

Џексон се покажа како просечен тренер според мене. Не е лош, ама не е ни којзнае што. Играчите го сакаа, и тоа е доста проблематично, ама се правеше многу мангуп и се испокара со пола луѓе вработени во организатцијата и избрка 2 помошници тренери сред сезона. Така не бива. Очекував да го избркаат, само мислев дека нема веднаш туку прво тивко ќе побараат нов.

П.С. Искрено многу би сакал да го видам Џорџ Карл во Голден Стејт. Совршен тренер за тој ростер. Евентуално интересна опција би бил и Стен Ван Ганди ама тој е подобар за Хјустон ако лета МкХејл.

За клиперс серијата , ви ги гледав прогнозите и повеќето прогнозирате дека ќе помине оклахома,но заборавате дека во тренерскиот дуел огромна предност имаат клиперс.Брукс не го бива,никаква креативност во акциите,лоши замени,не побарани на време тајм аути,мислам дека треба да лета,сеа коа ќе испаднат у втора рунда.

Експертиве одма ја проценија силата на Бруклин, кои пред 2 дена играа одлучувачка 7 утакмица во гости, додека Мајами си го лади недела дена. Ќе видиме за 2-3 утакмици како ќе биде.

Експертиве одма ја проценија силата на Бруклин, кои пред 2 дена играа одлучувачка 7 утакмица во гости, додека Мајами си го лади недела дена. Ќе видиме за 2-3 утакмици како ќе биде.

Ова е точно. Реално Индијана и Бруклин без во голем минус во однос на одмореноста и времето за подготовка, така што ќе видиме допрва како ќе се одвиваат работите.

abe dosta tamu 1 dali ke zemat nemoze da se nosi jason kid so miami...prva sezona im e use ne si go znaat celiot line up neznaat kako funkcioniraat....neznam kako uopste gi projdoa toronto

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom