НБА Сезона 2013/2014

• Креатор на темата Креатор на темата grande-juve
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во сезоната 2013/14?

• Бостон Селтикс

Гласови: 2 2,5%
  • Њујорк Никс

• Чикаго Булс

Гласови: 17 21,5%
  • Мајами Хит

Гласови: 17 21,5%
  • Сан Антонио Спарс

Гласови: 9 11,4%
  • Индијана Пејсерс

Гласови: 1 1,3%
  • Хјустон Рокетс

• Оклахома Сити Тандер

Гласови: 8 10,1%
  • Денвер Нагетс

• Лос Анџелес Клиперс

Гласови: 5 6,3%
  • Лос Анџелес Лејкерс

Гласови: 6 7,6%
  • Голденс Стејт Вориорс

Гласови: 0 0,0%
  • Бруклин Нетс

• Атланта Хоукс / Перо Антиќ

Гласови: 6 7,6%
  • Мемфис Гризлис

• Вкупно гласачи
    79
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
шо е финтата со овај педеро колинс, пошто изјави дека е геј и доби внимание ко да е некојси страшен играч. па уште на хајлајтсот против лејкерс, спомнуват го у стил демек, леле ногу е страшен, правил некои одлични ротации, оти он му подадел на вилијамс овој кош дадел :facepalm:
ебате тоа американците глупи, па овај кај нас да игра, на секоја утакмица има да му мават спустови, и да го утепат од заебанции. а овие хајп му прават :tapp:
па добро де, мош и тие шо му дават толку внимание се некои педери, и сакаат да им го натепа од позади овај :icon_lol:

Абе све тоа ок што зборите, тактика вака така, али јас НБА ја сакам заради атрактивноста , а тоа воопшто не е атрактивно. Мада и на многу пати сезонава му се удри таа тактика на Попович од глава двапати против Хјустон. Значи, не е да прави којзнае каква разлика фаулирањето, единствено нешто што прави е да ти се одмили од кошарка. Ете со Хјустон кога играа пред некое време го фаулираа Хауард, овој како заинат се распуца и од 3-4 предност за Хјустон, се доведе резултатот до +10..
Таа тактика му донесе титула на Лејкерс во 2009 година ако ти текнува.

92/109 :cuc:

1q54k5.St.4.jpeg

Таа тактика му донесе титула на Лејкерс во 2009 година ако ти текнува.
Не ми текнува искрено, али тешко дека тоа беше клучно за победата на Лејкерс. Брајант беше во животна форма тогаш и си ги згазија Орландо поштено. Уште по првата утакмица се виде дека немаше шанси Орландо против Лејкерс таа година...

Не ми текнува искрено, али тешко дека тоа беше клучно за победата на Лејкерс. Брајант беше во животна форма тогаш и си ги згазија Орландо поштено. Уште по првата утакмица се виде дека немаше шанси Орландо против Лејкерс таа година...
Епа на четвртата утакмица Орландо водеше 3 разлика и имаше напад, го фаулираа Хауард кој ги утна двете слободни, а подоцна Фишер даде тројка и го однесе мечот во продолженија. Ако беше 2-2 се ќе беше можно во таа серија...

Колку јако го изговара Мбах Муте.Каков звук ваѓа баш во тој момент.:drk::cool:

Епа на четвртата утакмица Орландо водеше 3 разлика и имаше напад, го фаулираа Хауард кој ги утна двете слободни, а подоцна Фишер даде тројка и го однесе мечот во продолженија. Ако беше 2-2 се ќе беше можно во таа серија...
да ми текна сега , али види не е исто тоа, во такви моменти на крај на мечот постојано има фаули и тајмаути и навикнати сме на одолговлекување, али да го правиш ти тоа во 2-ра четвртина како вчера и на средина од меч, како Сан Антонио против Хјустон кога Хауард шутираше едно 30тина слободни, тоа е веќе посерување на мечот, за тоа зборам јас...

да ми текна сега , али види не е исто тоа, во такви моменти на крај на мечот постојано има фаули и тајмаути и навикнати сме на одолговлекување, али да го правиш ти тоа во 2-ра четвртина како вчера и на средина од меч, како Сан Антонио против Хјустон кога Хауард шутираше едно 30тина слободни, тоа е веќе посерување на мечот, за тоа зборам јас...

А зошто тимот едноставно не го седни оној кој го фаулираат на клупа? Веднаш ќе престанат фаулите.

Кошаркар што шутира така слободни апсолутно нема зошто да се буни ако го фаулираат само за да шутира слободни. Побогу, кошарка е ова нека земе нека работи на шутот. Знаеме дека не може сите да бидат Реј Ален и Реџи Милер кога се работи за шутот, ама може да работат на истиот и да го подобрат својот процент. Перкинс памтам во Бостон шутираше мизерни 40 и кусур проценти, и после критиките на негова сметка го подобри тој процент на 70 и нешто.

Шек цела кариера менуваше механика на шутот само за да го зголеми процентот на погодени слободни фрлања, а овие мршојадциве Џордан и Хауард само се бунат, наместо да седнат да работат на шутот. Деандре затоа не го сакам како играч, дрво некастрено без грам кошаркарска интелигенција, само скока и ништо друго не прави. А Хауард ради препотентноста, а ги има најдобрите можни предиспозиции за да биде најдобар и најдоминантен центар во лигата.

П.с. Колку само се согласувам со Пипен...
883242_10153829791050277_747101618_o.jpg

Последно уредено:
Хаха вие пак сте се фатиле за Џордан, ајде тој барем скока и блокира,ги има далеку поголеми дупки од Џордан во НБА, ете Перкинс на пример незнае да оди камо ли да скока...:ROFLMAO:

Хаха вие пак сте се фатиле за Џордан, ајде тој барем скока и блокира,ги има далеку поголеми дупки од Џордан во НБА, ете Перкинс на пример незнае да оди камо ли да скока...:ROFLMAO:
Факт е дека Перкинс моментално е слаб,но кога освоија Бостон и две три години пред тоа и до 2011 беше одличен дефанзивен играч кај кого допринесот не се гледа во box score односно одлични ротации,пик енд рол одбрана заградување и такви advanced stats,он ти беше glue guy

Перкинс е страшен дефанзивец, а Бостон без него не гледаше титула. Исто и на ОКС им донесе огромна цврстина во рекетот, само што Перкинс не е од оној тип на играчи што бодат во око кога ќе погледне човек во телевизорот, него само си работи во одбраната а во напад ако му дадат некој зицер да закуца и тоа е тоа. Исклучително благодарен играч, иако јас не го сакам премногу, но сепак не е фер да не се признаат некои работи.

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom