НБА Сезона 2013/2014

• Креатор на темата Креатор на темата grande-juve
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во сезоната 2013/14?

• Бостон Селтикс

Гласови: 2 2,5%
  • Њујорк Никс

• Чикаго Булс

Гласови: 17 21,5%
  • Мајами Хит

Гласови: 17 21,5%
  • Сан Антонио Спарс

Гласови: 9 11,4%
  • Индијана Пејсерс

Гласови: 1 1,3%
  • Хјустон Рокетс

• Оклахома Сити Тандер

Гласови: 8 10,1%
  • Денвер Нагетс

• Лос Анџелес Клиперс

Гласови: 5 6,3%
  • Лос Анџелес Лејкерс

Гласови: 6 7,6%
  • Голденс Стејт Вориорс

Гласови: 0 0,0%
  • Бруклин Нетс

• Атланта Хоукс / Перо Антиќ

Гласови: 6 7,6%
  • Мемфис Гризлис

• Вкупно гласачи
    79
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Малку неорганизирано делуваат Бруклин засега, немаат некој ритам во играта на овој натпревар. Мислам дека истото се случуваше и на минатиот натпревар.

Мораат да се вратат во колосек, инаку многу тешко ќе биде против Мајами со таква игра. :)

Бруклин сега за сега го игра баш она што треба да го игра против Мајами за да ги добијат. Утакмицата нема ама баш никаков ритам, ниту се игра споро ниту брзо, стварно немам прав назив за тоа како се одвива утакмицата. Вака на прва ми доаѓа зборот џгуљав, е баш ваков ритам има утакмицава. Сеедно, Бруклин врши добра работа сега за сега и уште се во игра за да израмнат. Останува уште последната четвртина, да видиме како ќе пројде истата.

Моментот кога Мајами ќе ти направи 3 офанзивни скока по ред.

But they were 4-0 in the regular season...лагано..дерон во програмата за заштита на сведоци да не е оти не го видов утакмицава..

Мајами изиграа страшно во одбраната на двава меча. Во првото ќе ги задржеа и на помалку од 40 ако не беа 6-те тројки на Телетовиќ. Вилијамс беше очаен 0/10 имаше мислам, а со ваква негова партија речиси невозможно е да се победи против Мајами. Од друга страна Реј Ален и дефинитивно ги уби сите надежи за победа на Бруклин со двете тројки и украдената топка. Злато вреден играч.

Diaw so e kako valandovska vdovica vo gazovite go nadskokuva Lopez :facepalm:

Sent from my iPhone using Tapatalk

Najslab centar u plejofov e Lopez,ocobol,bez kompas e. :facepalm:

Sent from my iPhone using Tapatalk

Оваа вечер може да се сумира само со краток цитат од еден од американските аналитичари:

The Spurs are so good...

Definitivno najdobriot ofanziven takticar na site vreminja e pop

Sent from my HTC Desire X using Tapatalk

PORTLAND TRAIL BRAZZERS ! o_O ( Blazers де добро)

Portland си лапа 2 партии за ред по речиси 120 поени и мува не ги лази .....тоа се премногу поени по натпревар за постсезона во НБА, внучкоооо ! Се што е над 90-95 поени / натпревар за плејоф по денешни стандарди е најчесто = тапа одбрана или многу расположен и накурчен противник (или комбинација од двете) .....ама не се и Portland толку криви (на D. Green му се криви нозете :coffee:) колку што SA бичат со полна пареа, а Попович место 1 лопата јаглен (по рецепта)ложи по троа појќе, па за беља и на Portland тоа јагленот од последнава пратка ептен квалитетет да ти бил (y)!!

Практично првите две утакмици и беа решени на полувреме, а ударов SA го нанесуваат по default во 2-ра четвртина кога и Portland апла колабира и прима по просек 40 поени за една четвртина (во 2-ра) на два натпревари (36 и 41, респективно) Им го удрија ептен меракот а и гледааат Spurs да земат и некој ден одмор и да бидат порелаксирани за финале West ( Тими само баскет ли ќе маа, по некој ден бонус па и да поплива) со оглед и како стојат работите OKC -Clipps ќе се оптегне тој дуел !

И моменталниов исход воопшто не е некое изненадување реално и како тргнале работиве не одат накај обична евтина метла за Portland (од пазар), туку накај ЏОГЕР (со реси како суканиците на Lopez :cool:) .......да се разбереме: едно е метла, колку толку пак има малку прашина, останува на крај по чистење и се сеќава во воздухот доста, друго е со џогерче со вода малку , подруг е ефектот на крај ;) , како оние правосмукалките на top- shop што се тој принцип :pos: и се е стакло и ништо не останува !!!! ИМА РАЗЛИКА ДЕФИНИТИВНО!!!

922760_10151425357861981_741216664_n.jpg

Па види го и логото на Spurs = Џ , одма ме асоцира на Џогер..........:ROFLMAO:

ja mislam deka bruklinci ke lapnat metla 4-0 poso tepale u reguralna sezona 4-0

a najgolemiot merak mi e Ray koa go moca Garnet...pickava so mu se kurcese nejkese ni da se pozdravi edvaj 4 poena po utakmica ali ako neka se kurci pak i on i Pierce.....

Ќе добијат еден натпревар дома Портланд а еден натпревар дома ќе изгубат , и после во 5 натпревар од серијата Сан Антонио на домашен терен ќе ја доврши работата и ќе ја добие серијата со вкупни 4-1 , нема да има метла од 4-0 , на барем еден од двата натпревари дома што ќе ги игра Портланд ќе му тргне и на Портланд не се до толку слаби да не можат барем една да добијат против Сан Антонио . А Бруклин уште не е за отпишување , нема да ја добијат плеј оф серијата со Мајами секако , но нема ни да добијат метла . Метла од 4-0 нема да има за Бруклин .[DOUBLEPOST=1399640212][/DOUBLEPOST]

Мајами шампионски кога е најпотребно. Пишав пред почетокот на 4/4 дека Бруклин сега за сега во прави она што треба против Мајами, а тоа е наметнување на инкогнито темпо на утакмицата, т.е. јас како што го викам никакво темпо. Е арно ама во 4/4 проработе шампионскиот менталитет на Мајами, Вејд погоди 2 или 3 многу битни шутеви, Реј Ален две тројки, од кои едната беше од салто шутната, алал нека му е, еден од најбрзите избачаи во историјата на НБА. Плус трите офанзивни скока по ред на 2 и кусур минути до крајот, е тоа беше дотолчувањето за Бруклин. Овој натпревар ни го даде најверојатно и конечниот одговор околу оваа серија, Мајами проаѓа без дилеми, али мислам дека нема да е метла него 4-1. :D

Многу ми се допаѓа одбраната на Мајами, одлично склопен тим се за тој вид одбрана. Стигаат буквално сегде, удвојувања, страна на помош, добро заградување... Немаат они некоја класична 5ка како Хауард, Брук Лопез или Хиберт, ама затоа недостатокот на ајде да кажам “висина“ во рекетот го надокнадуваат со неверојатна подвижност. Огромен плус е што Леброн е прејак физички, и кога Бош и Андерсен ќе треба да се тепаат со противничките играчи он контролира со скокови и добро затварање на рекетот.

Спарс-Портланд не ја гледав, али по пишувањата а и по резултатот се гледа колку е саат, едноставно Сан Антонио се прејаки за Портланд.

If i wanted to be 30-30 at halftime I would have watched euroleague

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom