Прво, кај виде дека го споредувам со Chris Paul ?! Или ти одговара така па ајде урааааа и да се умешаш во дискусијава. Во ред ,ама домашното не си го завршил прво а крекаш , на суво, како што е шема и стандард на форумов, да се плука само!
Еве, ај да ги споредуваме( штом така ти чини) ама пак ти губиш со бројкиве !! ЈЕБИГА ! Мора да ти ги ставам бројкиве бидејки ти ке ми кажуваш може и за Paul од New Orleans ! и ОСТАЈ ТИ ТОА ШТО СИ МИСЛЕЛ !
=====================================================================
Во моментов, за оваа сезона збориме
Ty Lawson, Nuggets
Stats: 16.5 PPG, 7.1 APG, 2.8 RPG, 1.6 SPG, 2.7 TO, 44.7 FG%, 35.4 3P%, 17.2 PER, 35.2 MPG
Chris Paul, Clippers
Stats: 16.3 PPG, 9.6 APG, 3.5 RPG, 2.4 SPG, 2.2 TO, 47.7 FG%, 34.3 3P%, 26.1 PER, 32.6 MPG
Како тое е Paul мноооогу подобар освен некоја асистенција + ? А ?! Минутиве им се тука негде по игра Или ти ми кажуваш за минативе години и генерално за целава кариера на Paul ?! како рече погоре = "
но Крис Пол е класа над сите нив"
======================================================================
Тоа дека Клиперс се без него тим кој може да брка и сонува за плеј е ОК , нормално со Deandre , Barnes и Turiaf ли ке играат ?! А Денвер без Lowson мислиш дека ке одат плејоф туку така и мед и млеко ке биде ?! (така да аргументов дека Paul бил позаслужен за Clippers и дека Денвер и без Lawson ке играат добро ти нема врска ) И давата тима без овие играчи ке бидат доста ослабени, секако CP вреди повеке кај Clippers бидејки овие немаат backup PG како што има Денвер кај Andre Miller (Така беше барем без Chauncey ) Lawson e напротив моторот кај Денвер за таа брза играа и генрално стилот на Денвер ! А и Lawson за годините, 25, игра супер и секако Paul e многу поискусен !
Убаво сум ставил линк од каде ке видиш последниве 10 партии какви бројки има Lawson и колку е битен за Денвер, ама ни гледаш НБА ни читаш а РИПАШ и си правиш бајрам
http://espn.go.com/nba/player/_/id/4000/ty-lawson
Ако е Paul класата тогаш што е Parker оваа сезона за Paul (пошто сакаш да ги споредуваш и да се правиш важен)
еве ти го и Tony
Tony Parker, Spurs
Stats: 21.1 PPG, 7.6 APG, 3.1 RPG, 0.9 SPG, 3.1 TO, 53.3 FG%, 37.9 3P%, 24.6 PER, 33.0 MPG
да ми кажеше Паркер (штета се повреди ) дека е една класа во моментов над сите PG-а , ај да ти верувам дека нешто следиш (ама на фан на Лакерс не се верува, лажат и фантазираат

ке оделе плејоф ) Не само што му вреска статистикава споредено со Paul туку е и главен фраер за MVP со овие бројки ! Ама тебе изгледа не ти се битни бројките нели ! И секако, не е случајност што Spurs се со најдобар score !
Курле, јас разбирам дека може тебе не ти е многу убаво што Денвер ВЕ силуваа пред 2-3 дена па ти горчи !
и тој еден опинок за Prigioni ми го отекуваше за да на крајот ми држи предавања кој бил Jason Kidd и како неговиот пас имал очи уши

итн ........ ...се изгуби на крајот=МИ БЛАДАШЕ Де потсетиме што тоа сум рекол за Пабло !
И сега кој оди со глава у ѕид !