NBA Сезона 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата #LakersMK
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Да не те цитирам.

1. Врска нема тоа шо Денвер ги тепаа ЛАЛ, па да потценувам, ти реков, и според мене Лоусон е потценет играч.

2. У постот пишуваш за Лоусон и после CPR oва она, абе ај... шо нормално ќе го сфатам дека викаш дека е подобар од CP3. Затоа и пишав!

3. Кај пишав јас дека и без него Денвер ќе оделе у плеј-оф?

И аман, статистиката не секогаш значи се во спортот. Има влијание кое ваквата статистика не го опфаќа.

Денвер и без Лосон мислам дека без некои проблеми се плејоф тим. Андре Милер би го заменил одлично.

Денвер и без Лосон мислам дека без некои проблеми се плејоф тим. Андре Милер би го заменил одлично.

Точно е дека и со Andre Miller ке можеа да буткаат до плеј, мегутоа сепак овој не е за стартер веке (за 2 недели оди 37) . А дека е стар волк и еден од најпотценетите PG минатата декада нема дилема и се уште за годините игра многу добро , иако со неговиот стил одсекогаш бил малку спор и неатрактивен но крајно несебичен ! Андре како одат годините се подобро и подобро игра, помудро! Типчето е топ 10 во историјата по асистенции и да игра и наредна сезона може да го надмине Stricklend ! А и секако Денвер има голема клупа !

Ама сепак висината/пропорциите и брзината на Lawson е голем придонес за стилов на игра на Nuggets и кога ке видиш и другиве играчи колку се подвижни и експолозивни = ептен е оваа екипа на Денвер скроена еден за друг =темпо, транзиција, поени во рекет=ferrari ЗАтоа и викам, Андре да го уфрлиш кај овие дечки едноставно ке ги кочи и ке ремети цела шема =ке биде мачење (тоа и го прави Carl некогаш бидејки Денвер знаат да фураат и да прават многу грешки со Lawson и им треба некогаш Андре да контролира тоа темпото, да ги скроти, тука е цар за тој стил на игра и во тесни партии им треба на Денвер !)

И Billups слично како и кај Денвер , да немаше толку тешка повреда без проблеми можеше да ги води оваа гарнитура на Clippers , со оваа кlупа годинава. Пред да дојде Clippers Во Денвер играше многу добро за годините. Нема потреба од Paul . Немаше да бидат топ 3 ама дека ке одеа плеј нема дилема ! Ама нема зијан за backup PG !

haha Heat go vratija Howard na 10 dneven dogovor... you know the game is finished when you see this guy :pos:

е добро де точно то, ама пак поќе од прва рунда денвер не терат

со мемфис можеби имат минимална шанса но и за то ќе му треба да ги престигнат и да го земат 4тото место за барем да имат утакмица повеќе дома

Пол е страшен лидер, и оваа година тимот ги има сите потребни делови за титула, врвни играчи, добра клупа, искуство, хемија но и преголема конкуренција.
И лош тренер.

со мемфис можеби имат минимална шанса но и за то ќе му треба да ги престигнат и да го земат 4тото место за барем да имат утакмица повеќе дома
Сеа кога ќе ти избаци некоја слика од Меги со сабја ќе видиш ти нема повеќе од прво коло. :D

AMA кој те лажел за Денвер , нека ти ги врати парите (ако ја чуваш фискалната !)

Добро бе, поучен од минатата сезона, кога ми прогнозираше на ветер, за секоја рунда од плејофот и кога вешто ги утнуваше многу од дуелите, не ти беше доста, и сега па и за Денвер ми гаташ и ми кажуваш дури и есапи некои и иматематики :confused: ?1

И минатава сезона Lakers беа 3 -ти и "фаворити " видов како го минаа Денвер 4:0 (и тогаш ми се колнеа 10 души тука :pos: и рикаа како Лакерс ке се прошетал, за да на 3 минути пред крај 7 утакмица не се знаеше што и како и тоа на домашен ја играа ЛА 7 -та партија! )

А и минимални шанси имале викаш и дури и калкулации да правеле Денвер за домаше терен :LOL: ДОБАР СИ (y) Со овој преценет тим на Мечкиве со 3 души , ке му кажам на Carl да ја разгледа математиката и да ја има предвид !

И Mayo И Gay уште да си ги земат назад..................и бајкава твоја ке беше best -seller !

не сери лани освен клиперси-спарси шо ја утнав навивачки другите горе-долу ми беа точни, и финалето и шампионот најважно ги погодив... оди провери ако не верваш

пушти спортклуб да видиш мемфис каква дефанзива му играт на леброн и на мајами...

Преценет тим на мечките. :pos: Овој сериозно треба некоја институција да посети. Тим во кој нема суперстар и кој еден од најдобрите дефанзивни тимови во НБА бил преценет, мајко мила. Празник за очи е човек да ги гледа Мемфис како играат, најдобра тимска игра имаат, во одбрана корнат, заедно со Индијана најпријатните изненадувања сезонава.

не сери лани освен клиперси-спарси шо ја утнав навивачки другите горе-долу ми беа точни, и финалето и шампионот најважно ги погодив... оди провери ако не верваш

пушти спортклуб да видиш мемфис каква дефанзива му играт на леброн и на мајами...

ееееејјјјјјј ептен јак "аргумент" ми даде :LOL: .............еве ти мој "контра-аргумент" , во твој стил =и Денвер ги скинаа Громовиве 2 партии за ред во тесни дуели, една во ОТ, И СЕГА ШТО ПРАИМЕ БЕ?! бидејки тебе нели ти се OKC и Heat за benchmark во двете конференции !
Ја гледав бе партијата. И пак на крај Леброн имаше 18 поени и ги реши со клучна тројка ако не му одеше шутот цело време (или ти може сакаш секоја вечер да оди овој со 30 , па сега изиграл слабо ради одбраната на Мечкиве, што до некаде и е точно) Или се лажеш можеби на последнава серија на Мечкиве од 8 победи против Ш- екипи , од кој 90% не одат плеј, па ти даваат лажна надеж ?! А?

А за твоите гатачки вештини само на кратко, горе долу , Јас никогаш не лажам (лакерс денвер ја утна дебело, беше од оние што се тапкаа дека така ке минеле лакерс, Чикаго Фили утка, ама што,Роуз се повреди тие прикаски ке ми ги кажуваш, Бостон Мајами на 3:2 се криеше тука за да по 7-та партија ми се удираш гради и викаш гордо "Ви реков ја Мајами ке оди финале ":pos: ..................абе од гатачи врвни како тебе.................Во ред ги погоди OKC и Мајами, али и на баба ми минатава сезона и беше најлогичмно дека овие ке одат финале ,и со најголеми шанси., иако од НБА абер нема, само на МТВ следи дневен преглед по резултати , колку за да каже дека ете "сепак следи НБА"...................АКО СИ ГОРД ДЕКА СИ ПОГОДИЛ МАЈАМИ ОКЦ ДЕКА КЕ ИГРААТ ФИНАЛЕ минатава година , ЕВЕ ЕДНО БРАВО ОД МЕНЕ !

И пак не ми е јасно како ги отпиша Денвер оваа сезона со Мечкиве .......................веруј , нема ни потреба да ми објаснуваш !

Преценет тим на мечките. :pos: Овој сериозно треба некоја институција да посети. Тим во кој нема суперстар и кој еден од најдобрите дефанзивни тимови во НБА бил преценет, мајко мила. Празник за очи е човек да ги гледа Мемфис како играат, најдобра тимска игра имаат, во одбрана корнат, заедно со Индијана најпријатните изненадувања сезонава.
Се сложувам за се што напиша ама празник за очи??? :)
Тоа сигурно не се !

Се сложувам за се што напиша ама празник за очи??? :)
Тоа сигурно не се !
Не се доискажав. Празник за очи во смисла дека немаат ѕвезда во тимот, а на секој меч се борат како да им е последен во кариерата. Искрено јас лично многу почитувам такви екипи, од срце што играат а притоа не се медиумски исфорсирани, за мене атрактивност не значат само забивањата. :) И Денвер се нешто слично, затоа и го дадоа Мело, сега немаат суперстар во тимот но за разлика од Мемфис форсираат по малку и “улична“ кошарка, без многу акции со изобилство на контри. Да не се разбереме погрешно, не ја критикувам кошарката на Денвер ама мислам дека во плеј оф ќе пукнат против појака екипа. :)

може еден сопкаст линк за мајами њу јорк??

мајами шо му прават на никси второ полувреме не е хумано
54-34 второ полувреме
--- надополнето: 3 март 2013 во 21:35 ---
мајами шо му прават на никси второ полувреме не е хумано
54-34 второ полувреме

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom