Нема шанса. Булси со здрав Дерик Роуз се едни од најголемите кандидати за финале на истокот, но никогаш не ги отпишувај тимовите ко Мајами, Лејкерс, ОКС, кои во својот тим имаат супер ѕвезди. Мајами лани против Бостон беше на работ на елиминација и што се случи? 3)Сфати Леброн што е работата им бутна 50 комада среде ТД Гарден и чао пријатно. Исто и против Индијана, се запалија сите дека ќе испадне Мајами, мислам дека и 2-1 водеа Пејсерси но потоа работите си дојдоа на свое место. Убаво ти кажа членот погоре, 1) Мајами и во првата сезона каде беа далеку послаби од сегапа ги исплескаа Булси со 4-1 а тогаш Роуз беше МВП и во топ форма. 2) Сега го имаат и Батие, столбот на одбраната на Хит, со него ја добија сигурноста во одбраната која што им фалеше во финалето против Далас. Да не ме сфатиш погрешно, Чикаго ми е еден од тимовите што исклучително ги почитувам, но муабетот ми беше дека не можеш со сигурност да речеш дека Мајами би загубил од нив или од некој друг. 4 Регуларен дел е едно, а плеј оф сосема друго.
Ај за Мајами некако ке проголтам , ај и OKC ке го голтнам и тоа, ама најозбилно ТИ бе уште се лажеш со твојот циркузантски тим Лејкерс, ми ги токмиш со овие 2 тима, после целава оваа мизерија сезонава?!
Нека ти влезе у тоа главата , кошарката е тимска игра, 3-4 супердзвезди донесени во една нок не значат ништо ! Лејкерс оваа сезона ти е типичен пример и ultimate fail во екипните спортови=ФЕНОМЕН ЗА ВЕК И ВЕКОВ ! И не ја научи и не ја научи лекцијава. Абе КОБЕВЦИ !
значи колку импровизираш и збориш без веза напамет, тоа чудо !
1) И Wade а посебно Бош имаа подобра игра во сите сегменти во 2011 во плејофот споредено со минатата година !!!! (тоа многу лесно се проверува) Колу толку, играше и БОШ тогаш некоја одбрана барем! Како Big3 Мајами имаа многу подобра дистрибуција на поени пред 2 години плејоф!!!
Во кој дел тоа Мајами денес играат мноогу подобро од 2011 освен James ?!!! И што тоа сменија и се поразлични од првата година ?!
Немој само Rashard Lewis да ми го спомнеш како засилување
!А ?! ИЛИ Си виде на к-рето дека подобро играле, НЕЛИ ?!
Мајами немаше шанса против Далас таа година , тоа е ! Премија е и што дури 2 утакмици добија !
Всушност, ниеден тим таа година против Далас немаше ни одблизу шанса!
2) Батие е 34 години и го јадат годините веке , оваа година ако гледаш колку толку дефинтиивно е многу отсутен , спор и му бегаат/се лизгаат доста топки!. Мината во плејоф Батие изненади пред се офанзивно .......им беше најчесто на Мајами и најдобар тројкаш , за жал, тука многу изненади и им помогна кога Бош беше отсутен !. Тоа дека игра многу добра одбрана е само на стара слава ! И нормално е со 34 години .....само ненормален би очекувал од некој со тие години да игра воопшто одбрана, а уште помалку добра одбрана !
Батие бил столбот на одбранта ! На која одбрана бе кога Мајами не ни игра одбрана оваа година, сите телевизија гледаат, особено БОШ !
(оди прочитај еден куп мои текстови во тема НБА finals 2012 на форумов за Батие, тројките и други сегменти на играта на Мајами итн.....многу работи ке научиш, ама не читаш ти и затоа и не знаеш !)
3) абе Мајами на домашен терен играше 7 утакмица и се мачеше до 5 мин пред крај со пензионерите кои потфрлија и не издржаа второ полувреме, та не знам јас тоа што Леброн сфатил и решил ?!
4) абе и за Лејкерс викавте не се ништо поразите и катастрофалната игра во предсезона (само 1 победа од дури 10 партии). Ке сме правеле мубает у април
, ама сега брката плејоф !!! гледам после 40 партии многу се разиграа
и нешто сменија !Вечер против BUcks ке имаш шанса да видиш колку се сменети работиве !

... ај неќам да се расправам за ова пошто и онака влезено ти е во глата дека Приџиони е белиот Меџик. Добро факт е ова, ти признавам. 
) .. и нормално тимската дефанзива беше одлична...