NBA Сезона 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата #LakersMK
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Нема шанса. Булси со здрав Дерик Роуз се едни од најголемите кандидати за финале на истокот, но никогаш не ги отпишувај тимовите ко Мајами, Лејкерс, ОКС, кои во својот тим имаат супер ѕвезди. Мајами лани против Бостон беше на работ на елиминација и што се случи? 3)Сфати Леброн што е работата им бутна 50 комада среде ТД Гарден и чао пријатно. Исто и против Индијана, се запалија сите дека ќе испадне Мајами, мислам дека и 2-1 водеа Пејсерси но потоа работите си дојдоа на свое место. Убаво ти кажа членот погоре, 1) Мајами и во првата сезона каде беа далеку послаби од сега :eek: па ги исплескаа Булси со 4-1 а тогаш Роуз беше МВП и во топ форма. 2) Сега го имаат и Батие, столбот на одбраната на Хит, со него ја добија сигурноста во одбраната која што им фалеше во финалето против Далас. Да не ме сфатиш погрешно, Чикаго ми е еден од тимовите што исклучително ги почитувам, но муабетот ми беше дека не можеш со сигурност да речеш дека Мајами би загубил од нив или од некој друг. 4 Регуларен дел е едно, а плеј оф сосема друго.

Ај за Мајами некако ке проголтам , ај и OKC ке го голтнам и тоа, ама најозбилно ТИ бе уште се лажеш со твојот циркузантски тим Лејкерс, ми ги токмиш со овие 2 тима, после целава оваа мизерија сезонава?!
Нека ти влезе у тоа главата , кошарката е тимска игра, 3-4 супердзвезди донесени во една нок не значат ништо ! Лејкерс оваа сезона ти е типичен пример и ultimate fail во екипните спортови=ФЕНОМЕН ЗА ВЕК И ВЕКОВ ! И не ја научи и не ја научи лекцијава. Абе КОБЕВЦИ !

значи колку импровизираш и збориш без веза напамет, тоа чудо !

1) И Wade а посебно Бош имаа подобра игра во сите сегменти во 2011 во плејофот споредено со минатата година !!!! (тоа многу лесно се проверува) Колу толку, играше и БОШ тогаш некоја одбрана барем! Како Big3 Мајами имаа многу подобра дистрибуција на поени пред 2 години плејоф!!!

Во кој дел тоа Мајами денес играат мноогу подобро од 2011 освен James ?!!! И што тоа сменија и се поразлични од првата година ?!
Немој само Rashard Lewis да ми го спомнеш како засилување :pos: !
А ?! ИЛИ Си виде на к-рето дека подобро играле, НЕЛИ ?!

Мајами немаше шанса против Далас таа година , тоа е ! Премија е и што дури 2 утакмици добија !
Всушност, ниеден тим таа година против Далас немаше ни одблизу шанса!

2) Батие е 34 години и го јадат годините веке , оваа година ако гледаш колку толку дефинтиивно е многу отсутен , спор и му бегаат/се лизгаат доста топки!. Мината во плејоф Батие изненади пред се офанзивно .......им беше најчесто на Мајами и најдобар тројкаш , за жал, тука многу изненади и им помогна кога Бош беше отсутен !. Тоа дека игра многу добра одбрана е само на стара слава ! И нормално е со 34 години .....само ненормален би очекувал од некој со тие години да игра воопшто одбрана, а уште помалку добра одбрана !
Батие бил столбот на одбранта ! На која одбрана бе кога Мајами не ни игра одбрана оваа година, сите телевизија гледаат, особено БОШ !
(оди прочитај еден куп мои текстови во тема НБА finals 2012 на форумов за Батие, тројките и други сегменти на играта на Мајами итн.....многу работи ке научиш, ама не читаш ти и затоа и не знаеш !)

3) абе Мајами на домашен терен играше 7 утакмица и се мачеше до 5 мин пред крај со пензионерите кои потфрлија и не издржаа второ полувреме, та не знам јас тоа што Леброн сфатил и решил ?!

4) абе и за Лејкерс викавте не се ништо поразите и катастрофалната игра во предсезона (само 1 победа од дури 10 партии). Ке сме правеле мубает у април :pos: , ама сега брката плејоф !!! гледам после 40 партии многу се разиграа :pos: и нешто сменија !
Вечер против BUcks ке имаш шанса да видиш колку се сменети работиве !

прашање на време е кога мајами ќе падне од првото место во истокот.Никс се 1 утакмица позади нив а индијана 2.Голема грешка беше тоа што сполстра го прати бош на теретана за да го прави центар.Бош никогаш не ни бил типичен крилен центар или центар поради тоа што неговите поени ги даваше од полу дистанца бидејќи знаеше дека ќе заостанува со физичката сила во однос на другите 4ки и 5ки.Затоа тешко се носи со повеќето центари од лигата.Всуштност тоа е изворот на дефанзивните проблеми на мајами.

прашање на време е кога мајами ќе падне од првото место во истокот.Никс се 1 утакмица позади нив а индијана 2.Голема грешка беше тоа што сполстра го прати бош на теретана за да го прави центар.Бош никогаш не ни бил типичен крилен центар или центар поради тоа што неговите поени ги даваше од полу дистанца бидејќи знаеше дека ќе заостанува со физичката сила во однос на другите 4ки и 5ки.Затоа тешко се носи со повеќето центари од лигата.Всуштност тоа е изворот на дефанзивните проблеми на мајами.

Не е поентата за тоа дали некој ке биде прв или втор на Истокот, ниту гаранција некаква. Едноставно, Мајами не игра ни приближно шампионски како што многу мислат или барем судејки по местото на Истокот. А самата позиција на Истокот (иако се први) многу лаже и не ја одсликува реалната ситуација за силите на Истокот ова сезона. Дефинитивно првите 5-6 места на истокот се тука негде , сега за сега по прикажаното !
А и многу од овие тимови на ИСтокот имаат битни играчи кои фалат или пак нови кои треба да се уиграат и се уште не ни играат со својот оптимум а не пак максимум!

Бош , пред да дојде Мајами, барем во Торонто беше присутен и играше многу повеке под кошот (таму и им требаше најмноугу на Торонто и супер си ја вршеше работата!)
Во цела таа ситуација сакал тој или нејкел мораше и да игра повеке како класичен центар (иако не е ) и колку толку беше по експониран во директна игра 1 на 1 па знаеше и со по некоја банана да изненади (мораше сакал нејкел да игра под кошот некоја одбрана и игра со повеке контакт, такви беа условите во Торонто !)

Во Мајами, БОШ од првите денови се сведува пред се на mid-range шутер и со тек на време во Мајами се повеке се дистанцираше од играта под кошот=бегаше се повеке и повеке и се претвори во шутер (заборави што е тоа C/PF) со тоа оставајки го Мајами со дупка огромна во рекетот,
Нема кај Мајами присуство на big man под кошот и затоа Мајами лапа мноооогу поени во рекет и од елитата на тимови, 10 тимови кои претендираат за висок плсаман во плејоф, и наистокот и западот , Мајами ја имаат најслабата одбрана во рекетот ! ИНаку да БОШ е одличен шутер , па и за 3 знае да изненади , но шутот секогаш не го служи ! На Мајами му треба оној Бош од Торонто многу повеке , присутен под кошот !

А и ради брзата игра на Мјами и бидејки шемата офанзивно е кај нив James Или Wade да солираат и да играат 1 на 1 и на влезови до крај , мораше Бош да излеле надвро и да им направи место на овие двајца да пенетрираат.....И ете ти зошто и Мајами губат многу во скокови ! Сосема очекувано кога Бош ми патролира на периметар! Се си има цена ! Тоа е !

Индијана и Чикаго се во тој сегмент многу заебани за нив !

Ај за Мајами некако ке проголтам , ај и OKC ке го голтнам и тоа, ама најозбилно ТИ бе уште се лажеш со твојот циркузантски тим Лејкерс, ми ги токмиш со овие 2 тима, после целава оваа мизерија сезонава?!
Нека ти влезе у тоа главата , кошарката е тимска игра, 3-4 супердзвезди донесени во една нок не значат ништо ! Лејкерс оваа сезона ти е типичен пример и ultimate fail во екипните спортови=ФЕНОМЕН ЗА ВЕК И ВЕКОВ ! И не ја научи и не ја научи лекцијава. Абе КОБЕВЦИ !

значи колку импровизираш и збориш без веза напамет, тоа чудо !

1) И Wade а посебно Бош имаа подобра игра во сите сегменти во 2011 во плејофот споредено со минатата година !!!! (тоа многу лесно се проверува) Колу толку, играше и БОШ тогаш некоја одбрана барем! Како Big3 Мајами имаа многу подобра дистрибуција на поени пред 2 години плејоф!!!

Во кој дел тоа Мајами денес играат мноогу подобро од 2011 освен James ?!!! И што тоа сменија и се поразлични од првата година ?!
Немој само Rashard Lewis да ми го спомнеш како засилување :pos: !
А ?! ИЛИ Си виде на к-рето дека подобро играле, НЕЛИ ?!

Мајами немаше шанса против Далас таа година , тоа е ! Премија е и што дури 2 утакмици добија !
Всушност, ниеден тим таа година против Далас немаше ни одблизу шанса!

2) Батие е 34 години и го јадат годините веке , оваа година ако гледаш колку толку дефинтиивно е многу отсутен , спор и му бегаат/се лизгаат доста топки!. Мината во плејоф Батие изненади пред се офанзивно .......им беше најчесто на Мајами и најдобар тројкаш , за жал, тука многу изненади и им помогна кога Бош беше отсутен !. Тоа дека игра многу добра одбрана е само на стара слава ! И нормално е со 34 години .....само ненормален би очекувал од некој со тие години да игра воопшто одбрана, а уште помалку добра одбрана !
Батие бил столбот на одбранта ! На која одбрана бе кога Мајами не ни игра одбрана оваа година, сите телевизија гледаат, особено БОШ !
(оди прочитај еден куп мои текстови во тема НБА finals 2012 на форумов за Батие, тројките и други сегменти на играта на Мајами итн.....многу работи ке научиш, ама не читаш ти и затоа и не знаеш !)

3) абе Мајами на домашен терен играше 7 утакмица и се мачеше до 5 мин пред крај со пензионерите кои потфрлија и не издржаа второ полувреме, та не знам јас тоа што Леброн сфатил и решил ?!

4) абе и за Лејкерс викавте не се ништо поразите и катастрофалната игра во предсезона (само 1 победа од дури 10 партии). Ке сме правеле мубает у април :pos: , ама сега брката плејоф !!! гледам после 40 партии многу се разиграа :pos: и нешто сменија !
Вечер против BUcks ке имаш шанса да видиш колку се сменети работиве !
Лејкерс беше даден ко пример, исто ко и Мајами и ОКС, дека имаат супер ѕвезди во својот тим кои можат да решат сами утакмица. Лејкерс има други проблеми да не се повторувам пак имам пишано.
1. Ти дали разбираш дека лани работите во Мајами се сменија? Одбраната беше таа која им донесе титула, остави ги ти бројките на Бош и Вејд, ете во 2011 играле подобро според бројките а титула не освоиле. Значи еден играч лани, во 2012 ја смени тотално играта на екипата на Мајами а тој играч е Батие. Во 2011 ја немаа потребната цврстина и пред се интелигенција во одбраната, а лани ја добија во името на Батие, клучниот фактор за Мајами. Па гледај само како го чуваше Дјурент, таков е Батие, можеби ќе му дадеш 30 поени но никогаш нема да ти дозволи да го надиграш во целост бидејќи е досаден во одбрана, башка е и преинтелигентен, знае доста често да изнуди фаул во напад, да ротира во одбрана, без топка да игра одбрана итн итн...
2. Прочитај под број еден тоа е за Батие.
3. Баш тоа сакам да кажам, во плеј оф каде Мајами се мачеше против една Индијана, против еден Бостон сепак успеа да ги преброди сите овие работи и да дојде до титулата, а тоа што ти кажува? Дека во овој тим има големи шампиони како Леброн, Вејд, Бош... Ти знам дека не ги сакаш Леброн и Коби, но друга е реалноста, се виде тоа лани во 6тата утакмица во Бостон, ги потопи среде ТД Гарден, поладнокрвен го немав видено во животот, ја уште тогаш бев сигурен дека Мајами зима титула. Јас не викам дека оваа сезона со сигурност ќе освојат но реков да не ги отпишувате бидејќи гледам некој се шегачи на нивните слаби игри во последно време.
4. За Лејкерс не мора да ми кажуваш знаеме сите како стојат работите, а вечер очекувам Бакс да ми кажат нешто, еве ко што викаш ти. Ќе си почекам до 4:30 ќе пуштам на нет а ти биди тука ќе коментираме.

Се виде тоа против чикаго, 48-28 во однос на скокови во кое бош имаше мизерни 6 скока.Инаку западот е далеку посилен од истокот, мислам дека скорот беше
135-99 за западот оваа сезона во дуели од меѓу тимови од истокот и западот.

абе и 8ми на истокот да завршат мајами, пак ќе бидат главен фаворит за титулата.факт.
единствен кој се труди кај нив во регуларната сезона е леброн, пошто нормално сака МВП... другите ти се плејоф играчи, како шо видовме лани, милер го нема цела сезона за на крајот 5та утакмица финале против ОКЦ да испуца 7 тројки ко на шала... истото важи за вејд, бош, ален, па и чалмерс

абе и 8ми на истокот да завршат мајами, пак ќе бидат главен фаворит за титулата.факт.
единствен кој се труди кај нив во регуларната сезона е леброн, пошто нормално сака МВП... другите ти се плејоф играчи, како шо видовме лани, милер го нема цела сезона за на крајот 5та утакмица финале против ОКЦ да испуца 7 тројки ко на шала... истото важи за вејд, бош, ален, па и чалмерс

zaboravaat deka miami nikad ne bil u prv u sezona taka ke bide i ovaa godina

никој не рече дека за Мајами е готово и не освојува титула! . Едноставно во моментов не вредат толку за галама по прикажаното или дека
одскокнуваат драстично во квалитет од другите тимови на истокот! Тоа го покажав со некој пост погоре , за нивните победи против чкарт екипи !

се додека не ми дадеш некој аргумент валиден се се сведува на желби и пристрасни дискусии од лични побуди и интереси !
=================================================================

факт е дека не само Мајами има "играчи кои играат во плејоф"
факт е дека Истокот оваа година и минатата се ден и нок !
факт е дека за Мајами минaтатa година во плејот здравјето на Истокот беше огромно олеснување и фактор !
факт е дека Мајами минатата година на Истокот не беа предизвикани како што оваа година може!
факт е дека NY, Бостон се подлабоки тимови од Мајами и поискусни !
фак е дека Rose e фактор !
факт е дека Mike Miller во првите 4 утакмици од финалето не постигна ни една тројка !
факт е дека кога Мајами играа со прав и зрел тим како Далас, а не со неискусни деца (OKC) го јадеа стапот Мајами !
факт е дека NY се многу подобар тим од Мајами за 3 и без кокнуренција во лигава !
факт е дека кај Мајами целиот терет офанзивно пак ке оди на BIG3 другиве по некоја залутана топка !
факт е дека Чикаго e камен во одбраната за Мајами и било кој тим лигава (Том секоја чест)
...................
факт е дека Чалмерс даде 10 тројки !
Факт е и дека Чалмерс е оваа сезона многу неконстантен и тоа што дал 10 тројки ништо не значи!
....................
факт е дека RAY е во години со Shane !
........................

факт е дека ми зборуваш без факти , и не си објективен само затоа што тебе ти се допагаат Мајами !

се додека не ми дадеш некој аргумент валиден се се сведува на желби и пристрасни дискусии од лични побуди и интереси !
=================================================================
нема тука никаква желба или пристрасна дискусија.. објективно кажано мајами е најголем фаворит веќе трета година по ред. желба ми е нормално клипси да освојат. а тебе како шо гледам ти е мајами да не освојат. е сеа кој е тука пристрасен?

факт е дека Истокот оваа година и минатата се ден и нок !
хмм. кој е кој? :LOL:

факт е дека за Мајами минaтатa година во плејот здравјето на Истокот беше огромно олеснување и фактор !
па добро то е нормална појава. и бош пропушти добар број на утакмици

факт е дека Мајами минатата година на Истокот не беа предизвикани како што оваа година може!
како не беа предизвикани, два пати се враќаа од негатива, 2-1 од пејсерси и 3-2 од бостонци, леброн ко ги рејпова самиот 6та утакмица. Или слабо те држи меморијата? Те фаќат годините а?

факт е дека NY, Бостон се подлабоки тимови од Мајами и поискусни !
Подлабоки :ROFLMAO:... ај неќам да се расправам за ова пошто и онака влезено ти е во глата дека Приџиони е белиот Меџик. Добро факт е ова, ти признавам. (y)

фак е дека Rose e фактор !
фак е дека Роуз е фак. Да да мадафак е, парчиња прај. Ама ко ќе е здрав. Тогаш ќе збораме.

факт е дека Mike Miller во првите 4 утакмици од финалето не постигна ни една тројка !
факт е дека во 5та утакмица упуца 7

факт е дека кога Мајами играа со прав и зрел тим како Далас, а не со неискусни деца (OKC) го јадеа стапот Мајами !
факт. е да. Барем плејоф стигнаа. За разлика од некој други супертимови кои се мачат... Динг динг. Да да тие.

факт е дека NY се многу подобар тим од Мајами за 3 и без кокнуренција во лигава !
па да. никси и живеа од тројки. без нив се никој и ништо. Иначе Мајами имат дечковци шо држат рекорд за најмногу тројки во историјата на НБА, дечковци шо пукат 7 ко на шала во клучна утакмица од НБА финале, дечковци шо пукат 10 тројки во утакмица, дечковци шо биле шампиони на ол-стар натпревар за тројки...

факт е дека кај Мајами целиот терет офанзивно пак ке оди на BIG3 другиве по некоја залутана топка !
Три. Три. Три. Не се малце. Ај да видиме кај другите. Никси? Мело. Мело и Мело? Колку шо можеш да очекуваш од Чалмерс и Милер да бидат константи толку и од Смит.
Пејсерси? Џорџ? и Тој не е константен. Вест како шо ќе му текни. Гренџер трошач на топки. Хиберт лани се изгуби тотално против Џоел Ентони.
Чикаго? Ко ќе се врати Роуз здрав и прав ќе збораме.
За Бостон тешко е да се кажи. Сега се дупки, но факт е дека секоја година зафркават во регурната сезона па во плејоф се пробудват. Ќе видиме за нив, но лани ко не тепаа со онаква предност, тешко дека ова година можат да напрат нешто.

факт е дека Чикаго e камен во одбраната за Мајами и било кој тим лигава (Том секоја чест)
е не е факт. провери статистика пред да збориш. Пејсерси ја имат најдобрата одбрана. Оклахома и Клипси следуват. Булси се 4ти. Или нешто ти шо си перципираш како точно го нарекваш факт.

факт е дека Чалмерс даде 10 тројки !
Факт е и дека Чалмерс е оваа сезона многу неконстантен и тоа што дал 10 тројки ништо не значи!
факт. и факт е дека можат да го прифатат и да дај пак.
Го памтиш Буби Гибсон?

факт е дека RAY е во години со Shane !
факт е дека е Ray Muthaf*cking Allen и сите муабети за колку е стар паѓат во вода ко ќе збрца тројче на 20 секунди до крајо. Over and over and over again.

факт е дека ми зборуваш без факти , и не си објективен само затоа што тебе ти се допагаат Мајами !
Не е.

Нема шанса. Булси со здрав Дерик Роуз се едни од најголемите кандидати за финале на истокот, но никогаш не ги отпишувај тимовите ко Мајами, Лејкерс, ОКС, кои во својот тим имаат супер ѕвезди. Мајами лани против Бостон беше на работ на елиминација и што се случи? Сфати Леброн што е работата им бутна 50 комада среде ТД Гарден и чао пријатно. Исто и против Индијана, се запалија сите дека ќе испадне Мајами, мислам дека и 2-1 водеа Пејсерси но потоа работите си дојдоа на свое место. Убаво ти кажа членот погоре, Мајами и во првата сезона каде беа далеку послаби од сега па ги исплескаа Булси со 4-1 а тогаш Роуз беше МВП и во топ форма. Сега го имаат и Батие, столбот на одбраната на Хит, со него ја добија сигурноста во одбраната која што им фалеше во финалето против Далас. Да не ме сфатиш погрешно, Чикаго ми е еден од тимовите што исклучително ги почитувам, но муабетот ми беше дека не можеш со сигурност да речеш дека Мајами би загубил од нив или од некој друг. Регуларен дел е едно, а плеј оф сосема друго.
па затоа ти викам...Булси да се здрави да немаат повреди ретко кој може да ги победи....во право си таа сезона кога роуз беше мвп мајами победи..али пошо играчите на булси не беа искусни во плеј офот..... Булси се можеби најдобриот дефанзивен тим во лигата..али пак повторувам под услов да се здрави сите...да не ги мачат повреди...не ги отпишувам мајами таман работа...ниту па ОКЦ или Лејкерс...само што верувам дека булси во наредни 2-3 сезони гарант освојуваат некој прстен... :)

нема тука никаква желба или пристрасна дискусија.. објективно кажано мајами е најголем фаворит веќе трета година по ред. желба ми е нормално клипси да освојат. а тебе како шо гледам ти е мајами да не освојат. е сеа кој е тука пристрасен?

1) како не беа предизвикани, два пати се враќаа од негатива, 2-1 од пејсерси и 3-2 од бостонци, леброн ко ги рејпова самиот 6та утакмица. Или слабо те држи меморијата? Те фаќат годините а?

2) Подлабоки :ROFLMAO:... ај неќам да се расправам за ова пошто и онака влезено ти е во глата дека Приџиони е белиот Меџик. Добро факт е ова, ти признавам. (y)

3) фак е дека Роуз е фак. Да да мадафак е, парчиња прај. Ама ко ќе е здрав. Тогаш ќе збораме.

4) Барем плејоф стигнаа. За разлика од некој други супертимови кои се мачат... Динг динг. Да да тие.

5 ) па да. никси и живеа од тројки. без нив се никој и ништо. Иначе Мајами имат дечковци шо држат рекорд за најмногу тројки во историјата на НБА, дечковци шо пукат 7 ко на шала во клучна утакмица од НБА финале, дечковци шо пукат 10 тројки во утакмица, дечковци шо биле шампиони на ол-стар натпревар за тројки...

6) Три. Три. Три. Не се малце. Ај да видиме кај другите. Никси? Мело. Мело и Мело? Колку шо можеш да очекуваш од Чалмерс и Милер да бидат константи толку и од Смит.
Пејсерси? Џорџ? и Тој не е константен. Вест како шо ќе му текни. Гренџер трошач на топки. Хиберт лани се изгуби тотално против Џоел Ентони.
Чикаго? Ко ќе се врати Роуз здрав и прав ќе збораме.
За Бостон тешко е да се кажи. Сега се дупки, но факт е дека секоја година зафркават во регурната сезона па во плејоф се пробудват. Ќе видиме за нив, но лани ко не тепаа со онаква предност, тешко дека ова година можат да напрат нешто.

7) факт е дека е Ray Muthaf*cking Allen и сите муабети за колку е стар паѓат во вода ко ќе збрца тројче на 20 секунди до крајо. Over and over and over again.

.

мегу фаворитите ДА, a најголем ..........ТЕШКО ДА СЕ КАЖЕ оваа сезона е ептен густо !

ПО ШТО ВИДЕ ТИ ДЕКА МЕНЕ МИ Е ЖЕЛБА МАЈАМИ ДА НЕ ОСВОЕЛЕ ?! :::::::ОТИ ТИ ПИШАВ ТЕКСТ КОЈ НЕДВОСМИСЛЕНО ПОТВРДУВА ДЕКА МАЈАМИ НЕ ИГРА НЕШТО СПЕКТАКУЛАРНО ! АЈ УБЕДИ МЕ ТИ ВО СПРОТИВНОТО или барем дај некој податок кој оди у тој прилог !

1) ЕТЕ ТАКА ! ПРОСТО = АКо Indiana со дечките млади и пред се неискусни минатата година беа најголема чивија , тогаш што останува оваа година за Мајами ?! КОШМАРИ ?! Или Бостонци со многу повреди , со 40 години ги предизвикале ?! дај не се прави ! Да, Индијана и Бостон се баш аргумент дека Мајами минатата година ни со тие тимови не можеше да испадне на крајот и беше многу тесно ! ТУКА НЕ Знам ШТО НЕ ТИ Е ЈАСНО СТВАРНО !

2) Јас може не го сакам Мајами бидејки тимската игра + Мајами =празно множество . ама ти дефинитивно ги мразиш NY многу повеке од колку што јас МАЈАМИ.........НЕЛИ ?! Кај не си следел евролига на времето па и се правиш важен . АЈ !

туку кога сме кај длабината............дефинитивно Мајами има само играчи нахартија и да дремат на клупа. Сите три години кај Мајами офанзивно оутпутот е 30 поени James + 20-25 Wade + БОШ некој залаг........и остатокот по некоја коска за грицкање другиве
ТОА Е ДЛАБИНАТА НА МАЈАМИ ! врти сучи нати го дајми го WADE +JAMES или JAMES +WADE ........ВЕЛЕСЛАЛОМ !

3) "ТОГАШ КЕ ЗБОРИМЕ" НЕ Е АРГУМЕНТ ! ТОА Е ИСТАТА ОНАА ДИСКУСИЈА ГЛУПА; ДЕКА МАЈАМИ У РЕГУЛАРЕН ДЕЛ НЕ ИГРАЛЕ намерно и се чувале а ВО ПЛЕЈОФ КЕ СЕ РАЗИГРААТ и ке свиткаат к-р::::::::::КЕ ИМ НИКНАТ КРИЛА :::::тоа никој не може да каже што и како !

4) Па таман работа со таа екипа да не стигнат плејоф.........голем успех нема што !

5) И, ШТО ???!!!! СЕ УБАВО ; си прочитал..........ама тие дечковци веке дедовци во средни 30 се само на хартија шутери и на стара слава веке плрилично ргосани ! КОлку тројки дадоа Rashard LEwis и James Jones оваа сезона заедно :pos: ?! James кој ?! Rashard КОЈ ?! земја ги голтна овие !
MIke MIller се отепа од давање исто така (y) ! Единствено Ray вреди само во тој поглед и е засилување од клупа ..............да да ке распалат ..........Со тие шутери едноставно за Мајами сите мислеа дека ке бидат неприкосновени за 3.........е арно ама не е така ! Едно е да имаш тројкаши актуелни друго е само да бидат украс на клула и парно !

Ако се NY само шут за 3 тогаш кај им е крајот на Мајами без Леброн ?! СЕ јадат со Bobcats !

6) не се прави будала !

кај изброи три кај Мајами на сликава , јас гледам само еден во сите категории скоро !

ЛЕБРОН и ЛЕБРОН И ЛЕБРОН И ЛЕБРОН и :pos:(погоди кој !) УСТВАРИ НАЈДИ ГО ЛЕБРОН НА СЛИКАВА Е НАГРАДНОТО ПРАШАЊЕ !

ај најди го да те видам Joel Antony или Haslem или Chalmers или Mike Bibby или Eddie House или Jame Jones...........Или ТРОЈКАШИВЕ што ми ги спомна!

5dqg46.jpg

едноставно Мајами се оваа сезона Човек-фирма или at Best ДУО -ТРИ !
( + RAY ALLEN ЗА ПРАЗНИЦИ :pos: )

7) Ray е одличен шутер тоа нема дилема , ама муабетот е дека годиниив се кај него голем фактор и ради нив играше и во Бостон топло ладно !
така да не се знае што ке ги стрефи Мајами и која срека ке ја имааат со него.Дефинитивно е голема коцка ! (Ray и Rashard не се Supersonics 2005, па да чекаш од нив по 25 двајцата да пукаат !)
Да беше така , нема дилема , уште сега нека има ја дадат титулата на МАЈАМИ !
============================================================================

и пак на крајот секоја точка ти испадна само КЕ ВИДИМЕ; КЕ ЗБОРИМЕ; КЕ ПРАВИМЕ МУАБЕТ ; КЕ ; КЕ ;КЕ...............

.......ептен ми го спопика нема што !

па затоа ти викам...Булси да се здрави да немаат повреди ретко кој може да ги победи....во право си таа сезона кога роуз беше мвп мајами победи..али пошо играчите на булси не беа искусни во плеј офот..... Булси се можеби најдобриот дефанзивен тим во лигата..али пак повторувам под услов да се здрави сите...да не ги мачат повреди...не ги отпишувам мајами таман работа...ниту па ОКЦ или Лејкерс...само што верувам дека булси во наредни 2-3 сезони гарант освојуваат некој прстен... :)
Апсолутно се слагам со ова. Јас сум фан на Лејкерси али во никој случај не сакам да се случи момци ко Роуз да останат без прстен, згора на тоа Чикаго ми е еден од омилените тимови. Исто така и Дјурент и Вестбрук сакам да земат прстен, едноставно овие момци заслужуваат прстен и греота е ако некој остане ко Стоктон или Мелоун. :)
trt123trt
Околу 6тата и 7мата точка од твојот последен пост.
6. Јасно е дека во бројките предничи Леброн пред сите, но има некои работи во кошарката кои не се искажуваат преку бројки и статистика, на пример покривање на простор, помош во одбрана, правење на добри блокади итн итн... Џоел Ентони за мене е одличен кошаркар, а очигледно и за тренерскиот тим на Мајами, можеби типот нема 20 поени у просек, 5 банани и 15 скокови но работата што ја врши во тимот е од непроценливо значење. Исто и Батие, ти објаснив претходно за него. Ист е и Перкинс на пример во ОКС, Колисон и да не ти набројувам натака мислам дека ме сфати што сакам да кажам.
7. Реј Реј играше топло ладно во Бостон затоа што беше стартер и од него се бараше да игра многу минути, а сега влегува од клупата, што значи Реј е огромно засилување за Хит од клупата. Ќе поигра некои си 15тина минути, зависи сеа од ситуацијата, некогаш може повеќе некогаш помалку, но за тие 15тина минути ќе го оствари неговиот учинок и ќе придонесе за победата. Ете затоа е донесен Реј Ален и сите муабети дека е стар, истрошен дрн дрн јариња паѓаат во вода.

мегу фаворитите ДА, a најголем ..........ТЕШКО ДА СЕ КАЖЕ оваа сезона е ептен густо !

ПО ШТО ВИДЕ ТИ ДЕКА МЕНЕ МИ Е ЖЕЛБА МАЈАМИ ДА НЕ ОСВОЕЛЕ ?! :::::::ОТИ ТИ ПИШАВ ТЕКСТ КОЈ НЕДВОСМИСЛЕНО ПОТВРДУВА ДЕКА МАЈАМИ НЕ ИГРА НЕШТО СПЕКТАКУЛАРНО ! АЈ УБЕДИ МЕ ТИ ВО СПРОТИВНОТО или барем дај некој податок кој оди у тој прилог !

1) ЕТЕ ТАКА ! ПРОСТО = АКо Indiana со дечките млади и пред се неискусни минатата година беа најголема чивија , тогаш што останува оваа година за Мајами ?! КОШМАРИ ?! Или Бостонци со многу повреди , со 40 години ги предизвикале ?! дај не се прави ! Да, Индијана и Бостон се баш аргумент дека Мајами минатата година ни со тие тимови не можеше да испадне на крајот и беше многу тесно ! ТУКА НЕ Знам ШТО НЕ ТИ Е ЈАСНО СТВАРНО !

2) Јас може не го сакам Мајами бидејки тимската игра + Мајами =празно множество . ама ти дефинитивно ги мразиш NY многу повеке од колку што јас МАЈАМИ.........НЕЛИ ?! Кај не си следел евролига на времето па и се правиш важен . АЈ !

туку кога сме кај длабината............дефинитивно Мајами има само играчи нахартија и да дремат на клупа. Сите три години кај Мајами офанзивно оутпутот е 30 поени James + 20-25 Wade + БОШ некој залаг........и остатокот по некоја коска за грицкање другиве
ТОА Е ДЛАБИНАТА НА МАЈАМИ ! врти сучи нати го дајми го WADE +JAMES или JAMES +WADE ........ВЕЛЕСЛАЛОМ !

3) "ТОГАШ КЕ ЗБОРИМЕ" НЕ Е АРГУМЕНТ ! ТОА Е ИСТАТА ОНАА ДИСКУСИЈА ГЛУПА; ДЕКА МАЈАМИ У РЕГУЛАРЕН ДЕЛ НЕ ИГРАЛЕ намерно и се чувале а ВО ПЛЕЈОФ КЕ СЕ РАЗИГРААТ и ке свиткаат к-р::::::::::КЕ ИМ НИКНАТ КРИЛА :::::тоа никој не може да каже што и како !

4) Па таман работа со таа екипа да не стигнат плејоф.........голем успех нема што !

5) И, ШТО ???!!!! СЕ УБАВО ; си прочитал..........ама тие дечковци веке дедовци во средни 30 се само на хартија шутери и на стара слава веке плрилично ргосани ! КОлку тројки дадоа Rashard LEwis и James Jones оваа сезона заедно :pos: ?! James кој ?! Rashard КОЈ ?! земја ги голтна овие !
MIke MIller се отепа од давање исто така (y) ! Единствено Ray вреди само во тој поглед и е засилување од клупа ..............да да ке распалат ..........Со тие шутери едноставно за Мајами сите мислеа дека ке бидат неприкосновени за 3.........е арно ама не е така ! Едно е да имаш тројкаши актуелни друго е само да бидат украс на клула и парно !

Ако се NY само шут за 3 тогаш кај им е крајот на Мајами без Леброн ?! СЕ јадат со Bobcats !

6) не се прави будала !

кај изброи три кај Мајами на сликава , јас гледам само еден во сите категории скоро !

ЛЕБРОН и ЛЕБРОН И ЛЕБРОН И ЛЕБРОН и :pos:(погоди кој !) УСТВАРИ НАЈДИ ГО ЛЕБРОН НА СЛИКАВА Е НАГРАДНОТО ПРАШАЊЕ !

ај најди го да те видам Joel Antony или Haslem или Chalmers или Mike Bibby или Eddie House или Jame Jones...........Или ТРОЈКАШИВЕ што ми ги спомна!

5dqg46.jpg

едноставно Мајами се оваа сезона Човек-фирма или at Best ДУО -ТРИ !
( + RAY ALLEN ЗА ПРАЗНИЦИ :pos: )

7) Ray е одличен шутер тоа нема дилема , ама муабетот е дека годиниив се кај него голем фактор и ради нив играше и во Бостон топло ладно !
така да не се знае што ке ги стрефи Мајами и која срека ке ја имааат со него.Дефинитивно е голема коцка ! (Ray и Rashard не се Supersonics 2005, па да чекаш од нив по 25 двајцата да пукаат !)
Да беше така , нема дилема , уште сега нека има ја дадат титулата на МАЈАМИ !
============================================================================

и пак на крајот секоја точка ти испадна само КЕ ВИДИМЕ; КЕ ЗБОРИМЕ; КЕ ПРАВИМЕ МУАБЕТ ; КЕ ; КЕ ;КЕ...............

.......ептен ми го спопика нема што !

Wade e poezija na terenot drugar mrazi kolku sakas!

ја ти кажвам за плејоф, ти пак за регуларна сезона враќаш и ми кажваш кој како играл... очигледно е дека некој тимој не му е гајле на шо позиција ќе завршат посебно од овие на истокот кај шо и нема некоја конкуренција

сите точки шо ми ги пиша се за сезонава досега, ко првпат нба да гледаме па од 2-3 месеци можиш да заклучиш кој тим каков е кој играч каков е и шо ќе напрај во плејоф.
леброн демек прва сезона е шо го води тимот сам до плејоф... освен првата половина од 2010/11 кога и Вејд беше константо добар се друго до сега и пред тоа во Кливленд Леброн бил 'one man show' ... е сега во плејоф е друга приказна и видовме лани за то.. леброн нормално беше константен со 40тина поени утакмици, трипли дабли... а секоја утакмица некој различен се појавуваше со одлична утакмица ( вејд, чалмерс, бош, милер :D ) .. и нормално тимската дефанзива беше одлична...
ЗА ВО ПЛЕЈОФ НЕ ТИ ТРЕБА ДОЛГА КЛУПА ДОВОЛНИ ТИ СЕ 8-9 ИГРАЧИ... то е докажано со векови... така да тука сите муабети ти паѓат во вода.

Апсолутно се слагам со ова. Јас сум фан на Лејкерси али во никој случај не сакам да се случи момци ко Роуз да останат без прстен, згора на тоа Чикаго ми е еден од омилените тимови. Исто така и Дјурент и Вестбрук сакам да земат прстен, едноставно овие момци заслужуваат прстен и греота е ако некој остане ко Стоктон или Мелоун. :)
trt123trt
Околу 6тата и 7мата точка од твојот последен пост.
6. Јасно е дека во бројките предничи Леброн пред сите, 1) но има некои работи во кошарката кои не се искажуваат преку бројки и статистика, на пример покривање на простор, помош во одбрана, правење на добри блокади итн итн... Џоел Ентони за мене е одличен кошаркар, а очигледно и за тренерскиот тим на Мајами, можеби типот нема 20 поени у просек, 5 банани и 15 скокови но работата што ја врши во тимот е од непроценливо значење. Исто и Батие, ти објаснив претходно за него. Ист е и Перкинс на пример во ОКС, Колисон и да не ти набројувам натака мислам дека ме сфати што сакам да кажам.
7. Реј Реј играше топло ладно во Бостон затоа што беше стартер и од него се бараше да игра многу минути, а сега влегува од клупата, што значи Реј е огромно засилување за Хит од клупата.(си виде на к_рот ) Ќе поигра некои си 15тина минути, зависи сеа од ситуацијата, некогаш може повеќе некогаш помалку, но за тие 15тина минути ќе го оствари неговиот учинок и ќе придонесе за победата. Ете затоа е донесен 2) Реј Ален и сите муабети дека е стар, истрошен дрн дрн јариња паѓаат во вода .

Сега дојде и ти ред да ми објануваш, за кошарка :pos: ПА И ЗА БОСТОН ПА ДОЈДЕ РЕД .........АУУУУУУ

ОВА СО РОЗОВОТО ТИ Е САМО ПОЕЗИЈА БЕ , УБАВО ОДБРАНИ ЗБОРОВИ КОИ НИШТО НЕ ЗНАЧАТ......муабет празен !!!! СЛАМА,
кој учинок бе, кои работи и блокади ,простор покривање, бил одличен играч од непроценливо значење, придонесувал .............дај ги бројките бе !

јас тебе ако те оставам да ми филозофираш без ниеден факт, ти можеш со денови да ме убедуваш и џабе е, да ми филуваш!. Бројките и математиката никогаш не лажат и се измислени баш за таа намена ! ако ти си скаран со математиката или не ти оди во прилог (а секогаш е тоа така и самиот се местиш и после друг ти е некој крив и испагаш мутав) Секогаш во кошарката статистиката многу може да каже и затоа и се води статистика инаку не се будали лугево да збираат само податоци ако се толку непотребни исто како што некој прегледува ленти , анализира играчи , скаути......... бројкиве и просеците некој да ги види и одма добива колку толку претстава со што си има работа........ НЕ Е ПРАКИТЧНО НЕКОЈ ДА ГЛЕДА САМО СНИМКИ:::::::А И НЕМА ВРЕМЕ::::::::

на тебе останува колку ти ке прифатиш од тоа. Без бројки ти мене ке ми импровизираш со денови ! Јас со инка у глаата не можам да ти пикнам нити да те убедам (тоа мене не ми е поентата, да те учам сега тебе и тајфава кошарка како се гледа и што и како се интерпретирало !)

со 2 бројки те решавам ОДМА како и секогаш !

ПОВЕЛИ

1) Супер , бројките не ја кажуваат вистинската ситуација = ама Мајами имале тимска игра !. ДОБРО !
ТОГАШ ако Мајами имаат тимска игра каква е оваа игра на KNicks сезонава (со збор опиши ми ја ) ИМа ли таков израз или збор ?!
а) Вонземска ?! б) од друга планета ?!........или јас стварно не го знам значењето на зборот ТИМСКА ?!

Ај спореди ја сликата со таа на Мајами и јави се !

35mqtxt.png

2) Во табелата од истата слика , за Ray Allen е даден учинокот во плејоф .................Последнава сезона 2012 за Бостон има речиси преполовување на процентите и за 2 и 3 споредено со 2011 ! ОГРОМЕН ПАД ! Минутите се тука негде ! За истите пари речиси двојно помалку поени ! И затоа Бостон сакаше да го продава и пред all-starot ! сега како тоа Allen бил супер играч од непроценливо значење ......БЛА БЛА БЛА БЛА ......... !

================================================================================================================
ГЛЕДАШ ДЕКА СИ ТИ ДРН ДРН ПАК ИСПАГАШ СМЕШЕН (по којзнае кој пат!)

КОГА СМЕ КАЈ БРОЈКИВЕ НЕ ГО ОТЕКУВАШЕ ТИ ЧОВЕКОТ ПРЕД 2 ДЕНА ДЕКА ТРЕНЕРОТ БИЛ 50% ОД ТИМОТ !
ОД КАЈ ГИ НАЈДЕ ОВИЕ БРОЈКИ и како ги ДОБИ?! ИЛИ ТЕБЕ САМО КОГА ТИ ОДГОВАРААТ БРОЈКИТЕ МИ ГИ СТАВАШ !

(ШАЛА НАСТРАНА ..........ТОА ДЕКА ТРЕНЕРОТ КАЈ ЛЕЈКЕРС БИЛ ПОЛА ОД ТИМОТ Е МИТ, ГЛУПОСТ па и за било кој тим, во очај веке само од што го баратe Phil Jackson со надеж дека само тој е кадарен да го управи тимот=МИТ!)

или кога сме кај бројките , онаа глупа споредба дека коби оти имал дури 5 прстени а леброн мината година немаше ни еден , па цел ЛА фан клуб на чело со тој
STEFAN -KOBE се исмејувавте дека Леброн не бил добар играч КОБИ е подобар оти овој има 5 прстени а другиов нема ниеден :pos:
ПАМТИШ ЛИ ТОА !! CLUTCH , LEQueen ова она .......... ОТИ ДЕНЕС МИ СЕ КАЖУВАШ ТУКА КАКО ГОЛЕМ АДВОКАТ НА МАЈАМИ И ЛЕБРОН !

или коби кога ке го освоел 6-от прстен тогаш ке биде еднаков со Џордан бидејки и двајцата тогаш имаат по 6 прстени ! 6 =6 Стварно точно е бе :pos: !

ајде !

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom