NEW YORK оваа година се the team to beat in the NBA !
Ова е без дилема најдобрата екипа што Knicks ја направиле од самото постоење на тимот, во нивната историја ! Таа екипа од 99-тa, која беше многу блиску до титула, не беше ни приближно комплетна и длабока како оваа моментална екипа! Едноставно волку
наоружани до заби не биле никогаш KNICKS па и генeрално за тим во историјата у НБА јас не се секавам !
Сепак има неколку ситни и досадни работи на кои треба да внимаваат, кои се многу едноставни и лесни за имплементација и немаат врска со талентот и длабината на тимот и квалитетот кој го поседува, но ако ги занемарат може за во плејоф да ги кошта многу, па дури и титула (искрено ова е многу веројатно) !
1) Дисциплина во играта и контрола на темпото кога веке имаат солидна предност! Oваа екипа може најмногу да страда од овој аспект! Имаат одлични шутери и се убедливо најдобар шутерски тим лигава, неприкосновени во шутот за 3 и буквално 10 играчи во тимов можат да плескаат тројки било кое време, буквално да врне од тројки и тука кога им оди шутот нема одбрана , џабе е , у лигава нема тим кој може да им парира на таа игра и буквално да се трка со нив, кој ке постигне повеке тројки ! Иако кошарката не е само шут за 3 !
Е арно ама кога ке направат 10+ разлика непотребно ми форсираат повторно шут од далечина. Последнава утакмица со Мајами пример, од која уште ми течат лиги како со леснотија ги смачкаа шампиониве со 20 разлика ,ко на к_р ташак !
И со Мајами можеа да одат лесно над 30+ но на моменти ми играа ептен неодговорно и лабаво фати шутни .Овој башибозук за Kнicks беше типичен и за плејот минатата година !
Да не го гледаат KNICKS секој натпревар како натпревар за мегусебно курчење кој ке постигне повеке тројки !
2) Егото на Cаrmelo, борбата кој ке биде главната дзвезда у тимот и себичење од други играчи= индивидуализам НЕ ! Нема потреба Carmelo да се прави КОБИ 2 ! На моменти ја претерува. Ај да
разберам да нема играчи па цела игра да ти е на твоите плеки, ама греота е да се жалат оваа година. Зошто себичење !
И JR Smith знае ко CArmelo да се изолира во некоја негова реалност на моменти , ко да игра сам против другиов тим и да нема други играчи и ми солира !
Ако ништо друго едно е кристално јасно: овој тим може многу лесно да створи слободен играч да пуца од чиста позиција и нема потреба да се фура 1 на 1 , па дури и кога нема никој под кош со избрзан напад. Иако е Carmelo дзвер у игра 1 на 1 и сака да игра 1 на 1, ако сака титула треба малце да се скроти !
3) Во тесни утакмици, Prigioni да биде кормилар на бродот па и генерално да биде број 1 плејмејкер за NY . Prigioni стара коска, со одлична прегледност е мајстор за контрола на темпото!
Несебичен, секогаш гледа да заврши работа со перфектно додавање и да извади максимум од моменталната ситуација. Не се замара типот колку и каква му е статистиката. НИКОГАШ!
По соодветен играч не можеа да земат од него! Само играч кој претежно фура европски стил на баскет може да го заузда и скроти овој тим на NY Кој може многу лесно да се олабави и да изгуби контрола во цела таа еуфорија кога врне од тојки! Секако тука е и Kidd кој може да ја играа таа позиција многу добро ,нема дилема, но нему би му одговарало многу повеке да патролира на периметар и да ја држи играта отворена бидејки е одличен шутер за 3 , и многу подобар шутер од prigioni. Двајцата заедно во игра со Prigioni како плеј другарче и тоа може да биде
риииинги ринги РИНГИШПИЛ 
! А и Felton е доста мотивиран и е како прероден, сепак не у лига со овие двајца како организатор на играта, тоа е факт !
кој беше тој Jeremy LIN!........ ...a ?! ........
4) да ми играат knicks со два центри и со Chandler и Amare исто време= НИКАКО ! ПОглупа работа од тоа амин. Непотребно гужвање под кошот. На крајот, кога имам тим каде има со лопата играчи да погодата за 3 и благодарение на одличниот ball movement многу лесно може да се створи вишок играч и се отвора играта, со што NY e како тим многу тежок за чување, треба да си ненормален да играш со овие двајца исто време = самоубиство !
Кога веке го донесоа Brewer, кој е дзвер од одбранбен играч иако SF у комбинација со Chandler e сосема доволен и тимот добива многу во подвижна игра а сепак не страда у одбрана.
Chandler И Amare нека ги делат минутите, нема тука лутење !
перфектен пример е Лакерс , зошто се толку изгубени 2 години наназад и зошто е голема веројатноста да бидат само бледа сенка на 2004 ЛА тимот ако продолжат да ми играат со
2 центри , али за тоа другпат повеке , посебен текст

!
едноставнo и без Amare (што и како ке биде со него ке видиме) вакви какви што се Knicks се ептен
BAD ASS !
============================================================================
Голем предизвик е овој тим за Woodson, па и за било кој тренер, дури и за поискусни тренери да извадат максимум. Играчи има со лопата и квантитет и квалитет на претек. Шведска маса ! Сепак, убавата работа е што Woodson, како специјалист за одбрана и кој од една просечна атланта со 3 играчи успеа да ја направи во тим за респект, која пружаше отпор на јаки тимови и не се даваше така лесно , и не гледам многу да му треба работа во поглед на организција на нападот. Само треба одвреме на време, на по еден timeout да им лупне по една по глава и да ги освести и каже да не фураат дечките толку брза игра ко муви без глави и да одземат троа од гаста !
Многу малку треба овој тим да биде буквално 1 класа над сите "фаворити" во лигава во моментот и без конкуренција !
Јас, иако фан на Бостон, давам поддршка на овој тим , бидејки стварно може да биде пекол и сега му е мајката за NY. Искрено, би ми било мило да лапнат титула, како едно освежување! Се испод титула за KNICKS e утка оваа година ! Не до година .......не другата......сега му е мајката !! а штом се вратија Camby и Thomas врееме е за repeat of 99 !
Мој избор, оваа година за тимови кои прават
orgasm after orgasm
=
од исток KNICKS , за тим од запад DENVER

!!!!