NBA Сезона 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата #LakersMK
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Лелеее, ама им влезе Мело у публика:pos:

Go Knicks вечер.

Да не се предомислуват некој овде на форумот дека Никси се можни фаворити за шампионска титула...? Или сеуште сум единствениот оптимист за мојава екипа. Дај барем овие неутралните да ми дадат подршка малце :D :D Инаку ова не е вистинското лице на Никси... враќањето на СТАТ и ШАМП е од големо значање на екипата, тие двајцата се идеални за време на ротациите... ШАМП одличен дефанзивец... а СТАТ опција + во нападот.

Да не се предомислуват некој овде на форумот дека Никси се можни фаворити за шампионска титула...? Или сеуште сум единствениот оптимист за мојава екипа. Дај барем овие неутралните да ми дадат подршка малце :D :D Инаку ова не е вистинското лице на Никси... враќањето на СТАТ и ШАМП е од големо значање на екипата, тие двајцата се идеални за време на ротациите... ШАМП одличен дефанзивец... а СТАТ опција + во нападот.

Редно е да направат сериозен напредок, баш ги гледав прееска.

И јас како фан на Никси сум голем оптимист за оваа кампања.Имаат искусни играчи,добра клупа,одлични стартери и Кармело! Тренерот поставува одлична одбрана за разлика од лани и + во напад страшно добро течат акциите.

Дали вреди и вечерва да се остане бес спиење,и да се гледаат лејкерси:D?

NEW YORK оваа година се the team to beat in the NBA !

Ова е без дилема најдобрата екипа што Knicks ја направиле од самото постоење на тимот, во нивната историја ! Таа екипа од 99-тa, која беше многу блиску до титула, не беше ни приближно комплетна и длабока како оваа моментална екипа! Едноставно волку наоружани до заби не биле никогаш KNICKS па и генeрално за тим во историјата у НБА јас не се секавам !

Сепак има неколку ситни и досадни работи на кои треба да внимаваат, кои се многу едноставни и лесни за имплементација и немаат врска со талентот и длабината на тимот и квалитетот кој го поседува, но ако ги занемарат може за во плејоф да ги кошта многу, па дури и титула (искрено ова е многу веројатно) !

1) Дисциплина во играта и контрола на темпото кога веке имаат солидна предност! Oваа екипа може најмногу да страда од овој аспект! Имаат одлични шутери и се убедливо најдобар шутерски тим лигава, неприкосновени во шутот за 3 и буквално 10 играчи во тимов можат да плескаат тројки било кое време, буквално да врне од тројки и тука кога им оди шутот нема одбрана , џабе е , у лигава нема тим кој може да им парира на таа игра и буквално да се трка со нив, кој ке постигне повеке тројки ! Иако кошарката не е само шут за 3 !
Е арно ама кога ке направат 10+ разлика непотребно ми форсираат повторно шут од далечина. Последнава утакмица со Мајами пример, од која уште ми течат лиги како со леснотија ги смачкаа шампиониве со 20 разлика ,ко на к_р ташак !
И со Мајами можеа да одат лесно над 30+ но на моменти ми играа ептен неодговорно и лабаво фати шутни .Овој башибозук за Kнicks беше типичен и за плејот минатата година !

Да не го гледаат KNICKS секој натпревар како натпревар за мегусебно курчење кој ке постигне повеке тројки !

2) Егото на Cаrmelo, борбата кој ке биде главната дзвезда у тимот и себичење од други играчи= индивидуализам НЕ ! Нема потреба Carmelo да се прави КОБИ 2 ! На моменти ја претерува. Ај да
разберам да нема играчи па цела игра да ти е на твоите плеки, ама греота е да се жалат оваа година. Зошто себичење !
И JR Smith знае ко CArmelo да се изолира во некоја негова реалност на моменти , ко да игра сам против другиов тим и да нема други играчи и ми солира !
Ако ништо друго едно е кристално јасно: овој тим може многу лесно да створи слободен играч да пуца од чиста позиција и нема потреба да се фура 1 на 1 , па дури и кога нема никој под кош со избрзан напад. Иако е Carmelo дзвер у игра 1 на 1 и сака да игра 1 на 1, ако сака титула треба малце да се скроти !

3) Во тесни утакмици, Prigioni да биде кормилар на бродот па и генерално да биде број 1 плејмејкер за NY . Prigioni стара коска, со одлична прегледност е мајстор за контрола на темпото!
Несебичен, секогаш гледа да заврши работа со перфектно додавање и да извади максимум од моменталната ситуација. Не се замара типот колку и каква му е статистиката. НИКОГАШ!
По соодветен играч не можеа да земат од него! Само играч кој претежно фура европски стил на баскет може да го заузда и скроти овој тим на NY Кој може многу лесно да се олабави и да изгуби контрола во цела таа еуфорија кога врне од тојки! Секако тука е и Kidd кој може да ја играа таа позиција многу добро ,нема дилема, но нему би му одговарало многу повеке да патролира на периметар и да ја држи играта отворена бидејки е одличен шутер за 3 , и многу подобар шутер од prigioni. Двајцата заедно во игра со Prigioni како плеј другарче и тоа може да биде риииинги ринги РИНГИШПИЛ :свиркам: ! А и Felton е доста мотивиран и е како прероден, сепак не у лига со овие двајца како организатор на играта, тоа е факт !

кој беше тој Jeremy LIN!........ ...a ?! ........:pos:

4) да ми играат knicks со два центри и со Chandler и Amare исто време= НИКАКО ! ПОглупа работа од тоа амин. Непотребно гужвање под кошот. На крајот, кога имам тим каде има со лопата играчи да погодата за 3 и благодарение на одличниот ball movement многу лесно може да се створи вишок играч и се отвора играта, со што NY e како тим многу тежок за чување, треба да си ненормален да играш со овие двајца исто време = самоубиство !

Кога веке го донесоа Brewer, кој е дзвер од одбранбен играч иако SF у комбинација со Chandler e сосема доволен и тимот добива многу во подвижна игра а сепак не страда у одбрана.

Chandler И Amare нека ги делат минутите, нема тука лутење !

перфектен пример е Лакерс , зошто се толку изгубени 2 години наназад и зошто е голема веројатноста да бидат само бледа сенка на 2004 ЛА тимот ако продолжат да ми играат со
2 центри , али за тоа другпат повеке , посебен текст :) !

едноставнo и без Amare (што и како ке биде со него ке видиме) вакви какви што се Knicks се ептен BAD ASS !
============================================================================

Голем предизвик е овој тим за Woodson, па и за било кој тренер, дури и за поискусни тренери да извадат максимум. Играчи има со лопата и квантитет и квалитет на претек. Шведска маса ! Сепак, убавата работа е што Woodson, како специјалист за одбрана и кој од една просечна атланта со 3 играчи успеа да ја направи во тим за респект, која пружаше отпор на јаки тимови и не се даваше така лесно , и не гледам многу да му треба работа во поглед на организција на нападот. Само треба одвреме на време, на по еден timeout да им лупне по една по глава и да ги освести и каже да не фураат дечките толку брза игра ко муви без глави и да одземат троа од гаста !

Многу малку треба овој тим да биде буквално 1 класа над сите "фаворити" во лигава во моментот и без конкуренција !

Јас, иако фан на Бостон, давам поддршка на овој тим , бидејки стварно може да биде пекол и сега му е мајката за NY. Искрено, би ми било мило да лапнат титула, како едно освежување! Се испод титула за KNICKS e утка оваа година ! Не до година .......не другата......сега му е мајката !! а штом се вратија Camby и Thomas врееме е за repeat of 99 !

Мој избор, оваа година за тимови кои прават orgasm after orgasm :vozbud: =
од исток KNICKS , за тим од запад DENVER :drk: !!!!

Незнам кој следи ОКС -Хокс, али Џеф Тиг од Хокс прави партали! Нинџа ќе биде ако продолжи со ваква игра.

Незнам кој следи ОКС -Хокс, али Џеф Тиг од Хокс прави партали! Нинџа ќе биде ако продолжи со ваква игра.

Остај тоа испаѓа Самарџиски и Гечевски подобро го чуваат Хорфорд од Ибака и Перкинс:)

ЛАЛ - Детроит меч каде што на ЛА се им оди од рака и е буквално меч за :drk:

И ние смо за нигде,смо нашле село бес кучиња па удри сеа:D.

Се знаеше дека некој ќе плаче, само прашањето беше кој ќе биде (не)среќникот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom