NBA Сезона 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата #LakersMK
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Да не се предомислуват некој овде на форумот дека Никси се можни фаворити за шампионска титула...? Или сеуште сум единствениот оптимист за мојава екипа. Дај барем овие неутралните да ми дадат подршка малце :D :D Инаку ова не е вистинското лице на Никси... враќањето на СТАТ и ШАМП е од големо значање на екипата, тие двајцата се идеални за време на ротациите... ШАМП одличен дефанзивец... а СТАТ опција + во нападот.

ОГРОМНА ПОДДРШКА имаат и од мене Никс сезонава !! :icon_mrgr:

Ми влегоа во око откога го ангажираа Мело, ама сам на плеќи јасно беше дека не може да ги носи. Уште лани покажаа дека шутот ако им тргне се ѓаволски заебани, но ме бендисува тоа што не се комплетно зависни и потпрени на него. Во мои очи имаат најѕверски тандем под кош, а ќе им се исплати и ангажманот на Томас, кој вчера имаше солидна партија.

И да, денес на факс баш дискутиравме за ова, голем плус ќе им биде врзувањето на стариот тандем од Далас, Кид-Чендлер. Се познаваат, доволно долго играа заедно и освоија прстен лани, така да таа стара уиграност од меч во меч ќе доаѓа се' повеќе до израз.

ПС - Мело МВП во регуларниот дел ! :D

Овде има уште еден стар тандем што многу добро функционираше...СТАТ-ФЕЛТОН... додека не премина во Денвер место Кармело. Стат имаше просек по 26-7 кошеви по натпревар. Дали по враќањето на СТАТ ќе функционире пак добро ќе видиме. Инаку од првите 2 утакмици на Никс оваа година забележив дека оваа не важи истото како лани "ако им тргне шутот..." Многу повеќе и побрзо се движи топката и лесно доаѓаат до играч вишок... а веќе кога некој има отворен шут кон кошот зошто да не шутира. А за одбраната немам зборови, вчера ако 76ките си шутираа просечно ќе им се случеше катастрофа... 75% од шутевите им беа изнудени... и за беља на Никс голем процент од нив завршија во кошот.

Ни Мело МВП ќе биди, ни Никси ќе стигнат БАРЕМ блиски до титула.
За то можам по живот да се кладам.

Секоја година истата приказна е со Никси, има мал период во кој ке врзат некоја победа, навивачите одма на небо се креват, титула, мвп ова она, и по некое време баммм никси се назад кај шо биле секогаш = mediocrity

Ни Мело МВП ќе биди, ни Никси ќе стигнат БАРЕМ блиски до титула.
За то можам по живот да се кладам.

Секоја година истата приказна е со Никси, има мал период во кој ке врзат некоја победа, навивачите одма на небо се креват, титула, мвп ова она, и по некое време баммм никси се назад кај шо биле секогаш = mediocrity
Па тука се со Клиперс негде во шансите за титула кога ќе видиш

епа ко ќе видиш на западот имаш 5-6 екипи шо се подобри од било кој на истокот со исклучок на мајами

но и покрај то клиперси сепак имат подобра шанса од никси, пошто никси немат НИКАКВА.

епа ко ќе видиш на западот имаш 5-6 екипи шо се подобри од било кој на истокот со исклучок на мајами

но и покрај то клиперси сепак имат подобра шанса од никси, пошто никси немат НИКАКВА.
Добро ме утепа со аргументиве, неам што да пишам повеќе, Мело нема шанса да земе со Фелтон Стадемаер најдобриот дефанзивец во лигата Чендлер, Новак кој може да иде 10/10 за три итн, ама затоа Грифин што може да испука 0-10 за слободни, Пол кој предходната сезона беше просечен, Џордан кој освен висина нема ништо... они ќе освојат

Добро ме утепа со аргументиве, неам што да пишам повеќе, Мело нема шанса да земе со Фелтон Стадемаер најдобриот дефанзивец во лигата Чендлер, Новак кој може да иде 10/10 за три итн, ама затоа Грифин што може да испука 0-10 за слободни, Пол кој предходната сезона беше просечен, Џордан кој освен висина нема ништо... они ќе освојат

Иако ич не ги сакам Клиперс поради Грифин, што мислам дека е само еден преголем маркетинг и реклама неможеш да кажеш дека Крис Пол е просечен. Дечкото беше најдобриот клач играч претходната сезона + топ 3 асистенци + топ 3 украдени.

после овие глупости шо и да пишиш нема да те сфатам сериозно...

Вечер на Спорт Клуб, САС - Индијана, за тие што не знаат. :)

после овие глупости шо и да пишиш нема да те сфатам сериозно...
Еден аргумент не даде на темава иако стигна да ги отпишеш и Њу Јорк и Лејкерс од титула. Најдов и јас со кој трол да се објаснувам. Терај немора уопште да ме цитираш.

никој не ги отпиша лејкерс ти остај со ванлок шо се заебаваме.... се знае кој се трите фаворити за титула... и ти ако мислиш тука никси спаѓа незнам шо да ти речам...
и ај да не ни почнуваме за споредба на играчкиот кадар помеѓу никси и клиперси.... клиперси имат 10-11 играчи кои можат да донесат 15-20 поени утакмица.... и грифин и пол да имат лоша утакмица сепак голема е веројатност клиперси повторно да победат пошто имат ЕКИПА
а никси живеат на мело и на тројките.. без нив ни против бобкетси нема да победат

Дај бе сериозно ли има навивачи на Клиперс... па и Оклахома... Ако сте деца од 12-14 години ќе ве разберам дека стекнуват симпатии кон некој клуб, и пропорционално на ова е дека немат врска од НБА кошарка и само дрдорат (без навреда за овие што се пронаоѓат овде). Мело е кандидат број 1 за МВП оваа сезона... А за Никс дали се фаворити за титулата нема да зборам... бидејки сум фан и секогаш за мене се претенденти за титула.

П.С. Оваа сезона Оклахома ќе биде разочарување.
--- надополнето: 5 ноември 2012 во 22:55 ---
никој не ги отпиша лејкерс ти остај со ванлок шо се заебаваме.... се знае кој се трите фаворити за титула... и ти ако мислиш тука никси спаѓа незнам шо да ти речам...
и ај да не ни почнуваме за споредба на играчкиот кадар помеѓу никси и клиперси.... клиперси имат 10-11 играчи кои можат да донесат 15-20 поени утакмица.... и грифин и пол да имат лоша утакмица сепак голема е веројатност клиперси повторно да победат пошто имат ЕКИПА
а никси живеат на мело и на тројките.. без нив ни против бобкетси нема да победат

Кажи една позиција каде што Клиперси се подобри од Никси...

Прв ќе го спомнеш Пол и PG позицијата... Ама на оваа позиција Никси ги имат Кид, Фелтон, Приџони, Шамперт... Кој можат да се трансформират во SG и што е една предност повеќе за разлика од Пол кој е класичен PG.

Тебе ти оставам да споредиш SG, SF, F и C

Искшениот Амари и Роние фрикинг Бруер да не се подобри од Блејк и Крафорд? :pos:

И да... Пол, Билапс и Бледсое >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> старците, дебелиот и повредениот. Факт.

Дај бе сериозно ли има навивачи на Клиперс... па и Оклахома... Ако сте деца од 12-14 години ќе ве разберам дека стекнуват симпатии кон некој клуб, и пропорционално на ова е дека немат врска од НБА кошарка и само дрдорат (без навреда за овие што се пронаоѓат овде). Мело е кандидат број 1 за МВП оваа сезона... А за Никс дали се фаворити за титулата нема да зборам... бидејки сум фан и секогаш за мене се претенденти за титула.

П.С. Оваа сезона Оклахома ќе биде разочарување.
--- надополнето: 5 ноември 2012 во 22:55 ---

Кажи една позиција каде што Клиперси се подобри од Никси...

Прв ќе го спомнеш Пол и PG позицијата... Ама на оваа позиција Никси ги имат Кид, Фелтон, Приџони, Шамперт... Кој можат да се трансформират во SG и што е една предност повеќе за разлика од Пол кој е класичен PG.

Тебе ти оставам да споредиш SG, SF, F и C
А бе шо се замараш гарант е дете некое, глеј му го јузерот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom