NBA Сезона 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата #LakersMK
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Џеј Ар Смит и Расел Вестбрук тука се негде со интелигенција.

Брат за да не плесните треба -

Прво и најважно да влезите во плејот, а како што тргнало имате тешки утакмици пред вас а Јута нешто полесни и имат една победа повеќе. Шансите би рекол ви се 50-50 ( 50 ви давам најмногу поради тоа шо Стерн и судиите ќе ви поможат последните утакмици то е сигурно, а и како шо знаеме последните утакмици подобрите тимови најчесто ги одмарат своите ѕвезди. )

Второ и да влезите некако, ќе треба да играте против Оклахома или Спарси прва рунда ( од нас ако губите цела сезона со по 10-15 разлика, незнам како би имале против овие две екипи шанса, и двете екипи имаат плејмејкери шо ќе ве јадат на брзина, а и на Данкан како шо му тргнало незнам кој ќе го запри под обрач )

Е дури сеа ако по некое светско чудо ги помините овие две препреки дури тогаш ќе можите да играте со нас ( ако завршиме 4ти ние, ако завршиме 3ти нема да се сретниме до финале ) ...
а за плескање, од сега наваму тоа ќе ви биди само фетиш.

There's a new sheriff in town, boys. Y'all best get used to it. ;)

Јасно ми е се, но ако по некој терк има ЛА дуел у плеј-оф, ја сум оптимист. Значи ако, колку и тоа сега да звучи научна фантастика.

Dafuq бре, овој не е нормален. :eek:
557955_10151585049041605_377871070_n.jpg

Јасно ми е се, но ако по некој терк има ЛА дуел у плеј-оф, ја сум оптимист. Значи ако, колку и тоа сега да звучи научна фантастика.
Па фала богу за нив си мора да си оптимист. Како шо јас бев за Барса против Милан и покрај негативата од 2 гола. Се е можно во спортот.

Ајде Лејкерси честито пласман во плеј оф ..

Какви местенки значи алал нека им е..

Забивање со скок од левата нога, единствената пречка која ја имаше роуз.(y)
Плус на вчерашното интервју со КС Џонсон, изјавил не ја отфрлал можноста да заигра оваа сезона, односно, кога ќе биде спремен ќе игра.

Луизвил победија во големото НЦАА финале 82-76,баш ми е мило поради дечкото што ја сјеба ногата,браво !!!

Луизвил победија во големото НЦАА финале 82-76,баш ми е мило поради дечкото што ја сјеба ногата,браво !!!
Море што им напраи Хенкок, ги потопи. На крајот и заслужено зема МВП.

катастрофа ќе биди драфтот ова година, ги жалам слабите тимој..

Оваа година драфтот ќе биде составен од:повредени играчи, неконстантни(#23), и исклучително сурови играчи кои уште пред да заиграат славата ги удрила во главата.Тоа се случи и лани со МКГ, голема грешка што отиде на драфтот, да останеше на колеџ барем уште една година ќе се развиеше повеќе и ќе беше спремен за дуел со професионалците.

Оваа година драфтот ќе биде составен од:повредени играчи, неконстантни(#23), и исклучително сурови играчи кои уште пред да заиграат славата ги удрила во главата.Тоа се случи и лани со МКГ, голема грешка што отиде на драфтот, да останеше на колеџ барем уште една година ќе се развиеше повеќе и ќе беше спремен за дуел со професионалците.
Се повеке се таквите играчи на драфтот. Со неполни 19 години влегувамм, славата им удира у глава што викаш и првите неколку години може да им пропаднатат. Мислам дека Баркли или незнам кој беше предложи да биде задолжително барем 2 години да останат на колеџ.

Се повеке се таквите играчи на драфтот. Со неполни 19 години влегувамм, славата им удира у глава што викаш и првите неколку години може да им пропаднатат. Мислам дека Баркли или незнам кој беше предложи да биде задолжително барем 2 години да останат на колеџ.
Не не ако прават воопшто промена на тоа, поарно нека го вратат како што беше порано - т.е да можат играчите уште од средно директно да одат нба. Пошто се гледа дека многу ѕвезди од средно шо одат колеџ - одат пошто мора а не дека ќе се образоват или ќе добијат на некакво искуство (од колеџ до нба има поголема разлика отколку од средно до колеџ ).. ретко кој се враќа и си ја завршва школата... така да до нив зависи, ако мисли дека е спремен и физички и психички нека оди ако не нека продолжи на колеџ... Види ги сите ол-тајм легенди, сите уште од средно биле предодредени дека ќе бидат големи играчи, на некој колеџ му помогнал нормално на пример на Џордан и Вејд пред се. Леброн на пример ако одел колеџ би било само губење на време, пошто очигледно беше дека е спремен и на 18години да игра против најдобрите.
Незнам колку имате слушнато за канаѓанецот Ендру Вигинс, кој уште од сега да оди во НБА сигурен сум дека ќе биде еден од подобрите крила.
За некој треба колеџ за некој не. ( за центарите исклучиво многу повеќе )

Најдобриот проспект после Леброн.

Не не ако прават воопшто промена на тоа, поарно нека го вратат како што беше порано - т.е да можат играчите уште од средно директно да одат нба. Пошто се гледа дека многу ѕвезди од средно шо одат колеџ - одат пошто мора а не дека ќе се образоват или ќе добијат на некакво искуство (од колеџ до нба има поголема разлика отколку од средно до колеџ ).. ретко кој се враќа и си ја завршва школата... така да до нив зависи, ако мисли дека е спремен и физички и психички нека оди ако не нека продолжи на колеџ... Види ги сите ол-тајм легенди, сите уште од средно биле предодредени дека ќе бидат големи играчи, на некој колеџ му помогнал нормално на пример на Џордан и Вејд пред се. Леброн на пример ако одел колеџ би било само губење на време, пошто очигледно беше дека е спремен и на 18години да игра против најдобрите.
Незнам колку имате слушнато за канаѓанецот Ендру Вигинс, кој уште од сега да оди во НБА сигурен сум дека ќе биде еден од подобрите крила.
За некој треба колеџ за некој не. ( за центарите исклучиво многу повеќе )

Најдобриот проспект после Леброн.
Не ми е муабетот воопшто за некакво образование, и тие што седат 4 години не им е до тоа. Се знае зошто идат на колеџ кошаркарите. Уште една година барем малку да се добие на искуство, на зрелост. Инаку НБА многу пази на ова, на почетокот на сезона, пред тренинг камповите ми се чини, им се држат предавања на руки играчите, од играчки до финансиски аспект(многу потребен, пошто негде читав дека голем процент од НБА играчите банкротираат после пензионирање). Значи буквално ги спремаат за секакви предизвици што можат да ги снајдат додека играат. Ама што вреди кога таква им е нацијата...си видел ли ти американец кошаркар да не се куропеца на терен? Многу се ретки таквите, можда Роуз се издвојува тука, како една од поголемите ѕвезди, многу скромен играч.

Затоа оваа сезона у плејоф ке си навивам за Сан Антонио Интернешнал :D, да им покажат на американциве како се игра баскет без курчење. (y)

Вигинс инаку е избран за најдобар проспект од скаутите, некаде читав дека има просеци од 25 поени, 14 скока, 4 асистенции и 4 блокади по утакмица :eek:
На второ место е Џабари Паркер, кој исто така игра крило.Моментално е сениор во познатата средна школа од Чикаго, Симеон, и преку прес конференција изјавил дека ќе оди на колеџ во Дјук.Според некои тие двајца ќе бидат првите два пика на драфтот во 2014, сепак како и да е и двајцата се фрик атлети.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom