NBA сезона 2009/2010

• Креатор на темата Креатор на темата #LakersMK
  • Време на започнување Време на започнување
Коби одигра тимски.. 40минути 12-30 шут од поле.. куул :kesa:

Еве кажи им ти.

ПС убав аватар :pos:

Пошто е исклучен а баш ме интересира што беше кладбата...Ем Кливленд тепаше ем он со туѓо лого...

Иначе за слабата форма на ЛАЛ не се радувам пошто они секогаш најдоброто го чуваат за плајофф и финале.Впрочем таква петорка неможе да игра долго време слабо.Фишер,Коби,Артест,Гасол и Бајнам и еден Ламар Одом како прва резерва...

Коби одигра тимски.. 40минути 12-30 шут од поле.. куул :kesa:

Во цела кариера има по 22 шута на утакмица.Со оглед на тоа што првите две сезони во неговата кариера ги играше по 15 мин(некој бил слеп да го примети талентот) таа бројка е барем 25.Тоа и беше причината за кавгата со Шек пошто Коби знаеше дека доколку Шек остане ќе треба да ги дели сонего топките.После кога виде дека не бива сам дека една сезона ЛАЛ не ни играше плејофф а другата беа на граница да не играат почна да бара трејд.Постапка која гледам брзо му ја заборавија фановите.Не сакам да го напаѓам пошто сум фан на ЛБЏ но тимска игра во него многу не гледам

4та по ред:tapp::tapp::tapp:Шо станува бе, аман веќе:nesvest:

Нема Коби што да ви докажува на вас господа дека е тимски играч, сетете се на плеј офот лани, ама не, мозокот ваш има селективна меморија.

Сега 3 порази по ред и АаАаАаА узбуна за Лејкерс и Коби.

Плеј офот следи наскоро...и цел овај муабет се знае кај ќе ви оди...

Нема Коби што да ви докажува на вас господа дека е тимски играч, сетете се на плеј офот лани, ама не, мозокот ваш има селективна меморија.

Ама финтава е шо ќе бидеме во подредена улога во плеј-офот

Cto bese vcera toa od WADE,ili Miami-Atlanta,D.W.38p,asistenci,trojki "OoooOO MAN"!!

E voa e nesto ramno na klanica,ali bese vistinska borba,prava maska,Barnes-Kobe,mislam deka treba takvi iskri,realni,zelbata za pobeda na dvata tima,i zasluzena pobeda na Orlando,i PRVI 3-RI,PORAZI NA GASOL OD KOGA E VO L.A.
Odlicno bese i vo Toronto,kade sto Thaddeus Young,so 32 poena i brlijantna,
timska igra do pobeda za 76ers od 114-101,malku odmor pa Boston i slagerot
vo Denver so Portland,ili Northwest Divizijata,rivalstvo.

Да реков дека ЛАЛ никогаш не се замара во регуларниот дел.Џабе се ребрат и Далас,Денвер и остали коа ќе го јадат во плајофф иако искрено се надевам дека нема...
А уствари никој нас нема што да ни докажува пошто ни Коби ни ЛеБрон ни Вејд или Ентони не ни знаат дека постоиме за да ни докажуваат нешто.

Меморијата ме држи доволно.Ја враќам 5 години назад.Истиот тим кој газеше 3 години со замената Шекил-Одом станува 11та на Западот.Па следуваше Лето полно со плачки КУПЕТЕ МИ ИГРАЧ.Во тимот со Ламар Одом,Керон Батлер и Владе Дивац(ретко играше) големиот тимски играч успеа да биде само 11ти на Западот...
Ако беше тимски играч со Илгаускас,Гуден,Хјуз и Павловиќ ќе стигнеше до финале... Далеку отидов но да се провоцираме за играчи но да ми кажеш дека мозокот ми е селективен морав да докажам дека можам да се вратам и годнини наназад

Meло ги уби Портланд.:vozbud:

Meло ги уби Портланд.:vozbud:

Да да гледав, им го расплака мамичето, но имаше солидна помош стандардно од Чонси, а и Џеј Ар вчера беше на нивото негово од ланскиот плеј -оф

Сајтлер, нашиот Детроит победи вчера :pos: , конечно после 3 порази по ред. Жртва Хјустон РОкетс после продолжениja

Конечно и Тејшон принс се разбуди, како и Чарли Вилануева кој конечно изигра нешто солидно. Ајде сега само да се среди тимот уште малце, да не избегнат повредите и со јак финиш да влеземо у борба за плеј оф:vozbud:

Да реков дека ЛАЛ никогаш не се замара во регуларниот дел.Џабе се ребрат и Далас,Денвер и остали коа ќе го јадат во плајофф иако искрено се надевам дека нема...
А уствари никој нас нема што да ни докажува пошто ни Коби ни ЛеБрон ни Вејд или Ентони не ни знаат дека постоиме за да ни докажуваат нешто.

Меморијата ме држи доволно.Ја враќам 5 години назад.Истиот тим кој газеше 3 години со замената Шекил-Одом станува 11та на Западот.Па следуваше Лето полно со плачки КУПЕТЕ МИ ИГРАЧ.Во тимот со Ламар Одом,Керон Батлер и Владе Дивац(ретко играше) големиот тимски играч успеа да биде само 11ти на Западот...
Ако беше тимски играч со Илгаускас,Гуден,Хјуз и Павловиќ ќе стигнеше до финале... Далеку отидов но да се провоцираме за играчи но да ми кажеш дека мозокот ми е селективен морав да докажам дека можам да се вратам и годнини наназад

Тоа ако е секогаш ако...и штета што ако стигнеш до финале не даваат трофеи, ај ќе му пуштам е-мејл на Штерн, ќе му речам да даваат панделки, зошто трофеите ги даваат на победниците во финалето, а не на тие што ситгнаа таму.

Тоа ако е секогаш ако...и штета што ако стигнеш до финале не даваат трофеи, ај ќе му пуштам е-мејл на Штерн, ќе му речам да даваат панделки, зошто трофеите ги даваат на победниците во финалето, а не на тие што ситгнаа таму.
Да во секој случај.Ги ценам твоите иронично-духовити постови но мислам дека убаво ме разбра во кој контекст го реков тоа и во кој правец ми одеше пишеното...

Еве и денешнава статија оди во прилог на тоа што го кажав...

When James doesn't play, the Cavs are 9-12 overall since drafting him No. 1 in 2003. They have 10 straight losses dating to 2007 when James is missing from the lineup. The Los Angeles Lakers, meanwhile, won their first four games this season when Kobe Bryant sat out because of a sprained left ankle. Obviously, the Lakers remain a solid team without Bryant. Cleveland is a different story. The Cavs are not a playoff contender without James, whose claim on being the most valuable player to his team - and of the league - showed itself Saturday night in Milwaukee when his absence resulted in a 92-85 loss to the Bucks.

Cleveland-San Antonio bes Tony Parker,koj mozno e da go propusti regularniot del.

Boston ama ytakmica na 6:11,vo 4 cetvrtina,13 razlika,za malku pa stramen
poraz,Rondo i Allen,posebno Allen,prvo 3 za vodstvo,pa Foye od pole za da
vodi Washington,i pobednicka 3 ka na Allen,za kraj,i kamen mi padna od Srcevo,
voa bese kako Finale,a ne regularna utakmica,bravo Boston,koj nervoziii.
Denver go pregazi Portland,Melo 30 poena,ke bide na Zapadot cudesija,doprva.

*Еве и денешнава статија оди во прилог на тоа што го кажав...

When James doesn't play, the Cavs are 9-12 overall since drafting him No. 1 in 2003. They have 10 straight losses dating to 2007 when James is missing from the lineup. The Los Angeles Lakers, meanwhile, won their first four games this season when Kobe Bryant sat out because of a sprained left ankle. Obviously, the Lakers remain a solid team without Bryant. Cleveland is a different story. The Cavs are not a playoff contender without James, whose claim on being the most valuable player to his team - and of the league - showed itself Saturday night in Milwaukee when his absence resulted in a 92-85 loss to the Bucks*

Добро ти озбилен ли си? :helou:

И ти си добар навивач. Ако тим не може без еден играч.. може да се натпреварувате у македонската лига : ))

:back:
*Еве и денешнава статија оди во прилог на тоа што го кажав...

When James doesn't play, the Cavs are 9-12 overall since drafting him No. 1 in 2003. They have 10 straight losses dating to 2007 when James is missing from the lineup. The Los Angeles Lakers, meanwhile, won their first four games this season when Kobe Bryant sat out because of a sprained left ankle. Obviously, the Lakers remain a solid team without Bryant. Cleveland is a different story. The Cavs are not a playoff contender without James, whose claim on being the most valuable player to his team - and of the league - showed itself Saturday night in Milwaukee when his absence resulted in a 92-85 loss to the Bucks*

Добро ти озбилен ли си? :helou:

И ти си добар навивач. Ако тим не може без еден играч.. може да се натпреварувате у македонската лига : ))

А што е тоа што не ме прави добар навивач?Јасно како бел ден е дека уште од 2002 година уште пред да биде ЛеБрон на драфтот,Кливленд игра и постои за него.Прво признание од екс тренерот дека намерно се губело за да се дојде до Џејмс.Кливленд е екипа чија игра е потпрена врз ЛеБрон.Токму тоа сакам да го кажам.Не е проблем некој играч да даде 30 поени.Даде Џејмисон,даде Вест,Кливленд загуби.Ефект од 0-10 без него.Седни изгледај една утакмица на Кливленд и ќе сватиш што ти зборувам.1/4 ја игра цела Кливленд гази,излегува втора Кливленд паѓа.Ако сега ЛеБрон замине од Кливленд со овој ист состав ќе му треба два три месеци да се совземе да се исфрли нов лидер за да почне да побдеува бидејќи има јаки поединци.А вака кога изненадно ќе останат без ЛеБрон брзата трансформација скоро е невозможна

Впрочем тој експертот што ја пишел статијата и дал наслов...
Rob Oller commentary: Without James, Cavs are just another team

Тоа не е до Леброн, тоа е до Мајк Браун. Уште еднаш за тие што не разбраа, ако Кливленд со овај состав што го има не може да стигне до плеј офот,без Леброн Џејмс, спремај ранците и во Ди-лигата.

Тоа што Мајк Браун ја кординира својата цела игра околу Леброн Џејмс, никој не му е крив туку тој самиот, и никој друг.

Дај му го овај состав на Рик Аделман или Мајк Браун, ќе биди поинаков муабетот.

Не може Леброн да е и плејмејкер, и крило, и центар и крилен центар и се...тоа не е правилно, не ни треба така да е. Ама тоа што Мајк Браун го тера Леброн да игра 5 против 1 или можеби Леброн така сака тоа е друго.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom