NBA сезона 2009/2010

• Креатор на темата Креатор на темата #LakersMK
  • Време на започнување Време на започнување
Им го ебавме мамето на 76ерс !!! Рондо и Гарнет зверишта на утакмицата :smir:
96-86:wink:

10та победа у серија, но без Тери доби еден удар у пределот на носот против Минесота, но после тоа играше цело полувреме, а снимките покажале дека има фрактура.Ако има некој иформација колку ќе паузира нека ја постира.
Следни Чикаго :back:
Mavericks' Terry to miss 10-14 days after surgery

:S:S:S :( али тука ќе биде за плејофите.

Ke ima li sili Dallas nagosti vo Chicago,za 11 pobeda po red,bas ke vidime!!!

Dobra utakmica vo Cleveland so Detroit,vodea gostite duri i so 21 razlika,
igraa dobro se do poluvremeto,posle padnaa,vo 3 i 4 cetvrtina,ili ja zajaca
Cavsi odbranata,nemaa odbrana za LeBron so 40 poena,i kako sekogas tim koj mu lezi Detroit,igra posebno motiviran,kaj gostite Prince 23 poena,Hamilton 20po.
76ers doma so Boston,tuka pa obratno se drzea domakinite do poluvreme,
za da Boston,so raspolozen Rondo si delese asistenci,za lesni poeni,i mnogu
polesna pobeda za na kraj,dobar bese i KG so 22 poena.
Toronto so New York,pa bes Bosh,no sega tepaa,blagodarenie na odlicniot,
Sonny Weems so 20 poena,i stresni atraktivni poeni do pobeda,na Toronto.

Далас, Далас, Далас МАВЕРИИИИИКС ! :vozbud::vozbud: Без Тери, Хејвуд, Дампиер, Томас.Браво момци, браво...Сепак Чикаго не е толку слаб без 4ца, кој добиваат по 25 миунти у просек на утакмица.Без центар, газиме.Браво за Карлајал, браво за момците !:vozbud::vozbud::vozbud:
Батлер 24, Марион 18, Дирк 27, Балбоа 24 (лудак) :back:

Доказ колку значи ЛеБрон за Кливленд.Не дека немаше кој да даде 30 коша (Џејмисон и Вест) немаше кој да ја држи играта и да разигрува.Прекината серијата од 6 победи.За во Понеделник се надевам ќе се врати ЛеБрон...

Bostn Celtics го зема ветеранот Michael Finley !

Celtics sign veteran swingman Michael Finley

Michael Finley joins the Celtics with career averages of 15.9 PPG, 4.4 RPG and 3.0 APG.
NBAE/Getty Images

finley_pierce_defense270405.jpg

Finley may play Sunday

For the third season in a row, Boston has dipped into the veteran free agent market and added depth for a title run, this time in the form of former All-Star Michael Finley.

Finley has averaged 15.9 PPG, 4.4 RPG and 3.0 APG in his 14-year career, all while shooting 37.4 percent from 3-point range. He will wear No. 40 for the Celts.

Boston will welcome Finley to the team for its 8 p.m. Sunday night matchup with the Wizards in the Garden, but it's unknown if he will play.

Mix :wink:

охохоооо многу маверикси имало овдека бе :) јас сум за булси но секоја чест за играта ако продолжиме со поразиве црно ни се пишува....
единствено што ме радува е тоа што следната сезона ќе има некој кој ќе игра со роуз :smir:

Ке го :pusk: ли Лејкерс по 3 пат во последните 3 меча??
Искрено се надевам, време е за реванш :vozbud:

Еве и најавата.. :) 20.30 по наше време :helou:
gt64.jpg

Њу Јорк Никс освен што загуби од наслабиот тим во лигата Њу Џерси 93:113, успеа да собори уште еден негативен рекорд во НБА лигата. Ги промаши сите 18 шута за три поени што е најмногу од кога е воведена комплетна статистика во 1986. Досега рекордот го држеше Вашингтон со промашени 16 шута од исто толку обиди.

Спарси победија на гостувањето против Мемфис со 102-92, но лошата вест е што Тони Паркер ја скрши раката па така сега го очекува пауза од 6 недели. Ова е тежок удар за Спарси во борбата за што подобра позиција на Западот пред разигрувањето.

време е да ги победат Лејкерс... go Vince go:vozbud::vozbud:

Ајде Орландо водат со Лејкерси!
п.с.
Барнс:pos2:

Еве кажи им ти.

ПС убав аватар :pos:

Од тоа што ме фати жал колку сте слаби за нас морав хендикеп да ти давам. :pos2:
Ме заболе за аватарот важно ве тепавме, истото што ќе ви се случи против Хјустон. :pos2:

ЛеБрон звер!

Победа на Орландо 96-94.

заслужена победа на орландо секоја чест за играта :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom