NBA сезона 2009/2010

• Креатор на темата Креатор на темата #LakersMK
  • Време на започнување Време на започнување
Самиот ЛеБрон кажа синоќа дека не го очекувале ова од Бостон.Новинарите синоќа го раскинаа од прашања се однесуваа како да Кливленд е веќе елиминиран.Прво Леброн влегува во прес салата овие мирни ко да умрел некој.Првото прашање дали ЛеБрон е влезен во депресија и агонија по поразот...Убаво им рече."Полека момци употребувате многу тешки зборови.Каков е резултатот?4:1 или 1:1.Следува долга серија..."
Леброн во моментов е без сомнение најдобар играч во НБА, дечкото е феноменален (шут, брзина, техника и ред други работи) и далеку од тоа дека серијава ќе биде кратка, но самиот факт што целата петорка на Бостон со исклучок на Перкинс (најголем антиталент од центар кој го имам гледано) па и некој од резервите се класа играчи, еве и Рондо прераснува во еден од најдобрите плејмејкери во лигата, ми дава за прво да кажам дека Бостон има поизгледни шанси да ја добие серијава, од петоркава на Кавси појаки играчи барем според мене се Леброн, Шек уште се држи, Џејмисон и донекаде Мо Вилиамс, останатите немаат некој капацитет, а без добра клупа тешко се доаѓа до титула, да не прогнозираме предвреме, натпреварите се мерак за очи па нека победи подобриот, битно ќе гледаме добра серија :toe:

Леброн во моментов е без сомнение најдобар играч во НБА, дечкото е феноменален (шут, брзина, техника и ред други работи) и далеку од тоа дека серијава ќе биде кратка, но самиот факт што целата петорка на Бостон со исклучок на Перкинс (најголем антиталент од центар кој го имам гледано) па и некој од резервите се класа играчи, еве и Рондо прераснува во еден од најдобрите плејмејкери во лигата, ми дава за прво да кажам дека Бостон има поизгледни шанси да ја добие серијава, од петоркава на Кавси појаки играчи барем според мене се Леброн, Шек уште се држи, Џејмисон и донекаде Мо Вилиамс, останатите немаат некој капацитет, а без добра клупа тешко се доаѓа до титула, да не прогнозираме предвреме, натпреварите се мерак за очи па нека победи подобриот, битно ќе гледаме добра серија :toe:
Да тоа сигурно ќе гледаме добри утакмици.Му фали на Кливленд тоа што му фалеше на Феникс пред 4-5 години.Во многу случаеви синоќа Џејмс се обиде да ги проигра соиграчите и да ги размрда но не успеа.Нормално дека сега предноста е кај Бостон.Го вратија сопствениот терен.Се прави солидна атмосфера во салата на СЕЛТИКС

Перкинс лош центар ??? Ауф која грешка.

Перкинс лош центар ??? Ауф која грешка.
Па поголем антиталент за кошарка од Перкинс јас во живот не сум видел, човекот како прво нема осет за простор, нема шут (не зборам за шут од далечина туку од под кош), нема некој специфичен скок, единствено добро кај него е дуел играта бидејќи е доста крупен, друго друже кај него нема, Рашид Волас е трипати подобар од него, да има Бостон центар од типот на Шек уште сега би го прогласил за шампион, апсолутно никаква корист нема Бостон од Перкинс, центар кој постигнува 4 до 6 поена на утакмица :toe:

Орландо сее страв и трепет низ истокот 114-71 со Атланта во првиот натпревар :)

Орландо сее страв и трепет низ истокот 114-71 со Атланта во првиот натпревар :)

Ги истурија... моментално се игра 1/4 Јута:ЛАЛ изедначено е 20:20
Ајде Џезери одиме на брејк.

Се плашам дека тука завршува серијата.Џексон нема шанса да изгуби ваква предност и пак 4та година со ред испагаме од лејкерс.Ни треба уште еден скап и добар играч

UTRE VECER 2 utakmica PHOENIX-SAN ANTONIO,ke imaat li sili za W ke vidime!!!

ORLANDO-ATLANTA 48 minutno gazenje ili pak macenje,17-0 im napravija i toa
bese se mizerija ili si vleva ATLANTA vo ISTORIJATA na najgolemi playoffs porazi,
114-71,HOWARD 21 poen i 12 skoka,8 dena pauza i 1-0 vo serijata.
LAKERS-UTAH mavaj kade sto najmnogu boli i e naj slabo normalno i logicno,
dominacija vo reket,reket i samo reket,64 poena nasproti 50 na UTAH,skokovi
58 L.A.nasproti 40 mizerni na UTAH,ALL LAKERS GASOL 22 poena 15 skoka,KOBE
30 poena,BYNUM 17 poena so 14 skoka,od 2006 do denes vo STAPLES CENTER,
L.A. nad UTAH so se vaa imaat 16 pobedi po red,ili L.A.-2-UTAH-0,kolku poarna
serija ke bese so DENVER,toa e sto L.A. FINALE ke si igra da ne kazam lesno.

Хехе се виде кој е појак одчична игра на сите.2-0 е сега една во гости да земат готово ќе биде нема мн шанси Јута исцрпени се

Тешко да зема во гости но сепак ќе одат понатаму мислам Лејкерси..Орландо имаат добар состав мислам дека ќе стасаат далеку исто така интересен дуел е Феникс со Сан Антонио.

Тешко да зема во гости но сепак ќе одат понатаму мислам Лејкерси..Орландо имаат добар состав мислам дека ќе стасаат далеку исто така интересен дуел е Феникс со Сан Антонио.
зашто тешко еве втората да ја земат и готово после во Стејплс неможе да изгубат:wink:

Нека ни е честита и втората победа на ЛА ....јас мислам западно финале би било овака Феникс:Лејкерс 1:4 :pos2:

Главната закана за ЛАЛ иде од истокот. Западот беше изедначен, ама сите се класа подоле од Лејкерс.Далас беше најблиску, и пак падна.
Орландо или евентуално Бостон се најкомплетни за да му конкурураат на лејкерс, инаку пак ќе го видиме Фил Џексон шампион, досаден е.

Овие Орландо според мене се фаворити на Истокот.Си имаа прелесен распоред.Бостон и КАВС очи ќе си вадат пола месец и кои и да помине ќе биде релативно прекапан.Сепак ништо немора да значи...Гледам сите сте го отпишале Кливленд!!??!??

Ако Сан Антонио помине со Феникс,мислам дека ќе бидат шампиони на Запад,само густа е работата со Феникс сега,ама верувам дека барем една на гости ќе победат!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom