NBA Playoffs 2013

• Креатор на темата Креатор на темата Johnny Tran
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во НБА за 2013

• Вкупно гласачи
    194
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
и сега ја треба да кажам како оној претходната дека судиите помагаат на пејсерс бош кога му лупна чиста блокада а важеа поени и хиберт на леброн го залепи со лактот ама смешно ќе делува кога хит сами се криви со мизерни вејд и бош тоа е... ајде мајсторка барем дома значи колку толку нека се доведуваат во ред на крај да не викаат кој го изгаси светлото....

Заслужи оваа серија да се игра мајсторка,Индијана заслужи да влезе у финале,само не знам што ќе прае против Спарси бес помошта од клупа.Од друга страна па Мајами е у уште полоша ситуација.Вејд е дух,бледа сенка на оној Вејд што го знаемо.Бош и тој плус сеа има и полесна повреда на зглобот,Ален тапа,Хаслем и Чалмерс една играат,после цела серија ѓи нема.И сеа не знам ако не им иде на овја што ѓи набројав,би требало да им се даде шанса на Милер и Луиз.Па полошо не може да биде,затоа што ваќе и да поминат нема што да бараат против Спарси.

neznam sto gi velicite tolku Spurs...3 utakmici over time igraa so memfis.....a memfis igraa katastrofa.....lani taka zborea i za oklahoma gi zdrobija spurs gotovo sampioni pa gi posraa...

Иако Вејд ми е омилен играч,жално е за ЛеБрон да игра со Вејд и Бош,не ми се верува колку слабо играат и двајцата у овој плејоф,а се ол-стар играчи:)

Иако Вејд ми е омилен играч,жално е за ЛеБрон да игра со Вејд и Бош,не ми се верува колку слабо играат и двајцата у овој плејоф,а се ол-стар играчи:)

Wade e povreden drugar...samo ne e takov tip na igrac da place pred javnosta...

Нема врска тоа со судиите во НБА, грешките се во рамките на нормалата. НБА е сепак, нема пристрасност.

Тоа што Мајами губат е заради слабата одбрана, и заради тоа што Вејд и Бош не играат на ниво. Вејд цела сезона има проблеми со колената, а Бош, кој го знае зошто не игра...

Со здрав Вејд и Бош во форма, немаше да се игра мајсорка.
Бош против Вест и Хиберт нема шанси за доручек ќе го изедат...Како и да е супер мајсторка јака серија нема што ќеиф ми направи. Ќе биде интересно последна и кој и да игра против Спарси ќе биде тесно и интересно. Ќе бидат уморни и едните и другите што е лошо за нив но и проблематично за Спарси нема да имаат одиграно натпревар 9 ден што е многу и може да се оладени. Како и да е Мајами пак е фаворит додуше доста послаб од порано ама пак има најголеми шанси за титула.

neznam sto gi velicite tolku Spurs...3 utakmici over time igraa so memfis.....a memfis igraa katastrofa.....lani taka zborea i za oklahoma gi zdrobija spurs gotovo sampioni pa gi posraa...

Мемфис стигнаа до финале на запад така? Што значи воопшто не се слаби. Истите тие Мемфис беа збришани од Спарс со 4:0, без разлика дали бил со продолженија или не.Јебига, повеке биле концетрирани ги добиле продолженијата, и тоа е дел од натпреварот и кошарката.

Од друга страна Мајами се мачи со тим што игра со 5 играчи цел плејоф(не ја потценувам Индијана, напротив, со само една петорка да се стигне до тука, секоја чест), а они имаат 3 ол стар играчи, од кои еден е најдобар кошаркар у свет, а ја имаат и најдобрата клупа откога го направија овој тим.

Ако некој е величен тука, тогаш тоа е Мајами, и тоа без никаква причина. Што е до мене, во моментов Спарси имаат далеку повеке шанси за освојување.

А за Оклахома, еве спореди го тимот на ОКЦ минатата сезона и овој на Спарс.
Освен што имаат по 2 суперѕвезди и на двете страни, САС доминираат во секој друг поглед. Подобар тренер, подобра клупа, далеку повеке искуство и нешто многу важно: имаат висок играч под кош кој што може да ги буши Мајами, а знаеме дека тоа им е најголема слабост, еве се гледа и во оваа серија.

Мемфис стигнаа до финале на запад така? Што значи воопшто не се слаби. Истите тие Мемфис беа збришани од Спарс со 4:0, без разлика дали бил со продолженија или не.Јебига, повеке биле концетрирани ги добиле продолженијата, и тоа е дел од натпреварот и кошарката.

Од друга страна Мајами се мачи со тим што игра со 5 играчи цел плејоф(не ја потценувам Индијана, напротив, со само една петорка да се стигне до тука, секоја чест), а они имаат 3 ол стар играчи, од кои еден е најдобар кошаркар у свет, а ја имаат и најдобрата клупа откога го направија овој тим.

Ако некој е величен тука, тогаш тоа е Мајами, и тоа без никаква причина. Што е до мене, во моментов Спарси имаат далеку повеке шанси за освојување.

А за Оклахома, еве спореди го тимот на ОКЦ минатата сезона и овој на Спарс.
Освен што имаат по 2 суперѕвезди и на двете страни, САС доминираат во секој друг поглед. Подобар тренер, подобра клупа, далеку повеке искуство и нешто многу важно: имаат висок играч под кош кој што може да ги буши Мајами, а знаеме дека тоа им е најголема слабост, еве се гледа и во оваа серија.

sepak mislam deka miami polesno ke pomine so spurs nego li so indiana...spurs imaat eden motor so gi vozi a toa e tony parker....dodeka indiana se daleku pomitivirani i gladni....ali neiskustvoto pa od druga strana gi kosta mnogu.....ke bide interesno vo sekoj slucaj

Баш ке видам кај ќе бидеш догодина и како ќе го преживееш новиот дел од The Decision. А замисли Леброн се реши да отиде во Лејкерс или пак уште полошо Чикаго.
Кај ќе ти биде крајот јас стварно не знам. Исто и другар ти Џони, пошто им следи ребилд период на Бостон уште сега си сменил дечкото. Die-hard LeQueen фанови. :pos:

Зошто ме мене прашуваш јас за кој ќе навивам догодина, самиот си се прашај ако дојде како што велиш во Чикаго дали ти ќе навиваш за нив затоа што сега го хејташ а догодина можеби ќе го засакаш, којзнае, истото е и за фановите на Лејкерс, ако го замени Коби догодина.

sepak mislam deka miami polesno ke pomine so spurs nego li so indiana...spurs imaat eden motor so gi vozi a toa e tony parker....dodeka indiana se daleku pomitivirani i gladni....ali neiskustvoto pa od druga strana gi kosta mnogu.....ke bide interesno vo sekoj slucaj

А Данкан? :)

ako ne funkcionira dankan i ne e nekoja golema frka za spurs kolku tolku....defanzivno si ja vrsi rabotata sekogas...ali ofanzivno bez toni parker rabotite se mnogu po teski za niv :)
Спарси е поприлично комплексен тим секој си има доста јасна улога и играат доста тимски. Тони е Плеј и се разбира дека е доста важен највеќе поени дава ама зависи и од многу други како и да е ќе биде интересно...јас сум за Инди да оди понатаму ќе им биде полесно ама само полесно никако лесно.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom