NBA Finals 2012

• Креатор на темата Креатор на темата Johnny Tran
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во НБА за 2012

• Вкупно гласачи
    229
  • Гласањето е завршено на .
hello-yes-this-is-dog.png

g1332211432783379777.jpg

:pos:

Мило ми е за ОКС плус првпат да тепаат на гости све дома тепаа сите во полуфиналево :)

Веројатно кога ќе се пензионира Данкан сан антонио ќе ми стани посимпатична екипа..вака многу одвратни се па и плус онај горилата Џексон и тренерот Попович неподносливи се...дајте да гледаме класико во финале Мајами-Оклахома:drk:

Сан Антонио се олд скул екипица нема туку така да се предадат ке биде интересно наредната уткамица.
Вечер на Бостон ке им биде претешко ама Реј Ален се рашутира колку толку Рондо е ѕверка па ке видиме што ке се деси но кај Мајами се враќа Бош па ке биде пеколно тешко за Бостон колку и да им е самодовербата на повисоко ниво.

Немој бе Кевин не ги сечи... - Не, шо ги ебам, ќе ги сечам!

Да Бош се враќа, ова ке му биде прв натпревар после пвоедата, многу битен натпревар.
Сигурно дека е добро спремен, но кога играч се враќа од повреа секогаш постои мала доза на ризик. Тука ја гледам шансата на Селтикси.

Ако Вејд изигра како претходниов натпревар, Бош не се снајде најдобро тука е шансата за предност. Ама видовме дека Вејд во прво полувреме и Вејс во второ се сосема различни.
А и Бостон се чини се единствениот тим кој толку лесно ја губи тешко стекнатат предонст.

Би сакал финале за Селтикси, но мора да се победи воо Мајами, можеби оваа средба е и клучна за целата серија, како што изгледа дека беше претходната вечер за Спарси и Оклахома.

Во НБА ништо не е готово до крај, но изгледа јас поразличен од сите, би сакал да гледам финале, Спарс vs Селтикс. Две „олд скул“ екипи, екипи со одлични играчи и стратеги, па што и да биде тогаш да нежалам.

Мада ЛеБрон сезонава ми гледа како да е решен да земе прстен, сам против сите, ако му успее тоа :cuc:

Јас мислам дека Бостон доколку се избори за мајсторка поголеми шанси за победа ќе има отколку вечерва,ама за да се дојде до мајсторка треба да се тепа гејм 6 да се победи.
Затоа вечер победа и да се заврши работата во ТД Гарден :D

во случај на финале оклахома- мајами , кој ќе ја има предноста на домашен терен ? дека беа со ист скор во сезоната и 1-1 во меѓуебните. ми се чини дека прочитав негде дека оклахома ќе има предност.

Ne znam za vas, ali na mene mnogu mi e pointeresna vecerasnava serija(Miami-Boston), nego li San Antonio-OKC. Kaj okc mnogu se tripaat Harden i drugar mu Perkins, demek ne pravat ic fauli, demek uvek se oni koi se faulirani, a respekt za Durant, najgolem pridones ima za ekipata, ali ne se diga ka ovja dvajcava i Westbrook e isto taka na ramniste od Durant. San Antonio se starata garda, i igraat dosta pretpazlivo sto nalikuva na evropskava kosarka.Vecerasnava serija e baegi pointeresna: Garnet, Pierce,Allen,Rondo isto taka se 'rckaat celo vreme :D, provociraat, no imaat pravo , imaat golemo iskustvo. Od druga strana tuka e James, sto e zivotinja i nema koj da go vardi, i normalno i Wade, a vecerva i pomos ke im dade Bosh. Taka da nekako mi e pointeresna so pojke atrakcii ovaa serija...

Веројатно кога ќе се пензионира Данкан сан антонио ќе ми стани посимпатична екипа..вака многу одвратни се па и плус онај горилата Џексон и тренерот Попович неподносливи се...дајте да гледаме класико во финале Мајами-Оклахома:drk:
:pos:

Од сите Данкан и Попот ти се неподносливи? А тоа што викаш дека Мајами-Оклахома е класико доволно говори за твоето познавање на НБА.

во случај на финале оклахома- мајами , кој ќе ја има предноста на домашен терен ? дека беа со ист скор во сезоната и 1-1 во меѓуебните. ми се чини дека прочитав негде дека оклахома ќе има предност.
Ваљда лотарија :unsure:

Од сите Данкан и Попот ти се неподносливи? А тоа што викаш дека Мајами-Оклахома е класико доволно говори за твоето познавање на НБА.

дете..јас не мислам историско класико туку за оваа сезона..а реално Мајами и Оклахома оваа сезона ја играат најатрактивната и најбрзата кошарка плус кај нив настапуваат двата најдобри играчи за оваа сезона Џејмс и Дурант кои водеа мртва трка за МВП..сега не знам по која логика не се најдобри овие екипи за оваа сезона??..или можеби Лејкерс требаше да игра во финале?:pos:..за овие ... од Спарс тоа е само вкус

Зашто вреѓање???
Стоките од Спарс,па они беа први на запад,Мајами втори беа зад Чикаго,ако играле најбрза кошарка и најатрактивна што не беа први во регуларен дел?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom