ВАКА ВИКА : СЕ МОЛАТ РОМИТЕ ДА НЕ ПРАВАТ ЦИГАНСКИ ФИНТИ
(за ЛА ова е ептен на место!!!!!!!)
јас го бранам Мајк (не дека нема и тој одговорност, ама дека е НАЈВИНОВЕН е просто детски и смешно !)
последниве две сезони ЛА играат многу неконзистентно, тоа значи независно кој им е противник,
појак или послаб тим, они не се кадарни да ја задржат предноста и да финишираaт со утакмицата на рает, со победа или народски кажано ЕБИ ВЕТЕР ТИМ ! Дали плејоф или регуларен дел, ама воопшто тоа не менуваше ништо (Лакерс и оваа и минатата сезона ги следев со преку 40 утакмици по сезона, иако не ги сакам )
дали предност во прва четвртина или последна четвртина, скоро секоја 2 партија, 10-15 разлика брзо ги продаваа за 2-3 минути (ај во ред, НБА е, предноста ништо не значи), ама кај ЛА тоа им стана заштитен знак, во негативна смисла (и ФИл Јексон минатата сезона кога беше, го имаше ова, да не се правиме улави, кој гледал знае, триаголници,квадрати, геометрија дрн дрн, тие финти не палат веке)
1. 2 утакмица Денвер, Лакерс од +19 разлика во последна четвртина одат на +4, спасија глава некако !
2. прва утакмица Далас минатата година, Ла +17 разлика, ја губат утакмицата !
3. 2 утакмица ОКЦ, Стив Блејк сам, чиста позиција, можеше да ги реши и да биде јунак како со Денвер, најзалужен за тоа што Лакерс добуткаа со 5/6 за 3 седма утакмица, ама промаши=
и Мајк Браун треба место него да погоди за 3 !!!!
4. 7 утакмица, Денвер се врака од -18 поени !!!!! на +3 за помалку од 5-6 мин, алоооооооо 7 утакмица еј, спасувате глава едвај ОК !
5. 4 утакмица ОКЦ, Лакерс последна четвртина продавааат +13, ја губат утакмицата !
значи ова се сите ТАЗЕ одлични примери за недисциплираната игра на ЛА во плеј минативе 2 години (во регуларен дел има еден тон вакви утакмици, не се памтат веќе) дали Браун или Фил, јас никаква разлика по исходот и резултативе не гледам !!!!!!!!!!!!!!!!
и сега кај е тука Мајк Браун како тренер крив, затоа што играчиве не умеат да ја одржат предноста и колабираат редовно кога треба најповеќе??!!!
и што треба повеќе да им црта и советува освен да ги удри 2 пати по ТИКВА (како што Фил ги маваше и Гасол и Бајнум) и да има каже =.....
Другарчија, утакмицата се игра 48мин, немој да ја посерете !!!!! .............
Па не знам кој испадна поголемо магаре , Фил или Браун во плејоф, со оглед на резултатот, годините и искуството ?!
кој е крив што Мемфис првата со Клиперс прокоцкаа 22 разлика за 8 мин. ???!!! КОј е крив па Клиперс што испаднаа убедливо најголеми магариња и 24 разлика на 2:0 дома ги утнаа ??? Кој е крив Бостон што против една умрена Филаделфија 18 разлика ги продадоа пред 2 дена ???!!!! КОј е крив што Далас кога губеа 0:3 на домашен, последната партија со ОКЦ последна четвртина 15 разлика утнаа ?!
Тренерите на овие тимови или пак самите играчи со еден куп брзо прокоцкани напади, многу непотребни грешки, пад во играта, неконтролиран напад и темпо = крајно неодговорна игра ???????!!!!!
Едноставно, било кој тим, кој ке направи посолидна предност и бргу ја губи , многу смешно е и неодговорно е да се бара пред се вината кај тренерот, затоа што играчите не успеале да ја задржат ! Тоа дека Лакерс немале играчи, клупа, ротации ова она, се само ефтини изговори. Па една Филаделфија против Чикаго и Бостон со колку играчи игра ??! Бостон зарем со колку играчи игра?????!!! за Индијана исто така ???!!! Мајами со колку игра ????????! Клиперс, Utah исто така !
единствени тимови оваа година у плеј кој имаат длабина , ширина и се перфектен микс од младо и старо се Денвер, Далас, Спарс. Два од нив ги нема повеќе, така да колку се толку се играчи , играш со тоа што ти е на располагање. ТОА Е !
И ДАЈ ДОСТА ТОА ФРАЗИТЕ ОД ТИПОТ БИЛО СРАМОТА ШТО ГУБЕЛЕ, ДРУГИВЕ ИМАЛЕ СРЕЌА, МОЖЕЛО ПОВЕЌЕ, СТЕ ДОМИНИРАЛЕ, ДА БИЛ ОВОЈ ДА БИЛ ОНОЈ, кога едноставно игравте против подобри тимови. А и онака не заслуживте втора рунда, дури и Мајк бил крив на крајот !
Добар текст, за тоа кој е одговорен кај ЛА (пред 2 дена) , оти да не испадне дека јас лажам (иако ставив многу повеке примери а и типов не ја откри Америка !)
Тие што мислат поинаку после овие "аргументи", нека си тераат така, нека си цртаат шеми, нека си праат БАЈРАМ. Само да знаете нема Мајк Браун да се самоубие оти Лакерс завршиле во 2-ра рунда
!
Ineffective players, not coach Mike Brown (center), may be to blame for L.A.'s current playoff state. http://www.nba.com/2012/news/features/scott_howard_cooper/05/21/los-angeles-lakers-playoffs-going-splat/index.html