NBA Finals 2012

Кој ќе биде шампион во НБА за 2012

• Вкупно гласачи
    229
  • Гласањето е завршено на .

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.980
Поени од реакции
34.367
Ццц само Мајк Браун ви е крив за се.. како стигнуваа Кливленд секоја година до конф. финале со него со уште послаб состав околу Џејмс од овај околу Коби? Па нели Коби е многу поголем играч од Џејмс?!
И второ како сакате Бајнам и Гасол да играт добро кога Коби има 0 асистенции и 30+ шутови
Факт е дека фановите на Лејкерс ( или па на Коби?!?! тешко е да се кажи навистина ) никогаш нема да бидат задоволни, типични 'gloryhunters'

Ти сериозно мислиш дека разбираш нешто?
Претпоставувам врв на поимањето за играта ти е тапшањето по рамо со другарчињата кога се радувате на лоб поени.

Ајде „стручњаку„ пошто ти разбираш а ние не, одговори го ова: кој е крив кога еден тим во секоја 4та четвртина од една плејоф серија константно не може да додаде топка во рекетот а има доминантен центар плус еден од најумешните (не сум јас крив што така се преведува skilled) центри/крила од 7+фити во играта?

И пред да продолжиш со мозочните прдежи, прочитај го ова:
http://forum.kajgana.com/threads/nba-playoffs-2012.60202/page-79#post-5023695

Член од
23 август 2010
Мислења
39.490
Поени од реакции
114.485
Ццц само Мајк Браун ви е крив за се.. како стигнуваа Кливленд секоја година до конф. финале со него со уште послаб состав околу Џејмс од овај околу Коби? Па нели Коби е многу поголем играч од Џејмс?!
И второ како сакате Бајнам и Гасол да играт добро кога Коби има 0 асистенции и 30+ шутови
Факт е дека фановите на Лејкерс ( или па на Коби?!?! тешко е да се кажи навистина ) никогаш нема да бидат задоволни, типични 'gloryhunters'
Друже искролај две-три страни поназад ја и Ванлок убаво нацртавме што е проблемот у Лејкерси, да не се повторувам сеа пак.
Честито нека е пласманот на ОКС во финале, стварно ми е мило за нив, одличен тим се, млад, перспективен, со одличен тренер и тим кој има страшна тимска хемија, нешто што е најбитно во кошарката.
Да не си го барам постот сеа каде пишав 4-1 за Оклахома, едноставно ми мирисаше на ваква работа, знаев дека Ел Еј немаше да издржат со овој залетан тим на Оклахома. Сепак мислам дека ќе гледаме добри конференциски финалиња, на западот тоа се знаеше али на истокот претеше опасност од дуел меѓу Индиана-Филаделфија што ќе беше разочарување за сите гледачи низ светот. Иако не сум за Мајами стварно сакам да пројдат у финале, да гледаме вистинска кошарка. :)

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.980
Поени од реакции
34.367
знаев дека Ел Еј немаше да издржат со овој залетан тим на Оклахома.
Стефан, триаголникот + Фил Џексон и ЛА ќе ја добиеше серијава во 7 или можеби 6 натпревари. Со триаголникот проаѓаат и подпросечни плејмејкери а ЛА ја загуби серијава со проблеми во нападот и неможноста да проигрува во рекетот. Фил ќе најдеше начини да го проигрува Бајнам под кошот. Тука во плејоф жештината се разликуваат добрите од просечните тренери. Брукс не е којзнае каков невероватен тренер ама фундаментите добро си ги поставил а квалитетот на самиот тимот ги покрива пропустите. На Мајк Браун му требаше да загуби цел прв натпревар за да ја адаптира одбраната а нападот (посебно завршниците) воопшто не умееше да ги постави како што треба.

Да има сега малку акал Џим Бас (како што нема) ќе гледа по секоја цена да го земе СВГ и да направи перестројка во тимот.

Рунчев

Esi mi dobaaar
Член од
29 мај 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
191
Кога ќе направи Лејкерс тим што е конкурентен за титула, и кога ќе го стави некој Коби во ред(Фил Џ) тогаш може муабет да правеме, а вака тимот ми личи како нашата репрезентација у ракомет, ако му појде на Кире(и ако ја погоди тој тактиката) сите ќе го јадат стапот. Инаку за титулата не знам зашо толку ги форсирате Оклахома, јест да играат прекрасно, али никој не рече нешто за Спарси? По мое Спарси се новиот Далас од ланскта сезона, а во целата ситуација само ми е криво Леброн Џејмс :)

Член од
17 мај 2011
Мислења
1.368
Поени од реакции
2.886
Има некој информација кога почнува конф финале САС-ОКС. Многу јака серија мора да се гледа. Од секогаш западот ми бил поинтересен од Исток. Додуше ако е финале Мајами-Бостон и тоа ќе биде јако.
Во недела мислам ќе биде првата утакмица.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.490
Поени од реакции
114.485
И јас сум со истото мислење, предоминантни се Лејкерси во рекетот за да дозволат вакви дебакли. Кога велам дебакл мислам на играта во рекетот каде Лејкерси најмногу потфрлија, а особено во последните четвртини од сите натпревари. Затоа и повеќе требаше да го игра Џордан Хил од проста причина што Бајнам беше чуван од напред, значи Перкинс стоеше пред него и све што требаше да се направи е да се качи Гасол на висок пост и да џитне цепелин накај Бајнам. Арно ама Ибака убаво го затвараше Гасол, е сеа у ваква ситуација се праи демаркирање ко што праи Блејк Грифин и тука плејот му фрла цепелин на тој што искочил на висок пост (кој ме разбра ме разбра).
Затоа триаголникот, што го спомна Ванлок е совршената варијанта за ваквиот стил на одбрана. И да не заборавам да споменам дека Ламар Одом фалеше и тоа премногу, таков човек од клупа нема да се роди долго време, али очигледно оваа сезона не му се играше кошарка, сакаше емисии да снима со Клои Кардашиан.
Клупата на Лејкерси оваа година изгледаше: Блејк, Барнс, Хил (за во плеј оф зборам). Од сите овие допринос даде Блејк на една утакмица и Хил на една. Една причина е минутажата, друга причина е лимитираноста на нивните обврски. Изгледа Браун им кажал чим примат топка да ја додадат на Коби или некој од првата петорка, како на малине деца од 10 години кога им викаат, кога почнуваат да тренираат. Со 43 минути минутажа на 4ца од првата петорка, освен Сешнс, Оклахома не може да се пројде, не може ни Сан Антонио, не може ни Мајами, ФАКТ!
За следна сезона како знаат нека го бркаат само да не го гледам веќе на клупата на Лејкерс. Оваа сезона може Лејкерс немаше капацитет за титула, но имаше капацитет за нешто повеќе од срамен пораз од 4-1 во кој изгубија две добиени утакмици.
Едит: Рунчев Нема што Коби да се става во ред, има 33 години и премногу искуство има за да прави детстки глупости, проблемот беше што Коби знае многу повеќе од Мајк Браун за кошарката, а тоа е мизерија,играч да знае многу повеќе од тренерот. Нормално дека човекот ќе го фати нервоза и сам ќе ја грабне таблата и ќе им нацрта некоја акција на соиграчите.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Лејкерси изгубиле...fuck yea каква одлична вест..сега можам на рает да си гледам плеј оф..уште сан антонио и мајами да испаднат и оваа ќе испадни сезониште упм:D

Член од
1 март 2009
Мислења
8.633
Поени од реакции
10.353

Ти сериозно мислиш дека разбираш нешто?
Претпоставувам врв на поимањето за играта ти е тапшањето по рамо со другарчињата кога се радувате на лоб поени.

Ајде „стручњаку„ пошто ти разбираш а ние не, одговори го ова: кој е крив кога еден тим во секоја 4та четвртина од една плејоф серија константно не може да додаде топка во рекетот а има доминантен центар плус еден од најумешните (не сум јас крив што така се преведува skilled) центри/крила од 7+фити во играта?

И пред да продолжиш со мозочните прдежи, прочитај го ова:
http://forum.kajgana.com/threads/nba-playoffs-2012.60202/page-79#post-5023695
Па, Мајк Браун нели експерту?
--- надополнето: 22 мај 2012 во 13:39 ---
Лејкерси изгубиле...fuck yea каква одлична вест..сега можам на рает да си гледам плеј оф..уште сан антонио и мајами да испаднат и оваа ќе испадни сезониште упм:D
Па ти како шо гледам многу разочаран ќе бидиш во финалето :pos:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.980
Поени од реакции
34.367
Освежувачки различно е кога ќе видиш некој да е толку задоволен од пласман во втора рунда од плејофот... дури и ако таму ги исчистиле со метла.

Член од
14 мај 2012
Мислења
29
Поени од реакции
19
ВАКА ВИКА : СЕ МОЛАТ РОМИТЕ ДА НЕ ПРАВАТ ЦИГАНСКИ ФИНТИ
(за ЛА ова е ептен на место!!!!!!!)

јас го бранам Мајк (не дека нема и тој одговорност, ама дека е НАЈВИНОВЕН е просто детски и смешно !)

последниве две сезони ЛА играат многу неконзистентно, тоа значи независно кој им е противник,
појак или послаб тим, они не се кадарни да ја задржат предноста и да финишираaт со утакмицата на рает, со победа или народски кажано ЕБИ ВЕТЕР ТИМ ! Дали плејоф или регуларен дел, ама воопшто тоа не менуваше ништо (Лакерс и оваа и минатата сезона ги следев со преку 40 утакмици по сезона, иако не ги сакам )

дали предност во прва четвртина или последна четвртина, скоро секоја 2 партија, 10-15 разлика брзо ги продаваа за 2-3 минути (ај во ред, НБА е, предноста ништо не значи), ама кај ЛА тоа им стана заштитен знак, во негативна смисла (и ФИл Јексон минатата сезона кога беше, го имаше ова, да не се правиме улави, кој гледал знае, триаголници,квадрати, геометрија дрн дрн, тие финти не палат веке)

1. 2 утакмица Денвер, Лакерс од +19 разлика во последна четвртина одат на +4, спасија глава некако !
2. прва утакмица Далас минатата година, Ла +17 разлика, ја губат утакмицата !
3. 2 утакмица ОКЦ, Стив Блејк сам, чиста позиција, можеше да ги реши и да биде јунак како со Денвер, најзалужен за тоа што Лакерс добуткаа со 5/6 за 3 седма утакмица, ама промаши= и Мајк Браун треба место него да погоди за 3 !!!!
4. 7 утакмица, Денвер се врака од -18 поени !!!!! на +3 за помалку од 5-6 мин, алоооооооо 7 утакмица еј, спасувате глава едвај ОК !
5. 4 утакмица ОКЦ, Лакерс последна четвртина продавааат +13, ја губат утакмицата !

значи ова се сите ТАЗЕ одлични примери за недисциплираната игра на ЛА во плеј минативе 2 години (во регуларен дел има еден тон вакви утакмици, не се памтат веќе) дали Браун или Фил, јас никаква разлика по исходот и резултативе не гледам !!!!!!!!!!!!!!!!

и сега кај е тука Мајк Браун како тренер крив, затоа што играчиве не умеат да ја одржат предноста и колабираат редовно кога треба најповеќе??!!!

и што треба повеќе да им црта и советува освен да ги удри 2 пати по ТИКВА (како што Фил ги маваше и Гасол и Бајнум) и да има каже =.....Другарчија, утакмицата се игра 48мин, немој да ја посерете !!!!! .............

Па не знам кој испадна поголемо магаре , Фил или Браун во плејоф, со оглед на резултатот, годините и искуството ?!

кој е крив што Мемфис првата со Клиперс прокоцкаа 22 разлика за 8 мин. ???!!! КОј е крив па Клиперс што испаднаа убедливо најголеми магариња и 24 разлика на 2:0 дома ги утнаа ??? Кој е крив Бостон што против една умрена Филаделфија 18 разлика ги продадоа пред 2 дена ???!!!! КОј е крив што Далас кога губеа 0:3 на домашен, последната партија со ОКЦ последна четвртина 15 разлика утнаа ?! Тренерите на овие тимови или пак самите играчи со еден куп брзо прокоцкани напади, многу непотребни грешки, пад во играта, неконтролиран напад и темпо = крајно неодговорна игра ???????!!!!!

Едноставно, било кој тим, кој ке направи посолидна предност и бргу ја губи , многу смешно е и неодговорно е да се бара пред се вината кај тренерот, затоа што играчите не успеале да ја задржат ! Тоа дека Лакерс немале играчи, клупа, ротации ова она, се само ефтини изговори. Па една Филаделфија против Чикаго и Бостон со колку играчи игра ??! Бостон зарем со колку играчи игра?????!!! за Индијана исто така ???!!! Мајами со колку игра ????????! Клиперс, Utah исто така !

единствени тимови оваа година у плеј кој имаат длабина , ширина и се перфектен микс од младо и старо се Денвер, Далас, Спарс. Два од нив ги нема повеќе, така да колку се толку се играчи , играш со тоа што ти е на располагање. ТОА Е !

И ДАЈ ДОСТА ТОА ФРАЗИТЕ ОД ТИПОТ БИЛО СРАМОТА ШТО ГУБЕЛЕ, ДРУГИВЕ ИМАЛЕ СРЕЌА, МОЖЕЛО ПОВЕЌЕ, СТЕ ДОМИНИРАЛЕ, ДА БИЛ ОВОЈ ДА БИЛ ОНОЈ, кога едноставно игравте против подобри тимови. А и онака не заслуживте втора рунда, дури и Мајк бил крив на крајот !

Добар текст, за тоа кој е одговорен кај ЛА (пред 2 дена) , оти да не испадне дека јас лажам (иако ставив многу повеке примери а и типов не ја откри Америка !)
Тие што мислат поинаку после овие "аргументи", нека си тераат така, нека си цртаат шеми, нека си праат БАЈРАМ. Само да знаете нема Мајк Браун да се самоубие оти Лакерс завршиле во 2-ра рунда :pos: !

Ineffective players, not coach Mike Brown (center), may be to blame for L.A.'s current playoff state. http://www.nba.com/2012/news/features/scott_howard_cooper/05/21/los-angeles-lakers-playoffs-going-splat/index.html

А

Анноун

Гостин
Zaklina25 за модератор !

Вечер мислам дека Мајами лесно ќе победи , но вкупно серијата ќе оди во 7ми меч според мое мислење.

Член од
14 мај 2012
Мислења
29
Поени од реакции
19
КАКВА ЖУРКА ИМАШЕ ВО ТД ГАРДЕН (y) ....................ЛУПАШЕ BASS-от ЦЕЛА ВЕЧЕР...............ГИ ПОДУЈА :vozbud: ФИЛИ ПАК , МЕРАКЛИИ ЗА ЈАК БАС.............ДА ПУКА :drk: !

абе убооооо рекле, треба со басот да се биде умерен :pos:

http://espn.go.com/blog/truehoop/post/_/id/43360/an-unprecedented-boost-from-bass

Член од
1 март 2009
Мислења
8.633
Поени од реакции
10.353
Освежувачки различно е кога ќе видиш некој да е толку задоволен од пласман во втора рунда од плејофот... дури и ако таму ги исчистиле со метла.
Па сум задоволен, за еден ваков млад тим со 3 нови играчи во прва петорка, со многу слаб и неискусен тренер, со разни повреди низ цела сезона и губење на ветеранот и лидерот во тимот Билапс и покрај сите тие работи стигнаа до 5то место, ги победија опасните Мемфис за кој околу 85% нба фанови беа сигурни дека ќе поминат. Не очекував дека толку слабо ќе изиграт со Спарси, ама то е то искуството си го направи своето, а и Блејк и Пол играа со повреди, а и големината на Попович си го направи своето.
Не се сите како тебе, глорихантери и плукачи по свои играчи ( освен Коби нормално )

Johnny Tran

You OK, Freckles?
Член од
25 јануари 2011
Мислења
1.943
Поени од реакции
1.363
ја кога думав дека лејкерџиите плукат по сите други освен по коби, сите улав ме правеа
сега не та не, мајк браун бил крив :tapp: смешки

Kajgana Shop

На врв Bottom