NBA драфт, трансфери, шпекулации

• Креатор на темата Креатор на темата маркетар
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
њу орлеанс океј тимче направија

дејвис
андерсон
тајрик
гордон
холидеј

Не знам колку е паметен потегов со Тајрик он е се уште ѕверски играч само ради повредите и лошата ротација што му ја даваа Пол Вестфол и Кит смарт (кој што се btw ужасно лоши тренери) он играше слабо. Треба да го шитнат Џимер дечкото е сегде само не за у нба. Фали крило кај Кингси, добро крило. Не знам што им е финтава со плејмејкериве, го имаат Томас кој што имаше доста солидна сезона, тука е и Бен сега... Али ми се свиѓа Вивек Ранадиве, новиот газда на Кингси, се гледа желен е да направи шампионски тим заедно со Мајк Мелоун, они се главни „виновници“ за тоа што се случува моментално со голден стејт. Ќе видиме.

Во Белинели, САС го добија она што му фалеше во финалето со Мајами, и по заминувањето на Џексон. Ако го зачуваат истиот тим (незнам Ману дали одлучи за пензија или не), плус Белинели, Спарси пак ќе бидат главни фаворити на западот.

Во Белинели, САС го добија она што му фалеше во финалето со Мајами, и по заминувањето на Џексон. Ако го зачуваат истиот тим (незнам Ману дали одлучи за пензија или не), плус Белинели, Спарси пак ќе бидат главни фаворити на западот.

Уште 2 години продолжи.

Тајрик сигурно нема да игра 3ка во Пеликанс. Поради тие глупи ротации на позиции, од плеј во крило, кариерата му тргна во надолна линија. Од 20-5-5 падна на 17-4-4. Сигурно ќе му биде бек партнер на Холидеј и би можел да го замени на плеј позицијата кога ќе одмара Холидеј. Гордон можат слободно да го трејдат за некој добар центар пошто Лопез оди во Портланд. Ќе биде ептен тешко и неизвесно за иднината на оваа двојка. Не се знае како ќе функционираат. И двајцата мора да ја имаат топката за да играт во полза на тимот. Тајрик не е шутер за да функционираат лесно со пик игра и мисмеч. Несомнено е дека ќе бидат подобри, ама не реално е премногу да се очекува од нив.

BREAKING: Andre Igoudala has officiall signed a 4 year $48 million deal with the Warriors!! If you can't beat em, join em!

Warriors sent out Richard Jefferson and Andris Biedrins to the Jazz to clear cap space for this room.

:cuc:

Кари, Томсон, Иги, Ли и Богут, солидно тимче си праат ГС, и ќе бидат ептен интересни...
Го сакав Иги у Детроит но тоа е...

Иначе

Калдерон у Далас официјално 29 мил, 4 години загарантирани сите
Мејо 24 мил, 4 години у Милвоки...
Крис Копленд 6 милиони 3 години у Пејсерс
Рос Вајт у Фили, овој беше тој што има страв од летање така ?

Монта изглеа у Денвер ќе иде...

Џо Думарс најмногу впечаток му оставил на Џош Смит кој најверојатно ќе потпише за Детроит деновиве, како и Чонси Билапс....:vozbud:

Падна, главното домино и веднаш се раздвижи пазарот.

Хјустон, очекувам и Josh Smith да го лапне покрај Howard.
Голден Стејт заврши одлична работа со трејдот со Јута за да може да го потпише Iguodala. Подобар фит за Iguodala здравје.
Милвоки продолжува да се самоуништуа со глупави договори.
Атланта го грабна Millsap за 2 години со пристоен договор, а Далас Calderon. Сепак овие два тима имаат уште место и очекувам уште засилувања од нив.

Хјустон и Голден Стејт може да се каже дека се приклучуваат кон кандидатите за титула од следната сезона. Денвер и Лејкерс ќе паѓаат.

Бојан Богдановиќ ја напушта Европа и оди во Нетс.Ќе има сигурно солидна минутажа,бидејќи само Пирс го имаат на таа позиција.
Можеби и Телетович ќе добие повеќе минутажа,ќе лупаат тројки.:pipi:

Chris Paul - Clippers - 5 years, $107 million
Dwight Howard - Rockets - 4 years, $ 100 trillion billion zillion
Josh Smith
Andrew Bynum
Andre Iguodala - Warriors - 4 years, $48 million
Al Jefferson - Bobcats - 3 years, $41 million
Nikola Pekovic
Manu Ginobli - Spurs - 2 years, $14 million
Tyreke Evans - Pelicans - 4 years, $44 million
Paul Millsap - Hawks - 2 years, $19 million
David West - Pacers - 3 years, $36 million
Andrei Kirilenko
OJ Mayo - Bucks - 3 years, $18 million
JR Smith - Knicks - 4 years, $24.7 million
Brandon Jennings
Jose Calderon - Mavericks - 4 years, $29 million
Monta Ellis
Kevin Martin - Timberwolves - 4 years, $28 million
JJ Redick - Clippers - 4 years, $27 million
Kyle Korver - Hawks - 4 years, $24 million
Tony Allen - Grizzlies - 4 years, $20 million
Darren Collison
Chris Kaman
Andray Blatche - Nets - 1 year, $1.4 million
Jarrett Jack
Tiago Splitter - Spurs - 4 years, $36 million
Carl Landry
Chris Copeland - Pacers - 2 years, $6 million
Earl Clark - Cavaliers - 2 years, $9 million
Nick Young
Chase Budinger - Timberwolves - 3 years, $16 million
Matt Barnes - Clippers - 3 years, $11-$12 million
Mo Williams
Martell Webster - Wizards - 4 years, $22 million
Elton Brand
Jeff Teague
Gary Neal
Devin Harris
JJ Hickson
Dorell Wright
Zaza Pachulia
Marco Belinelli - Spurs - 2 years, $6 million
Mike Dunleavy - Bulls - 2 years, $6 million
Pablo Prigioni - Knicks - 3 years, $6 million
CJ Watson - Pacers - 2 years, TBD
Tyler Hansbrough
Chauncey Billups
Eric Maynor - Wizards, 2 years, $4.1 million
Timofey Mozgov
Francisco Garcia
Nate Robinson
Carlos Delfino
DeMarre Carroll - Hawks - 2 years, $5 million
Samuel Dalembert
Josh McRoberts - Bobcats - 2 years, $6 million
Dahntay Jones
Anthony Morrow
Will Bynum
Jason Maxiell

ако го лапат и Џош Смит Хјустон , ќе имаат страшна петорка

Лин
Харден
Парсонс
Смит
Хауард
:cuc:

Мада ништо не се знае , и лани за Лејкерси сите викаа шампиони ќе биле па едвај у плејоф се пласираа :D.
Исто кејф ми е за Игудала што отиде во ГС, знаеме сите колку простор отвара Игудала и каква способност за пенетрирање во одбраната на противникот има, така да ќе бомбардираат со тројки Томпсон и Стеф Кари. Ќе биде многу интересно , едвај чекам да започне новата сезона... :)

Микс го постирал ова.Големо ривалство се осеќа во воздухот за нареднава сезона.

1016770_665431980137993_854800301_n.jpg

раднаскела - Имаш информации за Бајнам и Ник Јанг ?

Исто ме интересира што ќе се случи со Џенингс, Џек, Хенсбро, Херис и Пекович ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom