NBA драфт, трансфери, шпекулации

• Креатор на темата Креатор на темата маркетар
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
раднаскела овој малиов Детроит што го зема, Кентавиос Калдвел Поуп, си го глеал ? Што дете е ?

Ја искрено не сум прател, и според сите предвидувања немаше да иде толку високо и не сум го зирнал, не очекувем Детроит да го земе него, очекуев или Бурк, или некој ко Шабаз да земат !!

раднаскела овој малиов Детроит што го зема, Кентавиос Калдвел Поуп, си го глеал ? Што дете е ?

Ја искрено не сум прател, и според сите предвидувања немаше да иде толку високо и не сум го зирнал, не очекувем Детроит да го земе него, очекуев или Бурк, или некој ко Шабаз да земат !!
Едно време се поврзуваше со Булс на мок драфтовите, но после 1-2 недели пред комбајнот му скокна вредноста и се најде топ 10. Имаше 19 поена и 8 скока просек на колеџ последната година. Атлетичен бек, брзи нозе и дефанзивен апсајд, плус е добар на дугачки топки. Според мене можеа да го земат Си Џеј, еден од најдобрите шутери на драфтот и за малку можеа и МекЛемор да го земат ама и вака мислам дека ќе биде добро.

Бакс во преговори со: JR Smith, OJ Mayo, Kevin Martin, Tony Allen, Chris Copeland. Carl Landry

Андреа Барњани оди во Њу Јорк Никси додека во Рапторс се селат Маркус Камби и Стив Новак и пик од драфтот од 2016 година.Одличен трејд за Њу јорк(y).По ова изгледа Стадемаер ке си иде.

Андреа Барњани оди во Њу Јорк Никси додека во Рапторс се селат Маркус Камби и Стив Новак и пик од драфтот од 2016 година.Одличен трејд за Њу јорк(y).По ова изгледа Стадемаер ке си иде.

Не иде он нигде, до 2015 ќе седи туе, никој не го зема таков инџури прон и со тој отровен договор што го има :)

Ни Џо Думарс не би го зел тој договор :icon_lol:

Долго време Торонто се обидуваше за ништо да го продаде Барњани со оглед на неговиот договор, а на крајот успеаа и прв пик од драфтот да извадат. Добар трејд е тоа за Торонто. Само ме чуди што ќе прави сега Њујорк. Ќе проба да го враќа на ниско крило пак Ентони со Барњани на високо крило?

таман шо му требаше на никси - уште еден шутер! (y)

не гледам како ќе стигнат втора рунда следна сезона со мајами, булси, нетси и пејсерси.

тешко дека мело ќе освои прстен некогаш - можеби на крај од кариера ќе успеј како мич ричмонд ( или мекгрејди за малку ова година )

Мејнор во Вашингтон
Данливи во Чикаго

Ова се првите слободни агенти кои потпишаа договори оваа меѓусезона. Њу Орлеанс веројатно му понудиле доста пари на Еванс од Сакраменто, па можно е тој да биде следниот кој ќе ја менува средината. Сакраменто има право да ја израмни понудата и да го задржи.

Томас Робинсон во Портланд за 2 пика од втората рунда и 2 играчи од европа , исто и Мухамед се согласил на нов едногодишен договор за минимум со Чикаго.
Пеликаните му понудиле 44 милиона за 4 години на тајрик а вечерва изгледа ќе има средба за да му кажат дали ќе ја израмнат понудата или не. Силни шпекулации дека Дејвид Вест потпишал со Инди на нов 3 годишен договор вреден 36 милиона.
Ал Џеферсон се очекува да разговара со Шарлот во текот на наредната недела, додека пак Џош Смит бил прв на разговор со Џо Думарс, односно Пистонс.
ЛА му нудат ТВ шоу на Двајт за тој да остане.
Пол потпиша 5 годишен договор со Клиперс вреден 107 милиони.

Новиот играч на Милвоки Бакс, Јанис Антедокунмо, заедно со семејството на прием кај Премиерот на Грција, Андонис Самарас. Која чест!Bucks.jpg

Или ќе биде најголем баст или пак ќе биде ѕвер. Друго нема. Голем потенцијал има дечкото ама тука нема да игра против цигани од грција, крилата има да го јадат на почетокот. Сеуште е млад и има време и за растење и за ставање уште мускули. Ако не го биде за напад барем ќе проба да научи да игра одбрана на крилата.

Ај збор-два и за Сакраменто ако може да ми кажеш...Баш онака симпатичен тим ми се,сеа гледам го земале и Бен МекЛемор па на фејсбук глеам на страната имаат големи очекувања за сезонава(се надеваат на плејоф)..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom