NBA драфт, трансфери, шпекулации

• Креатор на темата Креатор на темата маркетар
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
џенингс, стаки, смит... хмм па очекувам друмонд да ги руши рекордите за офанзивни скокови од времето на мозес малоун (y)

Озбилен тим прават Пистонси,ке бидат тврд орев во плеј-офф :D

го следеа некое време Пистонси и дури сега го земаат. Во милвоки ги праќаат Кравстов, Мидлтон и Најт. Имаат талентирани играчи пистонси, само се надевам дека некако ќе се споат во една целина, не сакам пак да го гледам Друмонд како дреме на клупа, пошто тој потенцијал само со играчко искуство ќе го постигне. Лани Френк многу малце му даваше се надевам дека Чикс ќе сфати после доминантните игри на Друмонд каков гем најдоа.
PG Jennings
SG Stuckey
SF Smith
PF Monroe
C Drummond
Би можеле да земат 6-8 место.

Ja kao fan na Pistons pojke go sakav Rondo, Jenings je apgrejd na Najt no ne tolku golem, a Pistonsi bea zainteresirani za Rondo, no Celticsi go baraa Drummond, a Dumars izjavi deka AD1 e recisi nedopirliv...

Dobar tim ima sea, ima uste nekolku parcinja Detroit sto moze da gi iskoristi u nekoj trejd da se dojde do nekoja 2-ka dobra, Mayo bese moj favorit za tamo...

Dogovorite na Staki i Vilanueva, Jerebko, English itn...

Monro ce bide glaven, ostajte Smith, Jenings, ova treba da bide onaa break trough sezona za Monro koja ce dokaze dali ce bide All Star, ili ce ostane soliden centar...
Dramond ce dobie minutaza kaj Chiks sigurno, odlicna rabota vrsese Mo u Tandersi, napredokot na Ibaka najvise mu se prepisuva na nego, i uvek rabotal dobro so mladi igraci, taka da siguren sum deka Andre ce dobie minutaza...

Staki ce probaat da go trejdaat siguren sum, tuka ce dobie minutaza Kaldvel-Poup, plus lani Chonsi u Klipersi igrase dvojka pokraj CP3, moze i ovde da ja ima istata uloga, i da mu bide tutor na Jenings...

Ako nekoj moze da go sredi Jenings toa e Chauncey ...
A i za dobra cena go zemaa Jenings...

Ova e definitivno plej-of tim na istokot, no ne gi gledam podaleku od prva, eventualno vtora runda ako ne nabavat nekoja solidna dvojka who can guard...

No ako se pogodat kockite, Monro stane All star, za sto ima kapacite, Dramond moze samo da napreduva, Josh Smith e tuka, Jenings e odlicen plej samo da si ja sredi glavata malce...

Poloso od lani nemoze da bide sigurno !!!

шо сакате речете за блејк ама барем за реклами го бива, ништо чудно во некое филмче да се појави во иднина..

howardchart.png

моу вилијамс во портланд со 2 годишен/5.6 милиони договор. Порланд ќе бидат ептен коска сезонава. (y)

Филаделфија му ја понуди работата главен тренер на Брет Браун - долгогодишен асистент во Сан Антонио. Останува уште да се види дали ќе се договорат финансиски, ама обично штом дотука стигни работата, останатото е формалност.

Tony Wroten досегашниот играч на Мемфис преминува во Филаделдија во замена за топ 50 заштитен пик од втората рунда од драфтот во 2014. Практично добија солиден талент за ништо бидејќи пикот никогаш нема да се оствари.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom