NBA 2024/25

Koи тимови ке изборат плеј оф? (покрај фаворитите за титула)

• Вкупно гласачи
    56
Член од
19 март 2013
Мислења
3.750
Поени од реакции
5.929
Многу голема победа ноќеска на Нагетс. Вака ако игра Гордон во плејоф доста им се зголемуваат шансите на запад.
Во меѓувреме Рокетси максимално го искористија лесниот распоред шо го имаа периодов и прават уште потесна трка за второ место.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.203
Поени од реакции
75.920
Клиперс гази во полн состав. Каваи конечно блеска и падна и Кливленд вечерва.
Е сега прашање е колку време ќе издржат без повреда Каваи, Пауел (кој се враќа после 2 месеци скоро) и Харден. Богдановиќ се разигра последно време, Зубац стандарден, а одбраната доби на квалитет со враќањето од повреда на Батум.
А прашање е и колку високо може да се качат на табелата, затоа што сите екипи на западов победуваат ко луди. Ако останат во полн состав, ќе бидат тежок противник за сите во плејоф.

Член од
19 март 2013
Мислења
3.750
Поени од реакции
5.929
Има што да понуди Каваи уште.
33 поена многу висок процент на шут во победа на Кавс. Не би ги отпишал Клиперс целосно во било која серија со таков Каваи. Повеќе Харден е проблем во офанзивата таму. Зубац инаку има страшна сезона, јас мислам заслужува и All NBA Third Team.

Член од
11 април 2023
Мислења
2.230
Поени од реакции
7.591
Пишав јас поназад неколку страни ,очекувано е да имаат Кавси порази периодов на исток се први и така ќе завршиме.Најдобро нека одмараат клучни играчи и нека се спрема за плејоф да не се форсираат.
Сакам Клиперс со здрав и комплетен тим да влезат во плејоф дека уназад пет години неможат да се состават кога доаѓа време за плејоф.Богдановиќ им е супер избор му одговара играта на Тајрон Лу

Член од
19 март 2013
Мислења
3.750
Поени од реакции
5.929
Мамукелашвили 34 поена за 19 минути , не промашувал.

Член од
19 март 2013
Мислења
3.750
Поени од реакции
5.929
Уште еден неверојатен податок извади на прес Малоун за Јокич. Во последните 10 години e втор со највеќе изиграни натпревари. Или треба дете да му се роди или Божиќ да е или стварно да не може за да не игра.

Член од
31 јануари 2007
Мислења
19.019
Поени од реакции
23.256
Бостон продаден за 6.1 милијарда долари, баш склопија шампионски тим. Наводно новиот сопственик бил голем фан на Селтикс ( како и секој кој купува клуб ) мислам ќе има многу промени во тимот во смисла мах договори на одредени играчи. Да небидат како овие во Далас . :D

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.272
Поени од реакции
12.297
Кога год во животот да ми било тешко, да сум поминувал низ лош период или едноставно да не сум се осеќал убаво сум гледал баскет.

Не е магично решение, само е нешто што цел живот го правам од љубов и во такви тешки моменти ми доаѓа како еден вид на медитација, смирување, враќање во колосек.

Деновиве, немав никаква желба за ништо заради очигледни причини (несреќата во Кочани), вервам на сите ни е така, но барајќи по некое клипче на јутуб колку да ми олади главата налетав на следното:

Можеби некој од вас помладите генерации ќе има живци да го изгледа, па и да размисли зошто ние постарите многу многу не ја мирисаме статистиката или не судиме колку еден кошаркар е добар според статистичките показатели туку според начинот на кој го поима и игра баскетот.

Таа „стара школа“ и љубов кон играта ја поседува токму Батлер.
Клипот е за него и влијанието негово врз тимот во кој игра.

Ако ништо друго, барем неговите фанови ќе уживаат во истиот, а мене ми помогна да се потсетам зошто толку многу ја сакам оваа игра и дури после 30 изминати години следење на лигата и сите срања од „правила“ по кои се игра денес - сè уште ми прави пеперутки во стомакот.

>> Life's battles don't always go to the stronger or faster man, but sooner or later the man who wins is the one who thinks he can. <<
(цитат искористен во клипот)

Kajgana Shop

На врв Bottom