Што направил Ник Нурс после Торонто и зошто е одличен тренер?Steta za Nik Nurs mislam deka e odlicen trener.
A sto da napravi posle titula so Toronto zaminaja glavnite igraci timot vleze vo rebilding potoa premina vo Fila kade glavnite zvezdi pojke vreme ne mu se na raspolaganje i igra so krpen sostav i veterani.A so Toronto so ne taka zvezden sostav zede titula.Што направил Ник Нурс после Торонто и зошто е одличен тренер?
Личи како јака борба за ROTY со Мекејн.Не знам кој ги следи Лејкерс малку поредовно, ама Далтон Кнехт е у налет, 17 пик, монструозна партија со Јута, 37 поена, 9/12 за 3 (изедначи руки рекорд за најмногу тројки на натпревар). Класичен грабеж на драфтот годинава.
МекКејн 16-ти пик,Далтон Кнехт 17-тиЛичи како јака борба за ROTY со Мекејн.
Можда Зак Иди да замеша прсти.
Инаку Лука сјебал зглоб , нема шанси тој да има сезона со 75+ утакмици. Гафорд , Лајвли , Пиџеј и Маршал изгледаат одлично. Треба Кајри да ги земе работите во свои раце и да биде одличен разигрувач освен фрик поентер. Таман сврзаа 3 , нема да биде океј да бркаат позитивен скор. Немаат и тежок ждреб наредниве 5-6 , само Нагетс и Никс се проблем. Плус ако не игра Јокич и оваа следнава, медови.
Затоа за мене талентот не е само во знаењето да играш кошарка/било кој спорт и тоа колку си вешт. Се е џабе ако не си воркохолик и не внимаваш на телото. Уствари ова второво е далеку побитно од првото, зашо ако си го имаш талентот тогаш со напорната работа се ќе си дојде на свое место. За Лука неколку години зборам дека нема да трае долго ако продолжи со овој стил на живот и незалагање.Малку ми е тажно да го гледам Лука како си го троши талентот со 15-20 кила вишак. Ќе следат повреди и ќе паѓа формата, одбрана веќе е тажно тоа што го игра и е за потсмев.