NBA 2024/25

Koи тимови ке изборат плеј оф? (покрај фаворитите за титула)

• Вкупно гласачи
    38
Член од
19 март 2013
Мислења
2.950
Поени од реакции
4.370
Да резимираме на скоро 1/4 од сезоната:

-Јокич ја има најдобрата сезона во кариерата до сега
-Шаи и Јанис му се опасна конкуренција на Јокич за МВП зависно од скорот на Нагетс
-Селтикс очекувано, Тејтум и Браун си газат
-Лејкерс ништо поразлични од лани ова време со Хем , АД е само ниво подобар и Леброн немам зборови
-Мавс делуваат страшно офанзивно , многу опции и одлична клупа , Лука не сумњам дека ќе ги накачи бројките сезонава
-Меџик на чело со Вагнер си газат во ужасниот Исток и се снајдоа без Банкеро
-Кавс имаат комплетен тим , али ми личат на Хокс од пред неколку години и 60 победи да имаат , голем прашалник се за плејофот
-Рокетси со млад тим и Ванвлит делуваат свежо и енергично , Амен Томпсон страшен дефанзивец
-ГСВ почнаа прејако , али следи тежок распоред и ќе оладат со овој ростер
-Санс без Дурант се обичен просек
-Минесота го јадеа курот без КАТ ,Едвардс може да има 300+ тројки
-Никс конечно имаат ростер за топ 3 на исток, ама во време на моќен Селтикс им се погоди
- Ламело Бол си игра курот, али многу импресивен со индивидуалната статстика
-76ерс пропо

Член од
11 април 2023
Мислења
2.100
Поени од реакции
6.913
Kako ne otide Lamelo u nekoja pojaka ekipa, sto patlak hornts gi odbral, najmizernata nba ekipa..
Добро бе, коментираш тука цело време пишуваш се и сешто , јас мислев дека си поедуцуран и знаеш како одат работите во НБА, оваа не е фудбал не бира играчот каде иде се додека не е фрее.Убаво ти напишал Мајк.

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.712
Поени од реакции
12.713
Ламело не ги одбрал Шарлот туку Шарлот го одбраа Ламело.
Добро бе, коментираш тука цело време пишуваш се и сешто , јас мислев дека си поедуцуран и знаеш како одат работите во НБА, оваа не е фудбал не бира играчот каде иде се додека не е фрее.Убаво ти напишал Мајк.
Се ова ОК, само што, Ламело не е на руки договорот повеќе :)

Magic Mike

Blessings and Love
Член од
20 септември 2023
Мислења
1.576
Поени од реакции
4.119
Се ова ОК, само што, Ламело не е на руки договорот повеќе :)
Само Шарлот можеше да му понуди Designated Rookie Extension една година пред истекот на руки договорот.
Можеше лани да го одбие и да почека една година и да потпише со кого сака како слободен агент на почетокот од оваа сезона.
Но ниту еден клуб не можеше да му понуди договор преку 200 милиони.
Има само 23 години и логично беше да остане во тимот што го избра на драфтот.

Член од
17 декември 2019
Мислења
2.457
Поени од реакции
4.209
Само Шарлот можеше да му понуди Designated Rookie Extension една година пред истекот на руки договорот.
Можеше лани да го одбие и да почека една година и да потпише со кого сака како слободен агент на почетокот од оваа сезона.
Но ниту еден клуб не можеше да му понуди договор преку 200 милиони.
Има само 23 години и логично беше да остане во тимот што го избра на драфтот.
Zatoa ja taka kazav.. namesto da poceka da potpise so nekoj jak, vaka ispagja deka covekov e bez ambicii..

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.608
Поени од реакции
2.229
Zatoa ja taka kazav.. namesto da poceka da potpise so nekoj jak, vaka ispagja deka covekov e bez ambicii..
Си има амбиции како и секој, да си лапне што е можно побогат договор. Годинава ќе набилда бројки и ке си добие богат договор.

И не само Ламело, туку и сите прво гледаат да се обезбедат за цел живот и идни генерации, па потоа одат да бркаат прстени.

Sent from my A001LG using Tapatalk

Magic Mike

Blessings and Love
Член од
20 септември 2023
Мислења
1.576
Поени од реакции
4.119
Кој играч до сега во НБА наместо милиони решил да брка прстени особено на тие млади години?
Ако по некоја случајност дојдат до прстен додека кешираат тоа е само плус за нив.

Член од
17 декември 2019
Мислења
2.457
Поени од реакции
4.209
Кој играч до сега во НБА наместо милиони решил да брка прстени особено на тие млади години?
Ако по некоја случајност дојдат до прстен додека кешираат тоа е само плус за нив.
pa iskreno Janis sve pravese za da zeme prsten.. Posle od koga zema prsten ne se zamara..

Член од
11 октомври 2024
Мислења
120
Поени од реакции
270
Никола Јокиќ со само 28 години го помина Тим Данкан на вечната листа по бројот на постигнати над 30 поени и 10 асистенции. Пред него се само Дирк, Дурант и Малон.

Kajgana Shop

На врв Bottom